Mersinde Bir Doğa Katliami !!!!!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    ARKADAŞLAR BU SATIRLARI İSTER İHABAR SAYIN İSTER HABER. İLGİLİ HER TÜRLÜ MAKAMA AÇIK ÇAĞRIDIR.

Mersinde TROLLER ARTIK GEMİ AZIYA ALDI. Aşağıda gördüğünüz tekir yada barbun yavruları kasalarca satışa sunulmuştur. Kasada resmini çekmemi istemedikelerinden bir kilo alıp ayıklanmış olanlardan bir kaçını resimledim. Bu ara MERSİN balık satanlarında bundan kasalarca satılıyor. SU ÜRÜNLERİ nasıl kontrol ediyor anlamıyorum. Hergün her gece yasak ve kural dinlemeyen bu insanlara kim dur diyecek. İşte Katledilen doğadan madurlar.
    By Wetblue

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi kesinlikle haklısın, durum sadece Mersin ve Antalya da değil Bodrum da İzmir de de aynı. Mercanlar parmak kadar. Kasalarca tutulmuş. Bizler burada bir tek balığın hesabını yaparken yeri geldiğinde birbirimizi incitirek üzerken, yapılanları, kasalardaki mercanları görünce inanın yüreğim sızladı. Yazık çook yazık.

3. İnsanlar doğadaki son balığı yakalama gayreti içindeler..acaba bundan sonrasını düşünemiyorlarmı?? hızla azalan balık nesli bu duruma nekadar dayanabilecek acaba:(

4. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kimse kusuruma bakmasın ama bu suça sadece tutanı dahil etmekle olmuyor.
    TUTAN SATAN ALAN bu üçgenin içinde yer almasak.
    malum arz talep meselesi......:mad: :mad:

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Anlamadığım en önemli nokta ise
    bu adamların ekmek kaynağı bu, ve kendi bindikleri dalı nasıl oluyorda acımasızca bu şekilde bilinçli olarak kesiyorlar. Resmen katliam yaptıkları, ama dur diyen yok.:mad:

6. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Bu konuda Yeni Zelendadan rapor yayınlayan bir arkadaş,Bu ülkenin felaketin eşiğinden nasıl döndüğünü anlatmıştı keşke bir yeni zelanda olabilsek :( raporu okudukça imrenmiştim adamlara :(:(

7. Kaynakların devamı için bilinçli olmak gerekir..Anlaşıldığı üzere millet günü kurtarma peşinde..3-5 sene sonra balık yok diye teknelerini satışa çıkarttıklarında iş işten geçmiş olacak..Birkaç türün denizlerimizden yok oluşuna şahidim..Elimizdekilerde gidince kendi kendimize kurşun sıktığımızın farkına varacağız

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    şu balıkların nesli tükensede bizde kurtulsak pofesyonellerde:(:(

9. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Bu düzen bu şekilde devam ettikçe, haksız rekabet ortamı denetimsizlik yüzünden devam ettirildikçe bu böyle son balığa kadar sürer gider maalesef.

Yasağı koyacaksın, bunun denetlemesini yapmayacaksın.. balıkçının biri 10 kasa yavru balık satarken; sen 2 kasa balık gibi balık peşinde koşacaksın..biri malı götürecek diğeri bu namert düzen içinde 2 kasa balıkla para kazanacağım diye uğraşacak...

Denetlemeyeceğiniz, peşinde koşmayacağınız yaptırımları ne demeye çıkarırsınız be ilgili ilgisizler !!

10. gecebulutu

gecebulutu semih

Favori Kamış:
    el oltası(kasnak)
    En İyi Avı:
    mercan-650gr
    balık halleri denetlenmıyor anlasılan:mad::mad: bı arkadasım almış 2 gun once izmir balık halinden bır kasa tarif ettıgı kadarıyla resimdekilerden küçük 15 ytl den kılosu

11. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    daha düne kadar kıyılardan kum midyesi çıkartacağız diye kıyıları talan edip balık yuvalarını bozan ve balıkları kaçırtan zihniyet şimdi maske değiştirip yine karşımıza çıkıyor kendileriyle beraber biz amatörleride yok edecekler yakında:mad:

12. synax123

synax123

Bugün Üçkuyular pazarında da aynı boyutta balıklar satılıyordu hemde 7 ytl' ye,
    bu ne yahu yazıktır dedim , ben tutmadım ki diyor serseri :( tutmadıysan satma da ( lan ) diye oldukça sert bir şekilde söyleyince , hemen ekmek parası edebiyatına girişti.Hanım kolumdan çekiştirincede öylece bırakıp çıktım.Oldukça asabi ve birazcık da iri kıyım bir adamım neticede şekerimin fırladığı yanıma kar kaldı.Hay ben böyle ekmek parasının demekten başka bir şey gelmedi elimden.Zabıtalar eli belinde geziyor , hal de denetim yok , eee bunun sonu yok mu ? Yok arkadaş burası TÜRKİYE , kim teli atlarsa... Saygılarımla...

13. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Aç gözlülük diyebilirmiyiz :confused:

14. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    bence aç gözlülükten ziyade cahillik, Ama sorsan, ben yakalamasan başkası yakalıyor diyor. bende bu deliriyorum:confused: . insan bir düşünür sonunu.:mad:

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Katılıyorum aslında aç gözlülükten ziyade cahillik, denetimsizlik, düşüncesizlik. Ve tabii ki en büyüğü eğitimsizlik. Bir sohbet ortamında Avrupa da bazı okullarda Balıkçılığın ders olarak okutulduğunu duymuştum. İnşallah günün birinde 3. dünya ülkesi olmaktan kurtuluruz da, okullarda ders olarak okutamazsak ta bilinçli avcılığın önünü açacak denetimlerin, yine bir şekilde eğitim ile önüne geçebiliriz.

16. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    sadece 25 YTL ye hiç bir eğitim ve sınava tabi tutmaksızın yarım saatte profesyonel balıkçılık belgesinin (sarı belge) verildiği bir ülkede buna pekte şaşırmamak gerekir sanırım:mad:

17. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Yani bunu da bize dedirttiler ya. Koral gunun anlam ve onemini belirtmis.Soylenecek yok.

Beter olsunlar olacaklar.Ugrasiyoruz ama boyle bir avcilik mentalitesiyle nereye kadar.Umudmuzu kiriyorlar.

Keske polisi veya jandarmayi oraya davet etseydiniz.

18. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Arkadaşlarımız fikirlerini güzel ve makul bir dille beyan etmişler.Ben biraz daha açık ve sert dille yazmak istedim.Mersindeki balık terörü ile konu açıldı ve dert yanmalar bölge bölge çoğaldı.Aynı dertler bizim bölgemizde de var,şikayetler ediliyor,dilekçeler yazılıp teslim ediliyor,sonunç sadece koca bir"O".Kıyıdan 150 m.uzağa ağ geriliyor,duyarlı davranıp Sahil Güvenlik aranılıyor verilen cevap"Şu anda bot açıkta"gibi komik bir kelime.Üsteleyemiyoruz,çünkü muhattabımız Silahlı kuvvetler.Çok taze bir olaydır,Liman içinde saat18:30 civarları güneş batmamış oltalarımız Kefal için dipte.Herkes bir umut bekliyor.O arada liman yönünden zodyakla son hız köpükler saçarak,denizi yararcasına kıyıya paralel geliyorlar,Islıklar,açıktan git diye yapılan feryat figan bağırışlar ve el hareketlerine karşılık onlardan gelen tepkide el kol hareketleri oldu.Takımları toplayan sadece 2 atik arkadaş olmuştu.Diğer arkadaşlarımızdan makinaya asılanlar sadece misinayı kopartırdılar,3-5 dakika sonra denizdeki manzara;zodyak'ın dalgası ve suyun yüzündeki 5-6 kamışın telef olmuş halleri.
    İşin özü,bu ülkede nemalanmalar olduğu sürece bizim şikayetlerimiz herzaman sonunçsuz kalacaktır.Profosyoneller her zaman istediklerini yapıp,gemilerini yüzdürmeye devem edeceklerdir.Bu ülkede nerede ise her şeye bir bakanlık verilmiş,nedense Denizcilik ve avlanma ile ilgili bir bakanlık kurulamamış.Serzenişim uzun oldu,kusura bakmayın dostlar.

19. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Selam

Ben 1997 - 2004 yılları arasında isviçrede işçi olarak çalıştım.Orda avlanmak istediğimde amatör avcılardan bile o kadar ayrıntı istedilerki aklınız dahi almaz.Diyeceğim şudur tamamen katı kurallar koyup kural ihlali yapanların gözünün yaşına bakmadan gerçek anlamda yüklü miktarlarda para cezası kesmek ve bu işi rayına sokmak,ama güzelim ülkemizde bunu uygulayacak yetkili ve kişiler malesef yok.Olsa bile bizim mayamızda kural ihlali yapmak gibi bi ego var.Herkesin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim.
    Sağlıcakla kalın

20. flyfishing

flyfishing Taner

Eylem yapalım

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.