Mersinin siyah incileri Karakulaklar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında V-Oltacı tarafından paylaşıldı.

1. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Herkese merhabalar. Bu yıl maşallah her dönem farklı yerlerde de olsa sürekli karakulak avlama şansı buldu Mersinliler. Çupralar da boldu. Ancak tatilde Mersinde olamadığımız için tatmin edici tutamadık. Murat abinin dışında tabi :) Kendisi 3 adet 1kg ve üstü çupra yakalamıştı ama foto çeken telefonu yoktu. Ama artık var :) Ben balıkları görsem de avda bulunmadığım için raporlamadım. Dün yani cumartesi akşamı bana olta kullanmayı öğreten Murat abimle bir av gerçekleştirdik. Denk getiremediğimiz için uzun zamandır ava çıkmamıştık. Çıksakta genelde o yakalayıp ben yakalayamayınca rapor açmıyordum :) Hasan abim (bazlama) her haftasonu beni arardı. bu hafta aramayınca ben de Murat abimi aradım, iyi ki de aramışım. Hasan abiye sitemim olsun :) Karakulaklar boru kurduyla, levrek sahteyle alınmıştır. Levrek sürpriz oldu. Takımları topladık, Murat abi denizde bir cisim görmüştü ona atarken sahteyi bir kaç da levrek için denerken yakaladı. Limit üstü bir levrek ve 35 cm. Bıraksak da olurdu. En büyük karakulak 1500 gr civarı. Takımlar 35-40 gr kurşun ve üstte tek iğne. 5-6 numara japon iğneleri. 5 gün önce Murat abim aynı avlakta tahmini 5 kg civarı bir levreği kayanın üstüne alıp iğnenin çözünmesiyle düşürmüş. O balığı yakalarsam daha ayrıntılı özel bir rapor açacağım :)
    herkese rastgelsin. Saygılar, sevgiler...

2. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrikler güzel bir av olmuş, balıkları aldığınız yerde önceki avcılar ortalığı çok kirletmiş galiba her yer çekirdek kabuğu olmuş:confused:

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler,rastgelsin.

4. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Evet maalesef öyle. Ama kirletenler avcılar değil vatandaşlar. Milletin oturup çekirdek yediği yerlerden biri olunca...

5. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Teşekkürler

6. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    41 Cm Uzunluğunda 625 gram ağırlığında Karakulak..
    Tebrikler. İyi ki karakulak var..

7. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    İyi ki var gerçekten. Hem tutması zevkli hem tadı muhteşem. Çekerken ki kafa atışları başka hangi balıklarda vardır acaba. Dip balıkları tutması hem zor hem de zevklidir bence.

8. bazlama

bazlama HASAN

SEN SİYAH İNCİ BEN PEMBE İNCİ

Sevgili Reşat avların için tebrik ederim..Karakulağa daha 1 ay var irileri için tabii.Senin raporu görünce bende hırs yaptım Meraya gittim...Fakat eski bağlanmış flora karbon kösteklerin hüznünü yaşadım...Yakalanan ama tam kıyıda köstek veya iğnenin bağlandığı yerden kaçan trofeler beni üzdü.Neyse kısmet değilmiş ...Şimdi tüm misina takımlarını değiştireceğim.Seni de tekrar tebrik ederim..Bayağı yol aldın....
    URL=http://img490.yukle.tc/image.php?id=253606102013053.jpg][​IMG][/URL]

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    avınız işin tebrikler, en alttaki balığı salsanız da olurmuş, avlarınız daim olsun

10. e_can

e_can Ersin CAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat 420 220 gr, Lineaffee Spidermill 4.20(Special vers)
    Favori Makine:
    2500-070 K2 SHAKESPEARE POWERPLAY FD 7000;PENN AFFINITY 8000
    En İyi Avı:
    Levrek 2.25 KG
    Merhaba Dostlar;

Öncelikle raporladığınız güzel avınız için tebrik ederim. Daha güzellerinin oltalarınıza takılmasını temenni ederim. Ben de Mersin'e 4 ay kadar önce yeniden taşındım. Bu foruma İstanbul kıyılarında başlamıştım. Mersin ve civarı organizasyonlara katılmak isterim. Haberdar edebilirseniz sizler ve katılacak dostlar ile tanışmayı isterim.

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Vay Reşat Abi güzel karakulaklar almışınız bu mevsimde. Bu balıkta yüzüm gülmedi mevsiminde burada olamıyorum. 20den fazla tuttum ama en büyüğü 300 gramdır. Eve bir tanesi bile gelmedi:). Devamını dilerim.