Mersinden Sevgilerimizle 03/12/2008****

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar merhaba, dün fotoğraf makinamın pili bitti resimleme yapamadım ve rapor yazmadım. Bu sabah Hikmet hocamala beraber besmeleyi çekip demiri aldık, sırtıyı attık başladık çıkmaya deremizden. Manzara nefis, nedersiniz???

Yoldayız ama dayanamadım bir daha çekeyim dedim tam çektim sırtıda bir yüklenme, ve sabahın ilk siftahı bir palamut.

Aslında palamut iri ama sakın resme aldanmayın diğeri tam torik olmuş onun yanında küçük görünüyor, çaparide aldım..

Av noktamızda akıntı karadan denize olacak şekilde ve ilk kezde böylesine rasladık. Çaparimi bir taraftan salladım, klasik yemliyi diğer taraftan. Başladık avlanmaya...

Kovada bir süre fazla bir şey göremedik ama gelenlerin güzelliğine dayanamadım resimledim.

Önce yavaştan sonra 5 dakikada bir pembe güzeller ve çipuralar bizi ziyarete başladı...Tam o sırada telefon çaldı konuşurken yandaki çapari kamışı yerinden fırlamazmı Allahtan kulaklık var elimde kamış ötmekte yaklaşık 10 dakika ben çektim o çekti sonunda hocam kepçeledi bende resmini sizin için çektim. Çaparimde Torik denecek kadar iri bir Orkinos yavrusu.

Sonunda karadayız . İşte av sonu ...

Lokasyon Erdemli Tömük açıkları, dernlik 38 kulaç (benim kulacım182 cm kabaca 182x38=69 m), yem karadis taze, simli yeşil çapari ve çapraz 7 no Norveç beyaz iğneler.

Aslında palamut dedimsede anlayan anladı tabiki Orkinos yavrusu yakaladıklarımız ama bir İstanbullu "Koyun un olmadığı yerde Keçi ye Apturrahman Çelebi der" misali benim içinde Tombikler Palamut oldu dostlar. Yakaladıklarımızdan bir kaç kare daha.

Son düzenleme: 4 Aralık 2008
  2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    tebrikler. ancak bunlar sanırım ki yazılı orkinos yavruları...

3. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    ustam maşallah süper av olmuş yalnız dediginiz gşbi o palamut resmen torik olmuş:)

4. Ya ben bir şey soracağım en fazla 5 kg değilmi siz niye daha fazla tuttunuz.38 kulaç kaç metre ediyor ?????:confused: :confused: :confused:

5. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Emrecim bu avda 2 kişi avlandığı için otomatikman toplam kilo 10 'a çıkıyor. Bu nedenle fazla tutulmamış. Ayrıca yanlış bilmiyorsam 1 kulaç 1,5 m 'ye karşılık geliyor.

Bu arada tebrik ederim güzel bir av olmuş.

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş elinize sağlık. Evet noktalı olanlar yazılı orkinos , palamut değil ;)

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Emre rapora yorum yapmadan önce, raporu yayınlayanın yaşına bak ve ona göre başla cümlelerine;) Ve kim olursa olsun, cümlelerine "ya" diye başlama emi ;):)

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Çok keyifli ve bereketli bir av :) Manzaraya diyecek yok, çıkarın tadını :) Teşekkürler:)

9. mykaraguney

mykaraguney

Dikkat Mersin körfezi kuruyor

:) Ustalar yine işbaşında.. Cumhur abi ve hocam körfezi kurutacaklar bu gidişle.:D

10. mykaraguney

mykaraguney

11. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    25 kiloluk Caretta:)
    Tebrikler

Cumhur abi mercanlarına kavuşmuşsun yine:) Palamutlar da harika walla.Sıradışı bir av yapıyorsun bu bölgede pek mercana rastlanmıyor yaptığımız avlarda hele ki böyle büyüklerine.Kerterizin sağlam baya:)Daha bereketl avlara...

12. paslıçivi

paslıçivi koray

En İyi Avı:
    ????
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş elinize sağlık.:) rastgelsin

13. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Cumhur bey tebrikler. Çok güzel bir av yapmışsınız.
    Ben de şu an Mersin'e geldim. Bakalım balığa çıkıp Akdeniz'den de nasiplenebilecekmiyim:)

14. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tebrikler guzel ve bereketli bir av olmus..

Yalniz bende akdenizde avlandigim bir donemde o hataya dusmustum ve tabikide bu konu oradaki mahalli tekneciler ve balikcilar tarafindan da bilindigi halde fazla ozen gosterilmedigi icin bende palamut ve yazili orkinosu ayirt edemedigim icin limit alti yazili orkinos avlamistim.Bunu sonradan ogrendigim icin epey uzulmustum :( ,bunuda itiraf ediyorum ama ogrendigim icinde su anda cok mutluyum :p

Sizin buyuk olani sanirim 45 cm'e yakin veya o boyutlarda zaten %5 alt limitte olabilir yani 42.75 cm kurtariyor :rolleyes:

Ama digeri gercekten cok ufak hatta minicik onu salsaydiniz keske.. Toplamdada adet miktari 2 olmasi gerekir. Palamutta ise kilo ile limitlendirilmis fakat yazilida limit 45 cm ve adet 2 olmasi lazim en fazla.

Saygilar

15. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    Abi Elinize Saglik Manzara Süper Mercanlar Süper En Süperide Kerterizin Bizim Mekana Yakin Olmasi:d :d Tabi Avci Av Yaptigi Yerini Tam Sölemez Ama Fark Etse Etse 3.yada 5 Kulaç Fark Eder Havaniz 2.4 Aviniz Bol Olsun.....deniz Babili......

16. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Aman Dikkat

Yiğidin malı meydanda arkadaşlar kerteriz biz çıktığımızda yakınımız :rolleyes:
    bakıp gel yanımıza deniz büyük sanada yer var :D

17. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    :)

Resimler yanıltır ama biraz önce Mersin balıkçılarının satış yerinden yem aldık, tezgahlarda benim yakaladığımın yarısı kadar çok mal var. Avı yasak olan Lagos ve Orfoz yavruları dolu. Benim denizde ölçüm karışımdır ama tabiki biraz şaşar o kadarda olur malum:)
    Dostlukla kalınız.

18. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Bereketli ve zevkli bir av olmuş, fotoğraflar da çok güzel, tebrikler..

19. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    allah razı olsun be abi..teknenın adını bagışlarmısın....ayrıca erkol baydedenınde sana slm ı var:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.