Mersinli Arkadaşlar

Konu, 'Bölgeler' kısmında özgüray tarafından paylaşıldı.

1. özgüray

özgüray ÖZGÜR

Mersinli arkadaşlar mersinde denizden kıyı avcılığını genelde hepimiz az ço yapıyoruz ama benim merak ettiğim ..mersindeki tatlısu balık avı bu konuda pek bilgim yok .bukonuda bilgisi olan varmı(alabalık sazan turna tatlısulevreğigibi)eğer bilgisi olan varsa yer konusunda yardımcı olurmusunuz belkide beraber bir tatlısu balıkavı yaparız:eek:

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben bu konuda bir ekleme yapmıştım biraz abartınca ve biraz da yanlışlığa düşünce ağzımın payını almıştım.
    Tatlı suda sezon açıldı galiba, yine de tebliğlere bakmak lazım. Tatlı su da avlanan üstadlar bilgi vereceklerdir. bir de takasuzbalıkçı tatlı su denemek istiyor, o nada danışabiliriz.
    Ben pek sevmem tatlı su balığını. Deniz bana daha güzel geliyor. Ama denizde de tutmak biraz zor. Hele bu sene hiç balık yok.

3. özgüray

özgüray ÖZGÜR

Ben sadece biraz doğayla iç içe ve farklılık olsun diye gitmek istiyorum ama henüz bukonuda yeterli bilgiye ulaşamadım .seninde dediğin gibi buyıl deniz çok kısırdı ama sağlık olsun..

4. jimmyvega

jimmyvega Erkan Küçük

Özgür Bey,
    Tatlı Su avcılığında Gölette mi akarsuda mı av düşünüyorsunuz?
    Göletlerde düşünüyorsanız, Mersinin Köylerindeki(Kızılbağ-Arslanköy-Tepeköy vs.) göletlerde sazan avı(nadirende olsa levrek çıkmaktadır) yapabilirsiniz... Akarsu avında ise Avın serbest olduğu yerler tam nereler bilmiyorum ama cehennem deresini deneyebilir siniz.
    Denize gelince bu sene gerçekten çok kısır... Ancak bu hafta sonu avımızda abim ile birlikte 1 adet iri sargoz(800-850 gr), 1 adet karakulak(300-400 Gr), 1 adet levrek(500-600 Gr) ve 3 adet mırmır aldık. Fotoğraf makinesi götürmediğimiz için resimleyemedik, yem olarak boru kurdu kullandık, olta takımımız, zargana topuna 1-1.5 metre misina ucuna tek iğneli(6 numara siyah mustad) takım kullandık

5. özgüray

özgüray ÖZGÜR

erhan kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekür ederim sanırım sen sazan avınada gidiyorsun ben birdefa hacıalanı göletine gittim hem çok uzakhemde çok verimsiz bir göletti. sen bu saydığın üç göletten hangisini daha verimli görüyorsun ve yem olarak ne tavsiye edersin.ayrıca kusura bakmassan son bir sorum var .sazan avının başladığı dönemdemiyiz.deniz avında kendimi tecrübeliler sınıfında sayabilirim.ama sazan avı benim için yeni bir merak.tekrar teşekür ederim.

6. özgüray

özgüray ÖZGÜR

hasan bey sizin o eklemenizi okumuştum ve yazılan cevaplara çok şaşırmıştım.sizin verdiğiniz bilgiden çok.yazdığınız bir kaç kelimeye takılıp gitmişti konu.ve bence buna en çok okonuyu açan arkadaş üzülmüştür çünkü açtığı konuya cevap almak yerine alakasız bir tartışmayı okumak zorunda kalmıştır.

7. yahya_mersin

yahya_mersin yahya şahin boz

mırmır ve çipura için mersin de bulabilecegim en iyi avlanma yeri ve balık yemi tavsiyesi olan warmı??

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    yem karedis. ama bu sene çupra hiç görmedim. mırımır 1 tane. şehir merkezinde kefalden başka balık yok onun dışında rasgele