Dört gündür bozuk olan havaların dün öğleden sonra düzelmesiyle birlikte bugün Mersin arpaçbahşiş sahilinden pala İbrahimden kiraladığımız yunus ile balığa çıktık.Babam dün akşam olta takımlarını yeniden düzenledi.030 misinamıza 6 numara uzun konçlu mustad iğnelerden kurşun üzeri iki adet,kurşun altı ( hırsız) bir adet olmak üzere üçlü taban oltalarımızla iki kuvvet gündoğu esintisini arkamıza alarak saat 10.30 sularında yunusumuzla denize açıldık.Kerteriz belli derinlik yedi kulaç ya allah bismillah dedik misinaları sarkıttık.Balık henüz nazlı yemi gevelemekte yakalamak zor.Dur bi tane yakaladım geliyor galiba melek balığı (domuz) derken babam karşılığını hemen izmaritle verdi.Balık yeme alıştı boş geçmiyor tral,çupra (çipura) izmarit kuppes,domuz,istavrit sıraya geçmiş nerdeyse birbirleriyle yarışıyorlar.Zaman su gibi geciyor balık olunca tabi.saat öğleden sonra 3'e geliyor artık burdan kalkma zamanı geldi. yavaş yavaş çıkma zamanı geliyor ama çıkmadan birde 3 kulaçta her zaman domuz balığı yakaladğımız yere uğramadan çıkmak olmaz dedik ve çapayı attık. Babam herzamanki gibi yine farkını hissettirdi ve ilk barbunu çekti.peşinden kırlangıç barbun derken mırmırı da unutmamak lazım balık aç kalmış ve bizleri bekliyor. biraz daha avlandıktan sonra akşam serinliği çökmek üzere sepette yeterli avımızında olduğunu görünce artık çıkma zamanı dedik ve pedalleri ( yunus olunca) çevirmeye başladık. Deniz bugün tüm cömertliği ile bizleri ağırlamıştı.bizde denizi daha fazla zorlamadan avımızın bereketiyle evimize mutlu bir şekilde döndük.
Bekleyen Derviş Hemşerim kıyıya toplayıp devşirmişin afiyet olsun. Yarın sabah senin meraya bir uğrayacağım bakalım değin gibi verimlimi ÖZELLİKLE GAZETE KAĞIDINA SERİP RESİMLEMEDİĞİN VE SİGARA PAKETİNİ ÖLÇÜ OLARAK KULLANMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Utku tebrikler bereketli bir av olmuş.Domuz balıklarını merak ettim onları da yiycekmisiniz tadını da merak ediyorum,biz burda onları yemiyoruz yakaladıkmı hemen geriye.
Abi yenmez mi o yaDerisini yüzmek gerekiyor ama biraz meşakatli bir iş,uğraştırıyor ama sonra lezzetinden yenmiyor.Kaynar su da 10 15 dakika haşladıktan sonra etlerini didip salatasını yapıyoruz.Salata için sos olarak sirke sarımsak biber salçası maydanoz pul biber zeytin yağı ve az da limon kullanıyoruz.Karides salatası yediysen ve beğendiysen ona benzer bir lezzetle bir an önce tanışmalısın
süper balıklar bizim denizimiz berektelidir, balıkçının halinden anlar geçen hafta ben de çok güzel balık aldım ama en sevdiğim balık şu melekler ...!(ben domuz olarak biliyorum burda oyle derler) mükemmel bi lezzet ...!bende tutmak istiyorum bana bi kerteriz verseniz nekadar mutu olurum bilmezsiniz bi de şu yunusları nerden kiralıyosunuz? çok entersan bir yöntem..! balık nelere kadir işte...! deniz dalgalansa ne yaparsınız nilemiyorum: ama balıklar süper tebrik ediyorum...!
Hocam eğer arpaçbahşiş yöresini biliyorsan tam güneş 3 tatil sitesinin önünden kiralıyoruz. Valla meteorolojiden sürekli takip ediyorum hava durumunu genelde sakin havaları tercih ediyorum. Valla küçük teknelerden çok daha rahat uzanarak balık tutabilrsin.Ne sırt ağrısı ne bişey,iyi de yol alıyor valla 4 beygir motor gibi mübarekMelekler içinde 7 kulaçta Mts tatil sitesinin karşısı gibi bir yere gitmen gerekiyor.
tebrik ederim.benim en sevdiğim av tipidir. her çeşit balık var hepsinin zevki ayrı. bu yunusları yılın her zamanı kiralıyorlarmı? yanında çapadamı veriyorlar? günlük ücreti vs ne kadar