Sevgili Balık Sevdalısı Dostlar, Mersinimizde Balık Avlağı Yapan ve Nerdeyse (Çok Şanslılar Hariç) Hiç Balık Yakalayamayan Talihsiz İnsanlar Biliyorum Sizlerde Benim Gibi Şu Forumu Hemen Hergün Ziyaret Edip ve Ümitle "Acaba Bir Mersin Av Raporu Görebilirmiyim" diye İç Geçirenler. Malesef Dostlarım Sizleri Buraya Mersin Sorunlarını Paylaşmamız İçin Bekliyoruz Başlıca Balık Avlak Yerlerinde Karşılaştığımız Problemleri Birbirimize Aktaralım Amatör Balıkçılar Olarak Bizler Bir Direniş Sergilemeli Örgütlenmeli ve Sosyal Medyada Ses Getirmeliyiz ki Sayın Büyüklerin Hiç Haberleri yokken Belki Sesimizi Duyarda Birileri Bizimde Sorunlarımıza Sahip Çıkmaya Kalkar. Mesela Ben Mersinde Temiz Deniz İstiyorum. Yüzen Lokantaların ve Mersinin Göbeğindeki Balıkçı Barınağının Bakıma Alınmasını Trol,Gırgır ve Sarhoş Balıkçıların Kirli Yağlı Paslı Teknelerin Pisliklerinin Denetlenmesini Yüzen Lokantaların Değil Ama Profesyonel Balıkçıların Buradan Derhal Çıkarılmasını Can-ı Gönülden İsteyenlerdenim. Hatta ve Hatta Bizim Sorunlarımız İle İlgilencek Direkt Olarak Mülki İdare Amirine Bağlı Gerçekten Çalışan Bir Birim Oluşturalarak Dertlerimize Çare Bulmalarını İsterdim. Lütfen Sizlerde Artık Bir Ses Verin Toplanalım Bildiri Yayınlayalım Gerekirse Sosyal Medyada Fotoğrafları Paylaşalım Babakanlık, İlgili Bakanlıklar, Valilik, Belediye, ve Su Ürünlerini Mail Telefon Fax. Yağmuruna Tutalım, gazetelerin Köşe Yazarlarına Serzenişte Bulunalaım Ama Birşeyler Yapalım. Yeter Artık Diyelim Lütfen....
Şahsen bir Adana da yaşayan biri olarak kardeş kentimiz mersin için elimden geleni yapmaya hazırım. Semih bey ileride kaynaşmak için güzel bir buluşma düzenleyelim amacımız balıktan evvel tanışmak bilinçlenmek olmalıdır diye düşünüyorum. İyi günler dilerim
Bende Mersinde yaşayan biri olarak,yasak olan liman içerisine ağ atanı gördükten sonra ve buna seyirci kalan liman görevlilerini gördükten sonra birşey diyemiyorum.-dur dur diyorum ..kimi devletin limanına sahip çıkmaz kimide marinayı özelleştirir içeriye(hatta dış kısmına) bile tel örgü çekerek adam sokmaz...Mersinde bu gibi konulardan çok çok fazla var..Bunlardan biri yaklaşık 2 yıl önce başıma geldi.o zamanlar eveden sahile iner (Adnan Menderes Parkı GS Meydanı civarı) yemli avlanırdım..Tabii olarak saatlerce orada kaldığımız olurdu ve malum wc ihtiyaçlarımız olurdu.Amam maalesef kilometrelerce -evet km lerce- uzunlukta olan bu parkta maalesef wc olayı yok..ben görmedim en azından..Neyse bu benim içimde bir yara olarak kanarken birgün balıktan dönerken parkta 2 adet korumasıyla gezen malum başkanı gördüm..hemen yaklaştım ve selam vererek başkana sorunu anlattım.ve başkanın bana verdiği tarihi cevap:"İnsanlar o wc leri farklı amaçlarla kullanırlar diye yapmıyoruz" ..güler misin,ağlar mısın?Mersinde kıyıdan 50 mt içeride oturup ta balkondan denizi göremeyen vatandaşlar vardır.böyle çarpık bir kent görmedim ben daha..mesela mersinde4 adet çevre yolu vardır 1-Sahil yolu.2-Ana çevre yolu 3-2. çevre yolu 3-2,5.çevre yolu (2 ile 3. çevre yolu arasında )4-3. çevre yolu...bir zamanlar balık tutarak evler yaptıranlar varmış mersinde...çuval çuval kofana,levrek avladıklarını böbürlenerek anlatar var..vs. vs...işte böyle bir kent MERSİN...
