Mersinin çıplağı bol olur:D (ilk rapor! Hemide atçek!!)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Öncelikle belirtmek isterimki biçok kişi için oldukça sıradan bi av sayılabilir. Ama benim hemen hemen en aksiyonlu avım sayılırdı.

Bikaç gündür akşamları boru kurdumu alıp çupra-mırmır avına gidiyordum. 3 gün önce 2 tane almıştım çupra. Biri 15 cm civarıydı iade ettim. Diğeri ise öğrenci işi boncukulu(tespihten bozma) takımla tuttuğum 20 cm civarı bi çupra idi. İğneyi iyice yutmasına ve etrafta kedi olmamasına güvenerek 5 saniyeliğine arkamı döndüm. Alçak kedi nöbet tutuyomuş sanki taşların arasında. Bi döndüm aldığı gibi kaçtı. Ben kesmeden çıkaramazdım heralde o iğneyi o nası çıkarttı anlamadım:mad:

Sonraki gün sahile yakın bulunan yemcinin 'şurada harika çupra alıyorlar' demesiyle dediği yere gittim. Ama 2 saat içinde mahşer yerine döndü. 20 metrelik alanda 30 tane olta atıyoruz. Sanki Galata Köprüsü. Sanadaa, yeminedee, çupranadaa... diyerek söylene söylene 100 metre ilerdeki sakin bi avlağa geçtim. Zaten 30 olta 5 saat boyunca 5 balık almıştı 2sini ben almıştım. Bi geldim ne göreyim:eek: o ŞEREFTEN YOKSUN yemci herkese aynı gazeli okuyup milleti oraya yığmış. Kendisi balığın yaptığı yerde paşa paşa avlanıyor. Beni görünce kendini tutamadı güldü ve arkasını döndü. İntikamım acı olacak dedim kendi kendimehihi

Dünde bi kızla bi çocuk geldi. BİMde bikaç sene önce 2.75 tl :)eek: evet yanlış duymadınız 2.75 tl idi 3 tanede ben almıştım o zaman) 'ye satılan ve kurşunu çekerken takır tukur öten makine ve kamışlarla 2 çupra 2 gümüş 1 mırmır aldılar. Aynı noktadan aynı yemle ben 1 yosun kümesi, 1 deniz yıldızı, 1 b.k balığı 3de lanet yılan balığından aldım.

Artık kafam iyice atmıştı... Yeme verdiğim paraya acıyordum. Çünkü 15 gündür balık alamıyordum. Sonuç olarak sabah para harcamadan top arkası silikonla atçeke karar verdim. Çıplak alındığını duymuştum. Hem levrekde denk gelirdi belki bellimi olur:rolleyes:

Aslan babam yine benim için sabah 5 bucukta kalktı:cool: Beni sahile bıraktı kendide yürüyüş yapacaktı. Öyle umutsuzdumki atçek yapan kimse yoktu. Balık olsa millet kefalin ekmeğe üşüştüğü gibi oraya üşüşürdü:laughing:

Biyeri taradım. 50 metre yana geçtim. Ağzımı eğe eğe atıp çekiyorum sağa sola bakarak:laughing: Neden? Çünkü her zamanki gibi umutsuzum:laughing: Bi an kütttt bişey bindi silikona. Bi iki şapırtı sonra kurtuldu.cyrr Atçek atçek bişey yok.

Babamda yürüyüşü bitirmiş geri geliyor. Benide aldı arabayla başka biyerde indim ben. Atçek atçek yine bişey yok. Kalem kadar bi zarganaya takip ettiriyorum ama silikon onun yarısı kadar alamaz zaten. Yine petibör büskivi kadar melanurlar takılıyor peşinemrsparkle

Saat oldu 8. Gitsemmi gitmesemmi? O an oranın yaşlı kurdu geldi. Dedim bu atçek yaparsa bende yapacam yapmazsa gidecem:D Bu başlayınca bende başladım. Bi an silikon ağırlaştı. Ama hayvan kurtuldu daha kenara gelmeden bi hamle daha.. Yine alamadı. Aynı yere 3-4 kere attım sonunda aldım.

