Mersin YARDIM

Konu, 'Bölgeler' kısmında thrall33 tarafından paylaşıldı.

1. thrall33

thrall33 gokhan

Herkese merhaba;

Balık tutma merakı yani yeni başladı bende. Bu güne kadar 5 defa balık için mersinde değişik yerlere gittik. Dip oltası ve yem olarak midye ve kurt kullandık.
    Sonuç olarak hiçbir şey yakalayamadık. Mersin için tavsiye edeceğiniz bir yer varmı.

Balık malzemesi satan arkadaş resimde görülen silikon yemler ile at çek yamamızı tavsiye etti. Acaba bu yemler ile şansımız nedir ve nereden avlanabiliriz.,,şimdiden teşekkürler....

2. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    sizi yıldırım33 e yönlendirelim efem
    çok yardımcı olur
    kendileri müthiş balon yakalarlar:rolleyes:

3. simendifer

simendifer Sennur

Sahteleriniz fena değil esasen ama ben yine de canlı yem tavsiye ederim. Bir de tabii ne yakalayacağınız önemli. Mersin'deki meralarla ilgili bilgim yok, arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır ama hedefinizde hangi balık varsa, bunu belirtirseniz, özellikle takım ve yem konusunda size daha çok yardımcı olunabilir.

4. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Mersin son dönemlerde bayağı kısırlaştı balık için...

ama genede size önerebileceğim birkaç yer var...

bunlarda birincisi Tırtar limanı... orada sabah erken saatlerde at çek ile balık alabilirsiniz. yemli dip oltasıda deneyebilirsiniz ama son dönemlerde aşırı balon balığı var. Size zevkli anlar yaşatır o balık eğerki iğneyi yada misinayı kırmazsa ama sakın bu dönemde yemeyin.

Balon balığı ile ilgili sitemizde bilgi bulabilirsiniz dikkatli olmanızı öneririm.

Ayrıca susanoğlu ve akyar taraflarında da dip oltası ile balık alma şansınız var. ama eğerki ben sabah erkenden giderim gün doğumunda balıkta olurum diyorsanız sahilde kayalık olan bir yer bulun oradan at çek yapın derim. Levrek alma şansınız olabilir ;)

Son olarakta Erdemliye girişte Hastanenin olduğu ışık değil geçtikten sonraki ışıktan sola dönün ( mersin tarafından gelenler için diyorum! ) oradan dümdüz sahile inin orada ufak bir balıkçı barınağı var. o limanın dış duvarından dip oltası ile mırmır veya karakulak alma şansınızda olabilir.

Oradan da sabah erken vakitte at çek yapabilirsiniz....

Benim söyleyebileceklerim bu kadar umarım faydası olur size... :D

5. premature

premature

Favori Kamış:
    Sadece olta ile
    En İyi Avı:
    KUZU,10 KİLO
    palamut'a ne dersin?

deniz kenarında iş yapmama rağmen uzun zamandır fırsat bulup olta atamadım..ama geçtiğimiz 3 gündür gariptir palamut sürüsü girdi sahile..sebep havanın bulutlu ve yağışlı olmasıydı sanırım..izci kampının önünden epey bir uğraştan sonra o özlediğim palamut mücadelesini keyifle 2 defa tattım..ne muhteşem bir hazdır o? 700 gr lık balıklar sanki 5 kilo..bu keyif beni epey götürür..yanlız bugün hareket yoktu denizde..ama aynı bölgede şu ara melanur sürüleri var..belki deneyebilirsin 5 cm lik yeşil yozuri sahteyle alınabiliyor..rastgelsin

6. sertac_01

sertac_01 SERTAC

Favori Kamış:
    ALBA STAR ALFA 50 REMİXON 2.70 KAMIŞ dicovery 2.40 kamış alba star active 7000 yılmaz 45lik zıpkın:)
    En İyi Avı:
    büssürü sokar balığı (çırpan) :)
    merhaba bende sizlere birşey sormak istiyorum ben 10 günlüğüne mersin ayaşa gidecem mırmır kefal çupra bu tür balıklardan yakalamak isityorum fakat pek bir bilgim yok sadece kefal için mantarlı kıbrıs oltasını biliyorum bide ben geçen yaz 2 iğneli şamandıralı takımla sokar balığı yakalamıstım fakat mırmır çupra bu balıkları hangi oltalar hangi yemlerle yakalayabilirm saat kaçta akşam mı sabah mı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için

7. Halilibrahim ERDEM

Halilibrahim ERDEM Halilibrahim ERDEM

Favori Kamış:
    D-A-M, SX2000
    En İyi Avı:
    Bir teneke dolusu izmarit
    Hagi yemi kullanırsan kullan, kıyıdan oltanı 50 metrenin üstünde fırlat bol balon yakala.
    Rast gele.
    Balık tutmanın verdiği mutluluğu yaşa.