Arkadaşlarım Mersin Güzel Mersin Fakat İçerisinde Yaşayan Bizler Yani İnsanlar Kötü Malesef! Neyse Sadece Geleyim Arkadaşlar Sorun Ettiğimiz Konuları Başlıklar Halinde Burda Paylaşalım ve Örgütlenerek Bimer Başbakanlık ve Mersin Valiliği Şikayet Portalına İnternet Ortamından Şikayetlerimizi Dile Getirelim Nekadar Çok Kişi Aynı Sorundan Şikayet Ederse Sonuca O Kadar Çabuk Çözüm Üretilebilir. Hep Birlikte Ortak Bir Çalışma Yapalım Bana Kalırsa. İlk Olarak Mersin Marinanın Dış Kısmında Kamunun Denize Ulaşımı Engellenmektedir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bile Dava Açılabilecek Ciddi Bir Konudur. Lütfen Hepimiz İtiraz Edelim. Örnek Olarak Ben Sizlerin Beğenisine Sunacağım Şikayet Dilekçesini Lütfen Herkes Kontrol Etsin Beğenenle ve Şikayette Bulunmak İsteyen Arkadaşlar Gerekli Girişimlerde Bulunsunlar Rica Ediyorum. ============================================================== İlgili Makama, Mersinde İkamet Etmekte Olan Vatandaşların Denize Erişimlerine Yasal Olamayan Yollarla Engelleme Yapmakta Olan Mersin Marina İşletmesine Gerekli Kanunların Hatırlatılarak, Kamu Malı Olan Deniz Kıyısına Tel Örgü Çekmek Suretiyle Oradan Geçmek İsteyen Vatandaşların Öncelikle Can Güvenliğini Tehdit ve Seyir Zevkine Engel Teşkil Eden Davranışlarda Bulunulmasını Engellemek ve Caydırmak İçin Gerekli İncelemenin Başlatılması ve Sonucunun Tarafıma Bildirilmesini Arz Ederim. Saygılarımlar, ============================================================- Bu formatla veya daha iyi yazma becerisi olan arkadaşlarımızın bizimle paylaşacakları daha güzel dilekçe örnekleriyle müraccaatlarımızı mersin valiliğine ve başbakanlık bimere bildirelim lütfen.
Merhaba, Yakub Bey Umarım İyisinizdir. Gerekli Konu İçin Hukuki Olarak Haklarımızı Siz Daha İyi Bilir ve Daha Düzgün Dilekçe Örnekleri Sunabilirsiniz, İnşallah İleride Av Organizasyonlarını da Gerçekleştireceğiz. Tabi Yakalayacak Balık Bulabilirsek.
Duyarlılık her zaman önemlidir ... Mersin ah güzel Mersin ... Mersin de malesef balığın ve balıkların barınacağı yer kalmamıştır sahili ileri alma denizi doldurma gibi işlemler malesef bölgemizde fazlasıyla yapılmıştır ve yerine balığın barınacağı bir ortam oluşturulmamıştır ... 20 - 25 yıl kadar önce belkide geçmişi dahada uzundur emin değilim büyüklerimin söyledikleri zamanında mersin liman dalga kıran arkasına 20.000 çop tenekesi atılmış denize dökülmüş bu basit gelebilir belki ama inanınki sahillerimize 3 - 5 gemi 5 - 10 tekne 8 - 10 hurda (kamyon - tır ) vb gibi şeyler batırılsa balıklarımıza barınma ortamı sağlanmış olacaktır ayrıca hiçbir kimse gelip sahil şeritlerinde ağ döküp tokmak çalamıyacaktır Bu düşüncemin altında belkide yanlışlar vardır emin değilim varsa affola bilgili arkadaşlar dahil olacaklardır sonuçta takip edecegim konuyu ... Şimdi Mersin'li arkadaşlarım diyebilir sahili ileri alma doldurma gibi durumlar zamanında olmuştur vs. ama günümüzde halen olmaya devam ediyor malesef ... Örnegin ; Sahil köy girişi sahil tarafı ( Serbest Bölge) 1'nci dere akarı bu mevki genellikle levrek balığının sahiplendiği bir bölge yıllardır avlandığım bir ortam ve her karışını her santimini çok iyi biliyorum 1'nci dere akarının sahil kısmı TIR garajı olmuştur ve oluşumdan dolayıda sahile en az sanıyorum 20 metre girilmiştir doldurulmuştur malesef Bu mevki havanın gidişatına göre aralık , ocak , şubat , mart aylarında çok güzel minekop ( karakulak ) 'ta vermekteydi sahil dolduruldu dolduralı malesef 2 yıldır minekop (karakulak) yok denecek kadar kısır hale gelmiştir yanı sıra sahile 20 metre kalasıya dökülen ağlarda cabası tabiki ve bununda yanı sıra (SERBEST BÖLGE ) ' den malesef denizimize çeşitli atıklar bırakılmakta ve devam etmekte Yazılacak o kadar çok fazla şey varki aslında Mersin hakkında bu kısmı sadece küçük bir parantez aralığında kalır ... Saygılarımla ...
