mersinde köpek balığı haberi...

Konu, 'Genel Konular' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

İnsan için büyük tehlike!!! deniyor haberde

İnsanı 100 metre ötede görse kaçar bence:(

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    o değilde şu son sözler çok komiğime gitti ve saçma geldi :)
    -Bu tür köpek balığı insan için büyük tehlike. Balığı satmayacağım esnaf arkadaşlarımızla birlikte yiyeceğiz.

4. modena

modena

hayvanın sonu çok kötü...balıkçı arkadaşları ile beraber yiyecekmiş...:confused:

5. modena

modena

engin valla kalp kalbe karşı derler ya...sen yazarken bende yazıyordum aynı şeyi...:D

6. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Bana çok garip geldi bu haber. Bu türün Akdenizde yaşadığını bilmiyordum. Yiyecek olan Vatandaşlara Afiyet Olsun :)

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

:D :D puhahaha zuhaha sallamasyon ve yalan haber yahu varya bu gazetecileri bu forumda daha fazla vakit geçirmelerini istiyorum 2,5 metre dediği balığın yanında 1,5 metre ya var ya yok ufak bi çocuk var. Göz var nizam var. Herkez sanırım fotoğrafa baktığında tahmini bir boyut söyleye biliyordur.

Diğer konu ise deniz onların evi. Dur kardeşim giremezsin mi diyecez :D :D Bence köpek balığından korkucağımıza küresel ısınmadan korkalım :D Ne dersiniz. Halen doğru dürüs kar yağmadı. Bu sene havlar geç soğudu ve Çarşamba günü kar yağıcakmış. Doğal olarak bütün balıklar gelebilir.

Hangisi daha tehlikeli dersen insan doğad aki en tehlikeli yaratıktır. Bu bağlamda köpek balıkları kafdan iddayı kaybetti. Ticari bir değr yüklenirse ve bunu sürekli olarak çin , japon pazarına satarlarsa zaten sonlarını getirirler. onlarda fazla kalmaz buralarda.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Erzurumlu hacıya sormuşlar.

- hacım bu küresel ısınma için ne dersin?

- ola oğul, oni buni bülmem de sobanın yerini heç bişe dutmir.
    .

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu da gazetelerin kadrolu köpekbalıklarından biri. uzunluğu 2 buçuk metre ile 5 metre arasında değişen köpekbalıkları sık sık balıkçıların ağlarına takılarak haber sıkıntısı çeken gazetelerin imdadına yetişirler. Zorlukla çekilen ağlara takılmış köpekbalığını gören balıkçılar gözlerine inanamazlar, sonra 3 saatlik uğraş sonucunda tekneye çekerler. Balık halinde sergilenen köpekbalığı çocukların ilgisini çeker, görenleri şaşırtır. Her tarafı kan revan içinde kalmış olan "canavar", medeni insanoğlu tarafından bir süre sergilendikten sonra kilosu bilmemkaç liradan satılır. Sonuçta kendisinden başka her türlü canlıyı öldürme hakkı olduğunu düşünen insan denizlerin nadide canlılarından bir tanesini daha yok etmiştir.

10. İKİZLER

İKİZLER

Yine asparagas bir haber. Göz var nizam var 2.5 metre 100 kilo diyor, o hayvan en fazla 1.60-1.70 mt. ve taş çatlasa 60 kg. ve bu arada testere diş diyor tabiki sallamasyon bir tür. Ama gerçek türü beyaz köpekbalığı (white shark dediklerinden) İşte bu gerçekten düşündürücü, bu hayvanlar denizlerimizde ürerse ve büyürse florida ve avustralya sahillerindeki saldırıların buradada olması hiçte şaşırtmaz beni çünkü bu tür doğası gereği gözüne kestirebildiği büyüklükteki hareket eden her şeye saldırabilir..

11. modena

modena

o zaman kötü haberi ben vereyim sana...

ege bölgesinde yavruladıkları çok oluyor...asparas değil üniversitelerden gerekli bilgiyi alabilirsin...