Ama bu çıplak değiiilidk Sardalya yada istavrit falanmı acepidk Yooo.. Alabalığa benziyo sanki biraz ama burası deniz idk idk Anaaaa levrek lan bu levreekk:eek: :laughing:

Ne kadar şaşmıştım:D. Orda levrek alanı duymadım daha önce. Pek takıldığım biyerde değil zaten. Atçekede gelmez deniyordu bu mevsimde. Daha önce tekeyle 10 cmliğini almıştım onuda alabalığa benzetmiştim ilk şaşkınlıkla:D. İtina ile çıkardım. Biraz baktım. Hey yavrum dedim:) Solungacının altındaki kapağının o harika çizgilerine vuruldum ben senin:) Çok seviyorum o çizgileri:D Bi öpücük kondurdum saldım 15cmlik minik paşayı.

Hemen sonrasında takımı suya ucurdum. Biraz köpükte olunca tam1 saat zargana topunu geri almakla uğraştım. Görünmüyordu çünkü her köpüğe atıp çektim:D. Saat oldu 9 bucuk. Gidecektim ama 10 dkda deneyivereyim surayı giderim dedim.

1. atış boş 2de yapıştı. İlk defa kalamamı balık öttürüyorreeling Çektim çektim gelmedi... Bende kolu sara sara kayalardan ilerliyorum. Zaten paralel bi atış yapmıştım. Suyun içindeki kayanın arkasına kaçmaya çalışıyor. Kaçarsa keser. Elime aldım misinayı çektim çektim. Ortadaki 4.5 cmlik sedef zarganım cazibesine kapılmış:p

Uploaded with ImageShack.us

Kaldırınca kayaların arasına düştü ama geri dönebileceği kadar büyük boşuk yoktu. Kolumu soktum baş parmak ve işaret parmağımla son derece sıkı bi şekilde kaldırdım hemen poşete. Poşette çantaya. Çupramı çaldılar ya gözüm açıldı artık;) Onun gazıyla 1 km yürüdüm o sıcakta. Heryeri denedim. Ama boş. Olsun yorgunluk falan yoktu zaten bende o balığı alıncamrsparkle

Sonuç: 4 vuruş 2 balık 1i iade.

Boyu 37 cm. Bunun için rapormu açılır diyenler olabilir ama benim bilinçli bi şekilde spinle tuttuğum adamakıllı ilk balıktı. Vede en büyüğü. Daha önce 25 cmlik bi ispendek almıştım ama nası aldım bende şaşırdım. Bide yine bu takımla aynı anda 20 cmlik 2 sarıkanat.(Adı belkide çinekop bilemiyorum). Ha bikerede küçük bi kolyos binmişti ama alamamıştım:D. Bakalım ikindin bidaha deneyecem. Maça yetişirimhihi

Ustalara bikaç sorum var bu arada. Akya, imtiyaz, avcı, sarıuyruk, çatalkuyruk, kuzu, çıplak, yaladerma... Adlar uzayıp gidiyor. Bunları biraz açıklayabilirmisiniz. Farkları, maksimum boyları, yaşam yerleri ve tarzları, davranış biçimleri va avlarının en verimli oldukları mevsimler... Yukarıdaki isimlerin birkaçı aynı balık için kullanılıyor biliyorum ama hangi isimler aynı balık için onunda açıklanması gerekiyor:confused:

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok tebrik ederim sağlam bir balık. Başlık da ilginçmiş. Yurdumuz magandaları yanlış anlayıp Mersin'e akın etmesinler de :)

3. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

Onur tebrik ederim azimli avın için ve küçük paşayı iade ettiğin için.

Çıplak her ne kadar güzel bi görüntüye sahip olsada lezzeti biraz düşüktür.

Yaledermalar çıplak gibi büyümezler bu balık keşke bir yaladerma olsaydı neden ?

Çünki bu çıplak bizler tarafından rahat bırakıldığında 30 35 kiloya rahatlıkla ulaşıyorlar dahada ileri boyutlara ulaştığını duydum ama kendi gözlerimle gördüğüm 32 kiloluk bi avı var mersin merkez marinada.

