iki haftalık Uzun bi aradan sonra bu hafta balık için düşeceğim yollara ama son durum nasıl bilmiyorum! aklımda 3-4 yer var silifke göksunun denize döküldüğü alan, kargıpınarında derenin denize döküldüğü alan, ayaşda kayalıkları ...! son zamanlarda giden arkadaslar raporlarını yazabilirmi acaba?
Geçtiğimiz cumartesi akşamı gittik. Bol balon,birkaç tane kırmızı-beyaz(ergenekon)karakulak, mırmır, Kızkalesi-Erdemli arası kıyıdan.Burnumuzun ucuna ağ serenler olmasa çok güzel . RAST GELE !
mersinli abilerim ayaşta kayalıklardan levrek alabilirmiyiz ala bilirsek hangi takımla hangi yemle alırız yardımlarınıızı bekliyorm
Bende Mersin li yada o civarı bilen arkadaşlara sormuştum ama kimse cevap yazma tenezzülünde bulunmadı olsun bende kendim gittim ve etüd ettim.Daha dün akşam döndüm tam olarak göksu nun denize döküldüğü yerde 5 gün avlandım.Bu benim ilk deniz tecrübemdi.Tecrübelerimi aktarmaya çalışayım.Dere ağzında bol bol Kefal yakalamnız mümkün 8-9 numara uzun pala beyaz iğne ile çapari ve ekmeğe sarıyorsunuz o kadar sonuç kesin sabah ve akşam saatleri uygun zamanlar.Aynı suda 1 kg ile 3 kg arasında yüzlerce balığın dolaştığını görmeniz mümkün ama ben yakalayamadım.Ayrıca Seka liman içinde yine kefal avlamanız mümkün yukarda yazdığım yöntemi ekmeğin içine ağırlık koyarak dip şeklinde denizde kullanabilirsiniz sanırım yakaladığını balık boyu biraz büyüyecektir.Derede bunu yaparsanız mavi yengeçler rahat vermez.Levrek, Cipura ve Mırmır tecrübesi yapamadım çok aman aman yakalayanda görmedim malesef.Benden bu kadar gerisi size rastgele...
30 luk misina, rat, 6-7 numara iğne 3lü takım 35-50 gıram kurşun , kuşunun dan sonra fırfır , fırfırın ucunada bir iğne bağlarsan (tuzaklı) kayalıklara takılma şansını yüzde 80 azaltırsın.Kargı midye veya kurt kıyıdan 30 ila 70 metre atabilirsen biraz abartalım yüzde 8o'i balon olmak kaydı ile bütün balıklardan yakalayabilirsin. Cevap veremediğimiz arkadaştan da (loflaz) çok özür dilerim. çok güzel tesbit yapmış.