Cumartesi gecesi başlayan av pazar sabahına kadar devam etti.Sonuç işte ortada. İğnelerim 6 numara siyah çapraz,40 gr kurşun klasik dip oltası yem yengeç ve boru kurdu.
aramıza hoşgeldin hamit abisi. bukadar mırmır ve barbunu epeydir birarada görmemiştim. afiyetler olsun...
Hamit bey hoşgeldiniz, 1 yılı aşkındır neden beklediniz yazmak için Ellerinize sağlık, afiyetle... Bu arada konuyu "deniz av raporları" başlığına taşıyorum bilgilerinize...
Benim Foruma abonelik tarihim 2007 ama bir türlü mesaj gönderemiyordum,sağolsun Murat kardeşim benim işi halletti.Bundan sonra buradayım hepinize saygılar ve çok teşekkürler
Aramiza hosgeldin Hamit ve de av icin tebrikler. Cidden cok guzel gecmis av. Memleketimde hala boyle avlar yapilabilmesi sevindirici. Mekan neresiydi acaba?
tebrikler güzel av olmuş... birde bu avı mersinin neresinde gerçekleştirdiniz? keşke avlak yeri hakkındada biraz bilgi verseydiniz... Böyle güzel avlarınızın devamını dileriz...
Hamit kardeş öncelikle hoşgeldin aramıza. Tebrik ederim çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Merak ettiğim iki konu var. 1. Daha önce sorulmuş ancak bende tekrarlamak istiyorum. Kıyıdan mı yoksa karadan mı avlandınız? 2. Barbunlada olta ile mi geldi? Yanlış anlama sadece ben hiç görmedim daha önce oltayla barbun alan... Bu konuda bilgi verebilecek bir arkadaşımız varsa sevinirim. Nasıl bir olta kullanılır yem ne kullanılır.......
Öncelikle tüm dostlara teşekkürler sizlerle birlikte olmak çok güzel.Şimdi sorularınızı cevaplayayım.Mersinli arkadaşlarım marinayı bilirler bu balıklar marinanın arka kısmından kıyıdan yakaladığım balıklardır.Barbun konusuna gelince ekim sonu ve aralık ortasına kadar bu bölgede kıyıdan barbun yapıyor.Ama saati çok önemli gün doğumu ve gün batımında çok kısa bir süre yapıyor sonra kesiliyor.Yem olarak boru kurdunu denemek fırsatım oldu sadece.Olta takımına gelince klasik bildiğimiz dip oltası altta kurşun 40gr üstte iki iğne 6 numara mustad siyah çapraz.yalnız geçen balıkta yanımda ihtiyar bir amca vardı o kurşunu üste iğneleri alta bağla daha iyi barbun alırsın dedi.Fakat denemedim.herkese saygılar ....
bilgilendirme için teşekkürler hamit... marinayı bir denetlemek gerekiyor anlaşılan... mersinde sahilde iyi levrek yapıyor bu aralar; mersinli arkadaşlara duyurulur...