Merhaba Arkadaşlar; Uzun bir aradan sonra Mersin'e döndüm fakat kıyı noktalarında hiç beklemediğim sonuçlarla karşılaştım.Mersinde iken gitmiş olduğum Eğriçam liman,Beğendik karşısındaki iskele, Tece sahili başta olmak üzere hemen hemen tüm noktalarda hüsran yaşadım.Kullanmış olduğum Kargı midye,karides,kurt vetavuk göğsü yemleride bir işe yaramadı. Tece mevkii Liparis sitesi önünden 30 kulaca açıldığımızda güzel avlak alanı buldum ve güzel avlar çıkarrdım fakat orada da bir çok yumurtalı balığı bırakmak zorunda kaldım. Mersinli dostlar kıyıdan verimli avlak alanları konusunda yardımcı olursanız sevirim.Saygılar. Hayırlı ve bol nasipli avlar...
Sanirim Mersin'in en büyük sorunu kis aylarinda kamyonlarla karadenizden güneye tasinip sahilin dibine kadar gelip trol ceken tekneler.. Genclik yillarimizda Limonlu'da sahilden ve Tece kayaliklarindan tuttugumuz baliklari düsünüp ic cekiyorum.. Verimli avlaklari geri kazanmak icin önce bu teknelerin trol cekmesini engellemek gerekiyor..
Aslında şaşkınlığımı gizleyemedğim bir noktada; Sahilden 10-15 metreye ağ atmaları ve bu noktadaki meraları yok etmeleri.10 yıl önce dediğiniz gibi tenis kortlarının olduğu yerler güzel avlaklardı.Uzun yıllar Antalya bölgesinde kaldım ve tarz durumlarla karşılaşmadım. Paylaşımınız için teşekkürler.
Yanlis bilmiyorsam Antalya'da özelllikle Coskun Abi'nin (tecavüzcü) calismalarindan sonra sulara oldukca sayida hurda arac atildi. Sayelerinde hem baliklara yuva oldu hem de aglarimiz zarar görürür korkusuyla gözü kara balikcilar bu alanlardan uzak durdu. Bu konuda sanirim Antalya'li arkadaslar daha iyi bilgilendirebilirler.. Keske birileri de Mersin'de böyle bir eyleme ön ayak olsa..
Evet kıyı meralarını korumak için bir kaç çalışma oldu.Özellikle Küçük ve Büyük Çaltıcak mevkiilerinde. Bu mevkiiler Antalya'da ki avlak alanları olup insanlarda bilinçli avlanabiliyordu.Umarım Mersin'de ki biliçlenme gün geçmeden oluşur.Saygılar.
Merhaba : Kazanlı sahili hala el değmemiş olarak avlak alanı. Ayrıca Şehir Merkezinde Hilton arkası ve Adese'nin karşısındaki iskeleyi tercih eden arkadaşlar var. Ama şehir içinde ufak balık oluyo genelde. Saygılar...