Mersin'li bir çupra ve bonusları...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında doguguclu tarafından paylaşıldı.

1. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Döndüm...
    Belki hatırlarsınız 3 ay önce,sayıca az balık tutup da bir sürü methiye düzen bir eleman vardı buralarda,askere gitmişti,işte o geri döndü.
    Konya'ya gittim Personel Okuluna,sözde askere gittik,resmen lise vallahi,öğleye kadar ders gördük,öğleden sonra kapalı spor salonunda pilarda,pinpon,body building.
    Neyse en sonunda mezun olduk,geldik memlekete.Silifkeye girerken daha o tuzlu suyun kokusu çarptı burnuma,ne kadar özlemişim iyotu.
    O da beni özlemiş belli ki,başında beyaz köpüklerden çiçekler,yarı şehla lacivert gözlü sevgilim benim...
    İlk gün hemen bizim Cemil Hoca organizasyonu hazırlamış,Silifke Dalyan'da,yengeçler,sarı kulak kefaller,TEKİR ler havada uçuştu(elinizin artığı),olta atmaya fırsat bulamadık.
    Kısmet dün akşamaymış,küçük tiyolar,biraz boru kurdu,biraz yengeç,biraz misina,biraz iğne,bir okka kurşun,yeter heralde...
    İlk yemlerimi yolladım denize;banka bağdaş kurdum,başladık benim yarı şehla lacivert gözlü sevgilimle bakışmaya.
    Telefonum çaldı,başka bir kadın...
    Konuşurken bir telefon sesi daha geldi bir yerden "allah allah!",çevremde insan da yok ama,çın çın çalıyo...
    Kafamı kaldırdım oltama bir baktım,telefon sesi ondan geliyormuş,diğer sevgilim kıskanmış o arıyormuş meğerse.
    Hemen vurdum tasmayı,bir yandan da telefonla konuşmaya devam ediyorum,ama zaptedilecek gibi değil ,kıstırdım telefonu omzuma,sarmaya çalışıyorum,üç kere çeviriyorum,ondan sonra makine kitliyor...
    Bir yandan da telefona laf yetiştirmeye çalışıyorum,hiç aklıma senle daha sonra konuşuruz demek de gelmiyor,canlı yayında balığın gelişini anlatıyorum karşımdaki kıza,o da karşıdan bağırıyor "Benim şansım o balık,benim sayemde tuttun,benim balığım o..."
    Balığı tuttuktan sonra farkına varıyorum hem karşımdaki bağırıyor hem ben bağırıyorum konuşurken,artık ne kadar heyecanlandıysak.
    Balık iyice kıyıladı kafa atması da güçlendi,arada bir dipliyor kayalara takıcak diye ödüm kopuyor benim de,acaba diyorum çok iri bir mırmır olabilir mi?Çupra geliyor diye düşünüp de,sonra başka balık çıkarsa kendimi üzmek istemiyorum.
    Ama evet,işte orda yakışıklı...
    Suyun yüzünde parlağını görüyorum şöyle bir kuyruk atıp tekrar dipliyor,tabak gibi kerata,bıçkın,agresif,inatçı...
    Ben hala telefonla konuşmaya devam ediyorum tabi;balığı kaldırıyorum tam elime alıcam,kurtuluyor,doğru kayaların arasına (daha sonra bakınca gördüm çelik iğne açılmış),okkalı bir çukurovalı küfürü savurdum,bu arada kızcağız "Doğu istersen ben sonra ariym" dedi,olur dedim çat diye suratına kapattım,attım oltayı kenara,doğru kayaların arasına indim.
    Bizim yağuşuklu,kayaların arasından kanadı kırık keklik gibi bakıyor,derin bir oh çektim...

2. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    süper bir paylaşım süper bir av rasgele

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Hoşgeldin Doğu çok güzel bir çipura çok güzel bir anlatım tebrikler.

4. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Doğu arkadaşım öncelikle tebrik ederim.Bu aralar sadece rüyamızda gördüğümüz çipurayı bize gösterdiğin için:)bir teşekkür de güzel anlatımın için okurken sanki ben de kamışla telefon arasında kontrpiyede kaldım.eline sağlık ve daha nicesine rasgele.

5. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ellerine sağlık , güzel bir paylaşım. Açmışsın artık sezonu, devamı gelir inşallah.

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    valla anlatım süper :D
    tebrikler tepsi için
    pardon hepsi için :D

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Iste bir balik ve bir balikcilik gunu bukadar guzel anlatilir dedirtecek bir rapor. Insanin okurken ani yasadigi, balikcinin ruh dunyasina girdigi, ondan haberler alirken aslinda insanin kendisiyle haberlestigi, tadindan yenmez , samimiyet dolu bir paylasim..

Soylenecek seyler var. Tek bir cupra ama nasil anlatilmis. O cupraya verilen o amatorce deger nasil yasanmis.Tek bir yalan yok. Hava atmak, sunilikler degil anlatilan , gercegin ve gercek duygularin ta kendisi.Kompleks yok. Bir de olsa bes de olsa istavritte ciksa dev bir akyada avina samimiyetle sahip cikis ve saygi duyus var. Onunla kivanc var.Peki cumlelerin oznelligi, kimseyi taklit etmek bir kenara dursun, "hey dostlar bu benim" diyisi...

