Forumdaki tüm arkadaşlara selam.. Yıllar önce Bodrum da sevdalandığım kıyı balıkçılığı hobisine kısmetse yıllar sonra Mersin'de tekrar döneceğim. Siz üstatlardan ricam kıyıdan at çek için bir spin kamış ve ona uygun makine bir de dip avı için bir surf kamış ve ona uygun makine ,forumları okudum araştırdım ama sanırım çok acemi olduğumdan kafamın karışmasından başka bir işe yaramadı, güncel alışveriş sitelerinden temin edebileceğim önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum, her iki set içinde ayrı ayrı 150 tl bütçe ayırdım.. saygılarımla.
Ben kıyıdan ve Tekneden At-Çek te REMIXON DOUBLE BLACK KAMIŞ 2,40 ve 2.70 MT Parçalı , Ryobi ECUSIMA 4000Vi makine ve misina kalınlığı ise 28 lik Asso DISCOVERY kullanıyorum...Her üçü harika bir uyum sağlıyor... Bu kombinasyon sanki tüy gibi hafif desem yalan olmaz....Misinanın ince ve dayanıklı olmasının sebebi ise makidan hızla boşalması.... Yukarıda verdiğim ekipmanın şu anki fiatıda komple 150 TL civarında..Araştırırsan haklılığımı göreceksin... Yıllardım bozmadığım bir kombinasyon....İnanın hiç yolda kalmadım.....Ayrıca benim avlakta Mersin... Rastgele dostlar...
Ben olsam kamışı daha kaliteli alırdım. Okuma v -system spin kamış 4-4lük bir kamıştır. Yanına birde shimano hyperloop makine alırsanız şimdilik işinizi görecektir. Surf içinse bütçeyi arttırmanız lazım yada normal teleskopik kamış ve makine kullanmalısınız. Çünkü surf makine adama kafayı yediriyor eğer iyi bir makine değilse.
Çok teşekkür ederim beyler, zahmet edip öneride bulunmuşsunuz tavsiyelerinizi hemen dikkate alıp araştırmaya başlıyorum.
Ben de Mersinde avlanırken at-çek için spro passion 720 makina ve okuma v-system 2,40 ve daiwa regal 2,70 teleskopik kamış kullanıyorum...V-system araba da bile taşıması sıkıntı oluyor,ama şunu söyleyeyim süper bir kamış.Onurun dediğine katılıyorum,taşıma sıkıntın olmazsa bence kamışa biraz daha para ayır ve V-System öneririm.Bu arada setin toplam ağırlığı çok önemli alabileceğin en hafif seti almanı tavsiye ederim,100-150 gram bile çok fark ettiriyor...
OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 240cm 10-40GR,Ryobi ECUSIMA 6000Vi makine kombinasyonunda karar kıldım, umarım güzel bir seçim olur, maliyet planladığımın iki katı oldu ama surf takımı şimdilik erteleyerek sorunu çözdüm... önerileriniz için tekrar teşekkürler..
Spin ( At- çek ) amaçlı makina için biraz ağır değil mi ? Makina konusunda ki bu tercihiniz, daha çok genel kullanım ve jige uygun gibi gözükür. Spin tercihinizde, 40 'lık ( 4000 lik ) makinaların üzerine çıkmamaya bakın.
Ağırlık derken barem ne kadar olmalıdır emin olunuz son derece acemiyim ve daha hafif olabilecek bir tavsiyeniz olursa memnun olurum... Sağ olun
Benim kullandığım setin toplam ağırlığı 400 gram kadarken sadece Ryobi ECUSIMA 6000Vi 550 gr ağırlığında,siz tahminedin ağırlığını...
Mesela, seçiminize emsal teşkil edecek bir örnek olarak dersem. Bu ve benzer evsaflar diyelim de....................idk idk http://www.avmarketi.com/asp/product/3169/Ryobi-ECUSIMA-4000Vi-makine Bu makinaları kullanmadığımdan her hangi bir görüş belirtemem. İlgili linkte ki yorumları inceleyebilirsin.
Biraz daha ayrıntı vermem iyi olacak sanırım, forumda ki kıymetli bilgilerden anladığım kadarıyla bu takım seçimi konusunda bir çok ayrıntı belirleyici rol oynuyor. Kısaca şöyle özetliyim boyum 1.85 , spin standartlarında uzak atışlar yapmak istiyorum ,şeffaf şamandıra ve hatta levrek şemsiyesi falan denemek amacındayım , malum balık bahane maksat, deniz kokusu almak yani öyle saatlerce at çek yapmam sanırım, bu arada bu konuyu açarken insanlar bıkmıştır benim gibi acemilere tavsiye vermekten kimse uğraşıp yazmaz diye düşünmüştüm, bu anlamda zahmet edip fikirlerini sunan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim...