Herneyse polemik yaratmak amacı ile yazmadım zaten öyle algılama tekrar tebrik eder daha iyi avlar dilerim hemşerim :)

Not : Çıplak yöresel bir isimdir:)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    nasıl çekmişsin öyle balığı,ağzını yırtmışsınhihi çıplak.yalderma.çatal kuruk,bunlar aynı balık benim gözlemlerime göre.akdeniz bölgesinde daha çok ve sığ bölgelerde gözüken bir balık..büyüklerini görsen.bu balık 5ci nesilden torunları dersinhihi

5. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    İşte buralarda tam da bu balğı bekliyorum. yakaladığın balık Lichia Amia yani Akya. Tadı birşeye benzemez :D , yani yakalamayın bırakın bu taraflara gelsin :D

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

güzel bir balık ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin inşallah sormak istediğim birşey var ağzı biraz boyuna orantılı olarak ufak gibi geldi resimdeki tam açılmış halimi

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Raporlar böyle okuyani sürükleyen, heyecana ortak eder sekilde olacaksa devamini da sabirsizlikla bekliyorum. Tebrikler, darisi daha irilerine diyelim

8. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    hemşerim tebrik ediyorum, bol aksiyonlu bir av günü geçirmişsin, eminim çok keyifli olmuştur, bu gazla epey turlarsın sahil şeridini, ben bi palaska balığıyla ne kadar gaza geldiğimi düşününce senin bundan sonraki halini düşünemiyorum, bede sahteyle deniyorum epeydir ama daha bişe çıkartamadım, bi aksilik olmaz ise bu akşamda bi deneme yapmayı düşünüyorum, bakalım, kısmet, avların daim olsun hemşerim...

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Onur, çok güzel bir av ve keyifli bir rapor olmuş. :D:D:D

Babana da bravo doğrusu. Sabahın 5'inde her baba kalkmaz, kıymetini bil. :)

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İlk rapor ve balığını tebrik ederim. Daha güzelleri ile devamı gelsin... :)

11. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Helal olsun. tebrikler

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bu deniz çıplağı abi:D. Babamı aradım bugün çıplak yiyoruz dedim oğlum cins cins konusma nası konusuosun benle diyo:laughing: Çok teşekkür ederim değerli yorumun için.

Abi 80 kiloya kadar çıkıyor akyalar eğer bu balık akya ise. Ama inan ortalama 3-4 avda bir eve 20 cmlik 1 mırmır veya çuprayla dönüyorum. O kadar sıkıldım ki... İnsanın herşeyi kendi başına öğrenmesi çok zor. Tüm teknikleri ve tüm avlakları tek başıma öğrenmeye çalışıyorum düşün... Tabi sağdan soldan bişeyler duyuyoruz ama insanın önünde bilen biri olmayınca, hele birde heryere gidemeyince.. çoğu zaman eli boş dönüyor. Yasal limitin altında olsaydı almayacaktım ama yasal limit 30 cm. Bende yeter balıksızlık dedim ve fotolamak için alıkoydum. Merak etme yanlış anlaşılma söz konusu olmaz;) Teşekkür ederim güzel yorumun için.

Kaldırınca çırpınıp ağzını yırttı bende kayaların arasından aldım.

Gördüm abi gördüm büyüğünüde gördüm. Hemde 3 gün üst üste.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47422

O büyükleride senden gelenlerle alırız inşallah abi:D. Çok sağol sendende atak bekliyoruz artık:).

Abi avatarındaki sana yeter birazda bize kalsın:p Teşekkürler.

Bilmemki abi elimle açtım işte biraz. Teşekkürler güzel yorumun için.

Rapor yazamadığımız için sizinkileri okuya okuya kendimizi tatmin ediyoruz abi ancak:D. Teşekkürler değerli yorumun için.

Şimdi çıkıyorum tekrar maça yetişcem:hungry: Teşekkürler abi.

Abi ben onu üzmem oda beni üzmez:) İstediği puanı çektik 2 sene önce şimdi aya götür desem götürürhihi Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim abi senin turnalardanda yakarız inşallah bigün:).

Teşekkür ederim abi.

13. Onur, av maceran güzel de anlatımın bir başka güzel olmuş. Tebrikler...

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Daha irisi ve güzelleri denk gelsin.Tebrikler:thumb:

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tebrik ederim. anlatimda avda super olmus..

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ayın 7sinde 5buçukta baktım bir Allah'ın kulu yoktu sahilde, bende balık yoktur diye geri döndüm

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    akyanın büyüğüne imtiyaz diyorlar burada, çok heybetli balıktır, bazen sandalcılar getirirler

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Sen Mersin'de balık yok diye inliyonda abi sürekli millet kaldırıyo balığı:p. Biraz kulağın delik olcak birazda popo ıslancak yoksa balık tutulmuyo:D

19. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Seninle onur ve gurur duyuyorum kardeşim. Hayırlı olsun.

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Sağol abi:). Senin lagostan aldım bugün ama el kadardı. Saldım gitti:).