Mersin Viranşehir Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zeplin33 tarafından paylaşıldı.

1. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    06.02.2012 tarihinde Mersin/Viranşehir de avlanmaya karar verdik. Sevgili Mustafa Abim ve ben saat 16:00 da buluştuk. Hava biraz rüzgarlı ve soğuk. Giderken yem olarak kargı midye alacaktık kalmadığı için boru kurdu aldık. Biraz oyalandıktan sonra 18:00 da avlağa geldik. Sahilde bizden başka avlanan yok. Hedef balık karakulak. Takımlarımızı hazırladık ve yemlerimiz taktıktan sonra yallah bismillah dedik oltaları suyla buluşturduk. Atar atmaz balık vurmaya başlıyor heyacanlandık tabi, Mustafa Abiye bugün balık çok diyorum şanslı bir gün olacak dedim. sargoz çıkmaya başladı, boyları biraz küçük, mideye kadar yutmayanları geri saldık. Vuruş çok fazla iğneleri teke düşürdük ve kurşunu 100gr çıkarıp daha ileri atış yapmaya çalıştık. Beklemeye başladık çünkü vuruşlar çok azaldı. Saat 20:00 da sonra vuruşlar 30 dk düştü. 21:45 te kamış bir esnemeye başladı ve balık oltada, balığımızı aldık. Biraz daha avlandık 22:30 da rüzgar ve soğuk sertleşince avı sonlandırdık.

kamış : linaeffe oyster 3,9
    misina : angelkiss 0,35
    iğne: WMC 4
    kurşun : 100-110 gr
    makina : banax 40

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tebrikler, demek mersinde balık varmış

3. şerifbuğra

şerifbuğra Şerif Buğra

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 2.70
    Favori Makine:
    okuma trio 40
    Abi çok güzel bir av olmuş maşallah.Bende birşey sormak istiyorum. 4 şubat cumartesi günü sabah 6'dan öğlen 11'e kadar mersinde viranşehirin birkaç yerinden abartmadan söylüyorum tek bir vuruş dahi alamadım. Sadece bana özel birşeymiydi yoksa ogüne özel birşeymi çok merak ediyorum?

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    tebrikler güzel av olmuş.mersinin en bol balıklarıdır minekop,sargoz..havalar biraz ısınsın aslar(mırmır,çupra) sahneye çıkacaktır..bende sabah atçek yapmaya gideceğim o bölgeye...

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen hariç Mersin den herkes balık alıyor ne olacek senin bu halin:D

zeplin33:

Ali kardeş tebrik ederim güzel balıklar almışsın.keyifli geçmiş avınız :)
    dahasına rasgele :)

6. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Teşekkür ederim. Mersinde balık çok,

Sanımıyorum şerifbuğra :) , benim kanımca herkes için balık var, belki yer ve zaman sorunu vardır. Bence geceyi denemelisin :)

Teşekkür ederim, sana da bol şanslar.

Teşekkür ederim Kadir kardeş, Allah herkese nasip eder inşallah. Herkeze rastgele

7. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    tebrik ederim daha iyilerine olsun

8. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler güzel balıklar. Rastgelsin...

10. bazlama

bazlama HASAN

TEBRİK EDERİM ...DARISI CUMARTESİ BİZE...

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    dediğin gibi kadir abi, bende anlamadım bu işi. aldığım tek cevap; Mersinde balık çok ama ben bulamıyorum! belkide şehir merkezde yok. Lakin sabah 5 te çıkıyorum evden dükana bazen yürüyerek ve hep sahil boyunca gidiyorum 9 a kadar yok, zaten işler kesat, fazla kafa ütülemim, Akşamda tükkandan erkenden çıkıp eve (bazen mezitliye kadar) yine sahilden gidiyorum, ne ben palık tutabiliyorum nede tutan görüyorum. vallahi görsem yalanım çıkar söylerim, fotoğraf çekebilsem büyük bir sevinçle gönderirim.
    ha istisnalar yok mu? var, mesela Limanda camgöz görmüşler :eek: , ondan sonra foklar (akdeniz fokları) yavrulamış açıklarda fink atıyor :p , kaplumbağalar , vatozlar geziyor :D , yunuslar bazen oynaşıyor :cool: , Martılar açlıktan neredeyse bizi yiyecek :confused: , kediler miyavlıyor, bir kedim bileme yok hooked kurdu bağlıyorum bol bol yılan çekiyorum (balıkta değil bildiğin yılan hamde denizde, oltayı yese sorun değil melet bedenide bozuyor hihi ..) ...daha ne sayayım var da aklıma gelenleri söyledim
    bri dakka balıktan bahsedecektim, istisnai olarak şu dalgalalı yağmurlu havalarda irice minekoplar, ondan ayrı tektük mırımır, peknadir dil o da yakında başlar. 1 ay sonra kupez ve izmarit toplamaktan insan bıkıyor. .sargoz ve kefal demirbaş, bugünlerde onlarıda göremiyorum .. yani gülersin ağlanacak halimize :laughing:
    bu durumda yukarıdaki balıkları size Hazreti İbrahim göndermiş olmalı, balığın adıda İsmail ya da gerçekten, samimiyetimle söylüyorum usta bir balıkçısınız bize de öğretin şu işi bizde tutalım idk

12. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Hasan Bey,Mersin'de balık çok,ancak ustaların çoğu yerini gizliyor.Kıyıdan balıkçılık ayrı bir muamma,teknecilik ise apayrı.
    Siz en iyisi Facebooktaki MAB (Mersin Amatör Balıkçıları) grubuna üye olun,tutulan balıkları izleyin,organizasyonlara katılın.
    Ben haftada en az iki kere balığa gidiyorum tekneyle ,en az tuttuğumuz 3-4 kilo sargoz çupra.Bir de kıyı ekibi var onlarda sürekli 2-3 kiloluk karakulak alıyorlar abartısız.

13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    katılalım abi katılalımda bende tekne var. şimdi bahçede tekne yatarken ve işlerinde kötü gitmesi sebebiyle balığı kıyıda ve merkezde aramak durumunda kaldım ama bulamadım. yoksa zamanında açılırdık biz karaduvardan 5-6 kişi gerisini anlatmak istemiyorum... şu Mersin Amatör Balıkçıları na bakacamda benim amatör balıkçılık belgem yok sonra sorun olmasın?

14. berkankardas

berkankardas Berkan

tebrikler güzel av:)

15. segmen

segmen selo

teprikler güzel avlar inşallah devamı da gelir

16. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm

17. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Birgün tanışalım konuşalım ortaya ne çıkacak bakalım.

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tanışalım, eklemeden edemeyiceğim yukaridaki yazdiklarim sizinle ilgili değil. benimle ilgili ve benim gördüklerimle
    bazen çenem düşer konuşurum, siz önemsemeyin
    tekrar sizi tebrik ederim ve arada bir sizin gibi iyi avcılarla karşılaşırım, onlarda anlatırlar ama bana denk gelmedi şu dönemde

19. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    TEBRİKLER...ALLAH EXTRA SUPER TROFE AVLAR NASİP ETSİN...BURSADAN , MERSİN VİRANŞEHİRE KUCAK DOLUSU SELAMLAR...

20. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    teşekkürler burdan da Burasaya selamlar