Slm, ben Adana (Karatas Yumurtalik vesayre) Ve Mersin deki deniz canlilarini merak ediyorum. Hangi Balik türleri mevcut avlayabileceyimiz. yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkürler.
Murat merhaba, "Altın renk alabalık" dikkatimi çekti. Elinde varsa başka resimleri onları da görmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim. Selamlar. Soruna henüz cevap alamamışsın ama.
Bende Adana'da yaşıyorum. Sanırım yeni üye olmşsunuz.Hoşgelmişsiniz. Karataşa biz yazın günübirlik mangal yapmaya gidiyoruz yüzüyoruz bende kayalıklarda olta atıyorum. Kışlarıda üst komşumuz bazen olta atmaya gidiyor yılda 1 götürürse. Mersinede her yaz 2 defa tatile gideriz mersinde her balık oluyor. Ben aylara göre ne çıkacağını şöyle akdeniz olarak göstereyim.Ne çıktığını anlarsınız. Bu konunun açılmasına da çok mutlu oldum aireten. Hİç Adanayı göremiyoruz konularda , görür görmez atladım İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Tecrübelere görede. Kışın hep kefal. Yazında levrek çipura.
Nuri Abi Herhalde oldu resim isi. bu ayni resim ama büyütülmüs hali. http://yfrog.com/j5goldforellej insallah olmustur
mersinde genelde nisan ayı levrek;sargoz(herzaman çıkar); karakulak;mırmır... karakulağı en güzel karaduvar yapıor ;mırmır ise mersinde hiltondan t iskeleye kadarki bölümde avlayabilirsiniz boru kurdu falan hikaye ben midye kullanıyorum ki yem farketmiyor yeterki açığa iyi salla bütün marifet onda boru kurdu istersenizde soğuksu karakolunun karşısında veya balıkpazarının ordaki orfozdan temin edebilirsiniz bilginize....
Mersin ve çevresi Ama tekne ile giderlerse Mersin'i geçip Silifke'ye doğru kapızlı ve çevresinden tekne indirmek ve sırtı avında güzel lagos hatta Trakonya -))) almak mümkün.Haaa bu arada ustura adlı bir balık var yağda çok nefis oluyor.
cok tesekürler yardimlariniza. Akya, Sarikuyruk, Lüfer ve Orkinos varmi Mersin ve Silifkenin sularinda
Evet yem pek farketmiyor ama herkesin favori bir yemi vardır.Benimki midye.İnanılmaz bir kokusu var şahane balıklar çekiliyor.
Gündüz ufak balık olur genelde.Bu aralar bayağı kesat balık.Akşam kayalık yerde göl kamışı ile 6-7 mt le Melanor ve sargoz yapıyor.Çok nadirde olsa mırmır,ninekop yapıyor.Cupralar çok ufak,levrek çok uafak balık olduğundan yakalanmıyor bu ara. Balık genelde derinde,kıyılarda arama bence.