Tabi ki gereken işlemler ne ise tespit edilir ve gerekli mercilere başvurularak devlet tarafından müeyyideler en kısa sürede yapılır...
Merhaba, Tebrikler Güzel Noktalara Değinmişsiniz Malesef Tespit Ettiğiniz Hususlar Doğrudur Fakat 20.000 Çöp Konteyneri Meselesini Daha Önce Hiç Duymamıştım Araştırmamız Gerekmektedir. Fakat Bildiğim Bir Husus Var Yapay Resiflerin Önemi Malesef Balıklarımızın Barınacağı Yerlerde Kısırlık Olduğu Kesin ve Sizinde Değindiğiniz Gibi En Azından Liman Mendireği İçerisi ve Dışarısında Bu Tip Girişimleri Yapmaları Konusunda Buradan Yayınlayacağımız ve Alacağımız Ortak Kararları Tüm Site Sakinleri İle Birlikte Yetkili Mercilere Duyrma Yolunda Bence Adımlar Atmalıyız. Bence Öncelikle Önem Arz Eden Husus Denizin Temiz Tutulması Yönünde Faaliyetler ve Teknolojiyi Kullanarak Yapılan Profesyonel Avcılığın Yasaklanması Malesef Öyle Şeyler Yapıyoruz ki Tek Bir Balık Sürüsünün Dahi Kurtulmasına Şans Vermiyoruz. Radarlar, Sonarlar, ve Balık Bulucular, Bütün Bu Cihazların Kullanımına Kısıtlama Getirilmesi İçin Çalışma Başlatılmasını Sağlamalıyız. Şayet Bu Hususlar Yerine Getirilir ve Özelliklede Trol Avcılığı Yasaklanır,Gırgır Avcılığındada Derinlik Kısıtlamalarının Yanında Teknolojik Cihazların Kullanımı Yasaklanırsa ve Tekne Boylarına Artık Sınırlama Getirilirse.Yukarıdada Belirttiğim gibi Balık Tutmak Şölene Dönüşür Bizler İçin Eşlerimizle Çocuklarımızla Güzel Eğlenecelere Yelken açarız. Bu İş Biter Arkadaşlar Biz Bu İşe İlgi Göstermeliyiz. Saygılar,
Merhaba, Yakub Bey Sanıyorum Bu Konuda Yardımlarınızı Bizden Esirgemeyeceksiniz Değilmi Müraacatlarımız için Artık İşe Koyulmalıyız. Maddeleri Sıralıyorum; 1. Mersin Marina Çevresine Çekilen Dikenli Tellerin Kaldırtılması (Acil) 2. Mersin Çamlıbel Balıkçı Barına İçerisinde Bulunan Balık Lokantaları ve Ağcıların Denizi Kirletmelerinin Önüne Geçilmesi ve Denetimlerin Sıkılaştırılması cezaları Ağırlaştırılması. 3. Profesyonel Olarak Trol ve Gırgır Avcılığı Yapan Teknelere Öncelikle Boylarında,Günlük Avlanma Limitlerinde ve Balık Bulucu Gibi Teknoljik Cihazların Kullanımlarının Yasaklanması veya Kısıtlama Getirilmesi. 5. Büyük Firmaların Reklam Sponsorluklarında Çeşitli Sivil Toplum ve Doğa Koruma Vakıflarının Desteğinide Alarak Yapay Balık Resifleri ve Mercan Resifleri Oluşturularak Tespit Edilen Noktalara Bırakılması ve Mera Oluşturulmasının Sağlanması. 6. Yeni Kanun Tasarıları Hazırlanmasında Özellikle Trol Avcılığının Komple Ortadan Kaldırılmasına İlişikin Çalışmaların Başlatılmasında Etkin Rol Oyanayabilmek. 7. Tüm Bunların Yanında Profesyonel Olarak Bu İşi Yapan Vatandaşlarımızında Mağduriyetlerinin Giderilmesi Açısından Devlet Desteğini Alabilmek. 