Büyükbeyaz Köpekbalığının Ülkemizdeki Geçmişi

Büyükbeyazın kıyılarımızdaki varlığı çok eskilere dayanıyor. Bu konudaki ilk bilimsel kayıta 1881 yılında rastlıyoruz. Kayıtta İstanbul Boğazı’nda 391 cm boyunda bir büyükbeyaz köpekbalığının yakalanmış olduğu bildiriliyor. Daha sonraki kayıtlar ise 1923, 1926 ve 1937 yıllarında Marmara ve Boğazlarda tutulmuş. Bundan sonra uzun bir süre kayıt tutulmamış. Bundan dolayı bu arada büyükbeyaz köpekbalığının soylarının ülkemiz kıyılarında tükendiği ya da artık kıyılarımıza uğramadığı sanılıyordu.

Ancak büyükbeyaz köpekbalıkları 1991, 1996, 1998, 1999 yılında yeniden yakalandı ve kayıtları tutuldu. Daha sonra 2008’de iki tane yeni doğmuş büyükbeyaz köpekbalığı, son olarak da 2009 yılında iki tane genç büyükbeyaz köpekbalığı ağlara yakalandı ve kaydı tutuldu. 2009 yılında son yakalanan köpekbalıklarıyla ilgili veriler incelendiğinde Şubat ayında 180 cm uzunluğunda 47,5 kg ağırlığında, Nisan ayında 300 cm uzunuğunda 102 kg ağırlığında iki genç bireyin yakalanmış olduğu görülür. Genç oldukları boylarından anlaşılabilir. Büyükbeyaz köpekbalıklarında erişkinlerinin boyu 600 cm kadardır. Bundan dolayı 180 ve 300 cm’lik bireyler genç olarak tanımlanabilir.

Son 20 yıllık periyoda bakıldığında büyükbeyaz köpekbalıklarının sayılarında bir artış olduğu ortada. Araştırmacıları meraklandıransa bu artışın nedenleri ve beraberinde getirdiği sorular; genç bireylerin yakalanması kıyılarımızda ürediklerinin bir göstergesi mi? Genç bireyler nerede ve ne zaman besleniyor? Kıyılarımızda devamlı olarak bulunuyorlar mı? Yoksa belirli dönemlerde ziyaretçi olarak mı bulunuyorlar?

Eldeki veriler, büyükbeyaz köpekbalıklarının ülkemiz kıyılarına düzenli gelip gelmedikleri ya da devamlı kalıp kalmadıkları yönünde yeterli bilgi vermiyor. Bununla birlikte düzenli olarak yeni doğmuş yavru ya da genç birey yakalanıyor. Bunlara ek olarak son 20 yıllık dönemde orkinos çiftliklerinin sayısının artmasının yeni dağılımda rol oynayıp oynamadığı da bilinmiyor.

Aşırı avcılık başta olmak üzere çok sayıdaki insan aktiviteleri büyükbeyaz köpekbalıklarının soylarının tehlike altına girmesine neden olmuş. Bundan dolayı da Türkiye’de ve tüm dünyada Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından koruma altına alınmış.

Saldırı Gerçekleşir mi?

Son dönemlerde köpekbalıklarının ağlara fazla yakalanıyor olması, insanlarla büyükbeyaz köpekbalıkları karşı karşıya gelir mi sorusunu da beraberinde getiriyor. Şimdiye kadar ülkemiz kıyılarında herhangi bir büyükbeyaz köpekbalığı saldırısının kayıtlarda bulunmadığını hatırlatalım. Ancak bu büyükbeyaz köpekbalığı insan karşılaşmasına, yalnızca “büyükbeyaz köpekbalığı saldırır” yönünden bakmamak gerekir. Sanılanın aksine bu karşılaşmada her zaman zarar görecek olan büyükbeyaz köpekbalığı olacaktır.

