Bölgemizde palamut balığı bulunur mu? Var ise nerelerde olur? Bölgemize has avlanma şekilleri var mı? Ne tür metodlar uygulanır? Kıyıdan palamut yakalama şansımız var mı? Hangi aylarda bulunur? Biraz forumları araştırdım, mersinde palamut başlıklı bir konu bulamadım. ayrıca yeni sirkülere uygun açıklamalar varsa iyi olur.
ben 10 sene kadar önce sahilden tüy atarken palamut yakalamıştım bir tane o dönemde benden başka tutanda olmamıştı açıkcası.
palamut akdenize özgü bir balık değil. ege- marmaraya has ayrıca karadeniz de bir ara çıktığını duymuştum. mersinde çıkması tamamen tesadüf olsa gerek.
Ben zamanını bilmiyorum açıkçası ama Mersin sularında palamut bol bol var . Ayrıca bu balık Akdenizin her yerinde çıkar .Turnaya , ceylana sırtı çekerken 4 -5 kiloya kadar çok yakaladım . Rapalaya vuruyor , slikona vuruyor , tüye vuruyor ... Eşimle sırtı çekerken ikimiz aynı anda tuttuk , onunki 3 benimki 2,5 kg geldi en son . Ayaş - Kızkalesi arası ve açıkları benim avlağım . Merkezde ben tutmadım ama Mezitli - Viranşehir dolaylarında tutanı da biliyorum . Kışın Akkumda İzcilik kampı önünden at-çek tüyle alanlarada şahit oldum . Karataşta bol bol var , Anamurda da bol bol var , zamanını bilmek lazım ama.
karaduvarda tanıdığım bir balıkçı zaman zaman getiriyor palamutu. Onlar ağ atıyor. Tabi adama sordum nasıl tutulur diye; üzümü ye bağını sorma diyor. Ayrıca kıyıda da tutan görmedim. anlaşılan 33orfoz şu bahsettiğin, sahte ile trol çekmeyi denemeye başlamanın zamanı geldi. Nedense mezitlideki tekneciler hiç trol çekmiyorlar. trolling derken sırtı çektiğini diyorum. Elektrikli motorlar bu iş için uygun olur mu? yani hız açısından
Elektrikli motorda olur tabi, sırtı çekerken hızlıya yakın yürüyüş hızıyla ilerleniyor . Ağ atanlarda çok yüksek ağ atıyorlar (palamut ağı), (en az 4-5metre),ve bunu sadece mevsiminde yapıyorlar , sahile dökülen posta ağları bu işi görmez . Mezitlide motoru olan çok yok, motoru olanın bir kısmı sırtı çekiyor, ara ara da tutuyor (çok iyi biliyorum) ama kimseye söylemiyorlar
mersinde zaman zaman palamut çıkar.ama bence bu ara palamut aramak yerine baracuda ara bence.artık zamanı yaklaştı.mersin büyük limanın dış tarafı(dirsek kısmından limanın ağzına kadar olan kısım çok verimli geçer.sabah güneş doğmadan orda ol,güneş doğuncaya kadar verimli av veririr.yu-zu-ri marka balıklar(özellikle sardalyaya benzeyen) kullan. ataş iskelesinin önündeki kayalıklarda verimlidir(özellikle bir gemi varsa ve ışığı suya yansıyorsa).iyi avlar.
mersinde palamut var tırtarda paşa suyunda mevsiminde güzel av verir havalar birazdaha soğusun yine yapmaya başlar
haklıymışsın abi tırtarda palamut varmış. bir gün arabaya atlayıp gitmek lazım aşağıdaki linkde balıkçıları gösteriyor. arka arkaya çekiyorlar balıkları http://www.avcivideo.com/tirtar-palamut-avi-mersin.html artık bu haberden sonrada tırtarıda talan ederler valla