8. Erkek Bayan Evli Bekar Herkesin Özgürce ve Keyifli Bir Şekilde Amatör Balık Avcılığına Teşfik ve Huzurlu Av Ortamları Sağlamak. 9. Mersin Sahillerine T İskele Gibi Birden Fazla İskele ve Amatör Teknelerin Bağlanabileceği Mendirekler İnşa Ettirebilmek. Bence Bunların Hepsi Geleceğimiz Açısından Çok Güzel Yatırımlar Olacaktır. Gelecek Nesiller Bundan Sonra Keyifli Avlar Çıkarabilecektir. Yol Haritamızı Belirledik Sanıyorum. Lütfen Olumlu Olumsuz Görüşelrinizi Bildirin
Belirtmiş olduğunuz maddelere baktım içlerinde bir iki tanesi hariç diğerlerinin kanunda yasak olduğu açıkça/ kapsam dahilinde belirlenmiştir. Devlet kanunları uygulamak zorundadır. En basit kanundan en detaylı yaptırımı kadar yapma mecburiyeti vardır. Gerekli metinleri hazırlayarak belirli sivil toplum kuruluşlarına, Belediyelere ve diğer üst düzey ilgili mercilere belirtilerek önce uyarı sonrada yasal işlem başlatılması gayet tabii bir olaydır. Gereken işlemleri ve yardımları yapacağım merak etmeyin efendim. Konu ile ilgili gerekli yazıları yazmam için bana biriz süre vermeniz yeterli olacaktır. İyi günler dilerim
bugün bir abim bana tel açarak mersin marinanın dış tarafına demir korkuluk ve dikenli tel çekilmesinin yanlış uygulama olduğunu başbakanlığa yazdığını söyledi.en kısa zamanda bende yazacağım..
bu iyi haber işte, bütün tandıklarımıza iletelim bu yazıları o halde ve yanlış hususlarıda bize bildirirsen seviniriz. Önemli olan Marina İşletmesinin Denizin İçine Kadar Çekmiş Olduğu Teller, İçerisine Müdahale Hakkı Saklı Olabilir Fakat Dış Kısmına Karışması Denizi Parsellemesi Yanlıştır. Bana Kalırsa Sizin Görüşleriniz Ne Yöndedir?
Yani Bizde aynı şeyleri paylaşıyoruz zaten günlerdir bu konularda başvuru yapabileceğiniz ve şikayetlerinizi kaleme alacağınız merci adresi şöyledir. http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx Lütfen Tüm İlgilenen Arkadaşlar Diğer Forumlardada Paylaşsın 5 Dakikanızı Ayırın ve Şİkayet Etmekten Lütfen Çekinmeyin.
bu arada belirteyim.marinanın içine ,kısa mendireğin oraya arabayla gidip ordan kısa buruna çıkıp avlananlarda var...
haklısın haklısında, mersinin denizi oldu olası çamurlu idi. eskiler bile anlatır 1960 larda da daha önceleride hep bu deniz çamurlu imiş Tabi senin söylediklerine de katılmamak elde değil. işin daha acı tarafı şehir merkezi değil, turistik bölgelerdeki kirlenmeler daha büyük bir değişim yaratıyor. 20 sene öncesine kadar tertemiz bir 100yıl plajı varken şimdi taşucuna kadar heryerde kanalizasyonlar akıyor. ki bu kirlilik taşucundan ileriye gitmeye başladı