Dr. Bülent Gözcelioğlu
    Bilim ve Teknik (Ocak 2010)

bu da haber linki...

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Ha...asam&b=Turk sularinda buyuk beyaz kopekbaligi

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar, Büyük Beyaz'ın sularımızda görüldüğünü duymuştum ama haberdeki köpekbalığı bir Büyük Beyaz (Carcharodon carcharias) değil.

Resimdeki balık İhtiyar Adam ve Deniz filminde balıkçının yakaladığı kılıç balığını yiyen Mako türü köpekbalığı. Ülkemizdeki ismi Dikburun veya Sivriburun Camgöz. Bilimsel ismi Isurus oxyrinchus. Büyük Beyaz'la aynı familyadan olmasına rağmen insana zarar verme açısından tehlikeli balıklar arasında sayılmıyor. Azami boyu 3.66 metre, azami ağırlığı ağırlığı 450-500 kg. Etinin kılıçbalığına benzediği ve çok lezzetli olduğu söyleniyor.

Büyük Beyaz ise 7,62 boy ve 3,5 ton ağırlığa ulaşıp, insan dahil hareket eden her şeye saldırıyor.

Son düzenleme: 25 Ocak 2011
  13. ozkan79

ozkan79 özkan

acaba lezzeti nasıl :D

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yaa hocam akdenızde önceden mezbaha vardı, bütün hayvan pislikleri iç organları vs kanları denize dökülüyordu, akdenizde ondan köpekbalıgı var... artık orasi kapandı eskiden oradaki balıgı kims ebasşka yerde tutamazdı...

artık mezbahada yok balıkda

15. 29519

29519

Ben de mako ları insanlar a saldıran bir tür olarak biliyordum. Bir de kendileri en hızlı yüzen köpekbalıklarından biridir. İnanlar için ne kadar tehlikelidir? Siz hayvanın doğal ortamına girip kendisini kışkırtmadığınız sürece saldıracağını zannetmiyorum ama siz kalkıp kendi ortamında küfür müfür eder, Beşiktaş hakkında ileri geri konuşursanız saldırır tabii.
    :D

16. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    mersindeki köpekbalığı haberi

Türkiye'de yaşayan köpekbalığı türleri arasında insana saldıran bir tür yok . Evet camgöz bile sularımızda yaşıyor ama Türkiye sularında bulunan avlara sağladığı uyum sayesinde biz insanlar onların hiçbir doğal avına benzememekteyiz. Ve onların yaşam alanlarına zaten çok uzağız . Sadece yavrular sığ sularda bulunur onlarda arkadaşların dediği gibi bizi 100 metre öteden görse kaçar :)

17. Tarzan

Tarzan Erman

yanlız şaka maka ilk kez bizim bizim denizlerde beyaz köpek balığı görüyorum. yanlışım varsa düzeltin. yolunu şaşırıp geldiğini umalım böyle bir tür akdenizde ürerse ekosistemi mahveder. En tehlikeli deniz balığı. ama bir haber nasıl yazılmamalı örneği yani tebrik etmek lazım metin yazarını.

18. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    At-çekle alınırmı ki..? :D:D:D

19. matti

matti murat

yaa nuri ağabey sen çok yaşa emi gülmekten karnım ağrıdı bide tam yazını okurken su içiyodum suyu halının üstüne püskürttüm :D azkalsın dayak yiyodum:D.bide bizim yöresel ağızla yazmışsın çok iyi valla,patladım gülmekten uuuuu:D :D

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sen de beni güldürdün, neler yazmışsan ele?:eek:

"yaa nuri abi sen çoh yaşa emi gülmahdan garnım ağırdi bide tam yazıni ohurken su içirdim suyi halının üsdüne püsgürddüm :D azgalsın dayah yiyirdim:D. bide bizim yöresel ağızınnan yazmışsan çoh ey valla, patladım gülmahdan uuuuu:D :D"

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.