Fırat kardeşim, düşündüğünüz kamışa ve kullanım amacınıza ( Hem at çek, hem de zaman zaman beklemeli ) en uygun makina boyutu 4000 liktir. O kamışda 6000 lik ve daha büyük makinalar, 40 numaralı ayağa, 43 numara ayakkabı gibi durur. Bu kurt içine iyice işlediğinde, boy boy kamış ve makinaların zaten olacaktır. Burada önemli olan doğru zamanda doğru hedeflere yönelmektir. Forumda '' Makinalar '' bölümünü iyice inceleyin. Sonra, bütçenize uygun 3-5 makina portföyü oluşturun ve doğru malzemeciye gidin. Orada birebir canlı canlı test edin, görün ve inceleyin. İçinize hangisi sinyor ve hangisinden elektrik alıyorsanız, koyun sepete.
Bu arada özel mesajları yanıtlayamıyorum, foruma yeni katıldığım için özel mesaj atamıyormuşum, tenezzül edip cevap dahi yazmadı diye düşünmeyiniz, önerileri dikkatle inceliyorum, teşekkürler.
Fırat abi ecusima almaya karar vermişsin sanırım. Bende 4000lik ve 6000lik olmak üzere 2 adet ecusima var. 4000lik ve 2000lik olmak üzerede 2 adet spro passion var. Makinelerin tasarımları birbirine çok yakın olmasına rağmen passion ecusimadan bir gömlek daha üstün. İkisinin de 4000liğini incelerseniz passionun kolu daha sağlam. 300-400 gramlık akya yapıştığında bile ecusimanın kolu zorlanıyor çekerken yamuluyor vs.. Metal değil çünkü. Passionda ise yağ gibi. Ayrıca passion 7 bilyeli ecusima 4 bilyeli. Tabi birde kolunun metal olmasına ve bilye sayısının fazla olmasına rağmen passion 40 gram daha hafif yanlış hatırlamıyorsam. Mersinde spro ürünleri satan bayi varmı bilmiyorum ancak bulabilirsen incelemeni tavsiye ederim. Kargo ücretini göze alırsan internetten de alabilirsin. En olmadı bigün forumdan özel mesaj atarsın birlikte birlikte atçeke gideriz benim passionu incelersin beğenirsen sen de alırsın bir tane. Saygılar...
Detaylı tavsiyen için teşekkürler Onurcuğum, tavsiyen çerçevesinde şu makinayı buldum ( http://urun.gittigidiyor.com/spor/spro-passion-710-6-1-bb-alu-spoel-makine-32385957) kamış olarakta arkadaşların ortak tavsiyesi üzerine Okuma v -system spin kamış düşünüyorum, yanlız bu önerdiğin makine kaçlık yani 4000 altındamı anlayamdım, eğer müsaitsen bir göz atarsan sevinirim, kardeşim...
SPROLAR 710 720 730 740 750 755 OLARAK KALİBRELERİ KODLANDIRILMIŞTIR, LİNK VERDİĞİNİZ 1000 LİK MAKİNADIR SİZ 740 OLANINA BAKMALISINIZ 4000 LİK İSTİYORSANIZ. SPRO MARKAYI MERSİNE AHMET ABİ KARADENİZ AV GETİRİYORDU ZAMANINDA GÖRMÜŞLÜGÜM VAR VİTRİNİNDE DİLERSENİZ BİR BAKIN SELAMLAR. EKLEMEYİ UNUTMUŞUM http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-passion-740-olta-makinasi/17476/ SİZİN ARADIĞINIZ 4000 LİK KALİBRE SPRO
Evet Rüzgar Abi doğru söylüyor. 740 olanı 40lık 730 olanı 30luk.. diye gidiyor. 40lık alırsanız yemlidede kullanırsınız zaman zaman. Ben v-system ve passion 740 ikilisini kullanıyorum valla benmi çok enerjiğim bilmiyorum ama akşam 6dan sabah 9a kadar at-çek yapmışlığım var set yinede beni yormadı:laughing: Karadeniz Avda bende spro ürünleri görmüştüm görüşürseniz makineyi getirebilirler. Biz bikaç ay önce 75 tlye almıştık arkadaşa haberiniz olsun.
Böylece makine ve kamış kombinasyonunu çözmüş oldum, sağ olun sadece bir nokta kaldı problem yaratan, şu levrek şemsiyesi denen aparatı mutlaka denemek istiyorum , ama bu cihazın üzerindeki silikon yemlerle birlikte ağırlığı 55 gr imiş, sizlerin tavsiye ettiği Okuma v -system spin kamışın atarı ise 10-40 gr arasıymış, yani eğer yanlış yorumlamıyorsam olayı, bu kamışla o levrek şemsiyesini kullanamam , aynı serinin daha yüksek atarlı bir kamışını buldum diyelim, bu seferde makina(SPRO PASSION 740 alcam) kamış kombinasyon um bozulur mu acaba?
Abi aparatın linkini atarmısın? Sen boşver yüksek atarlısını. 10-40 v system al aşık olursun kamışa. Levrek şemsiyesini illede deniyecem diyorsan sıradan telewskopik bir kamış al 10-15 tlye. Onla atarsın. Hatta top atmak istiyorsan sana bayiden güzel bi kamış önereyim ama 40 lirada ona vermen gerekir. Ben şahsen o kamışı kullanıyorum 40 gr ve üstü ağırlıklarda. Yemlidede işimi görüyor top atarkende. Kıyı şeridinde hemen heryerde çupra, mırmır vs avlayabilirsin bu kamışla.