Benim gozumde en yuksek amator balikcilar amator balikciliklarini bir ifade bicimine donusturebilecek kadar ona gonul vermis olanlardir.

Amator balikcilik internasyonel anlamda boylesi gonullerle yapi taslarini buldu. Amator balikciligi yasamakla kalmadi bu insanlar haykirarak onunla "bu benim" dedi.

Zane Gray'ler, Ernest Hamingway'ler, Dame Juliana Berners'lar,Izaak Walton'lar gibi niceleri once amator balikci sonrasinda buyuk yazarlar oldular. Yasadiklarini ruhlarindan tasarcasina ifade etmeye basladiklarinda elimize bugun amator balikciligin sac ayagi denilebilecek tekniklerden, bakis acilarindan, kulturden
    kisacasi amator balikcilikla ilgili ne varsa ona sahip olmaya basladik. Yani sadece yasayip bir kenera birakanlar degil yasadigini "bakin burda bu var" dercesine bir sekilde ifade etmeye baslayanlarin sayesinde amator balikcilik var oldu..

Ulkemizden Sait Faik Abasiyanik once balikci sonrasinda buyuk yazar olmayi basarmis yazdigi hikayelerde denizi, baligi ve balikciyi islerken bizlere bir donemin neredeyse sonsuza dek kapanacak kapisini sonsuza kadar acmistir.

O yuzden sevgili dostum sizin gibi amator balikciligini buyuk bir tadla, yetenekle, yasayarak, bunu ifade ederek ozenle yazmayi secenler bu ugrasiya en buyuk katkiyi verenlerdir.Lutfen bu calismalariniza bikmadan, usanmadan devam ediniz. Bunlari kitaplastirmaya, kalici kilmaya calisiniz. Yitip gitmemesi gereken bir yeteneginiz var.Sahip cikiniz.

Saygi ve sevgiyle Dogu.Seni ve balikciligini okumak buyuk bir zevk ve onur....

Dahasina rast gelsin...

8. Tebrikler güzel bir av ve anlatim eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler.

Selamlar.

9. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi senin bu yazında ayrı bir teşekkürü haketmiş. Eline, emeğine sağlık. Sağlıcakla kal...

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel bir av olmuş

11. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

çok güzel bir av ve anlatım olmuş.Hüseyin abi de coşmuşta coşmuş. Onu okuyunca Dülger balığını tekrar okuyasım geldi. bide ihtiyar balıkçı varki tadından yinmez.ikiside kitaplıktabi yerlerde şimdi işin yoksa arabul manyak gibi uykusuz kal.
    neyse doğu kardeş birde avlak hakkında bilgiverirsen burdan veya özelden çok sevinirim. kullandığın yem vs.
    daha dün yapraklı koyun sağ tarafındaki kayalıkları denedim. bir tane tık yok. benimle birlikte 7 tane balıkçı 4 saat kadar denemediğimiz yöntem kalmadı sanki deniz kurumuş. bu 3- 4 gündür hava sıcaklığı biraz düştü ondan mı acaba ilk defa ordan elim boş döndüm.

12. sedatk

sedatk Sedat

http://www.balikavi.net/forum/showt...&highlight=bal%FDk%E7%FDl%FD%F0%FDn+felsefesi

bu linkte bazı kiraplar hakkında yorumlar vardı

13. simendifer

simendifer Sennur

Doğu, yeniden aramıza hoş geldin. Bir döndün, pir döndün maşallah. Anlatımın çok güzel. Tek bir çipurayı, aynı anda yüzlerce kişiye yakalama zevkini tattırabiliyorsun. Benim fikrimce bu gerçek bir yetenektir. Seni tebrik ediyor ve gelecek raporlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Not: Kitap okumayı çok severim ve dolayısı ile de neredeyse elimden kitap düşmez. Beni hayat akışının yorgunluğundan kurtaran iki şeyden biri kitap okumaktır (Bir diğeri de balık avıdır.) Beynim aydınlanır, herşeyden uzaklaşır ve stres atarım. Ama site bile benim için bir hayat akışı ve bazen yorgunluk verebiliyor. Ama böyle güzel, hikaye tadında raporlar, beni yine deşarj ediyor. Sana bunun için de ayrıca teşekkür ederim... :)

14. gitarist4485

gitarist4485 efendi

Favori Kamış:
    ne sen sor ne ben söyleyeyim
    En İyi Avı:
    Deniz; 1.200 gr Levrek - Tatlı Su; 4.5 kilo sazan
    valla ne diyeyiyim arkadaşım. hem iyi bir av hem de süper bir anlatım. daha ne diyeyim.

Tebrikler

15. sedatk

sedatk Sedat

Bu kaçıncı şair, kaçıncı yazar, kaçıncı aydın sokağa terkettiğimiz?..
    Nazım "Cebimde 75 kuruşum var / havada bahar" diyerek gitmedi mi? "3000 sayfalık 3 cildinin üstünde aç oturan muharrir" kendisi değil miydi?
    Orhan Veli 1950 Mart'ında Yaprak dergisinde "Ne yardan geçerim, ne serden / Ne denizlerden, ne gökyüzünden" diyordu, "... ama bırakmıyor son gördüğüm / bırakmıyor geçim derdi / Oymuş diyorum, zavallı şairin / görüp göreceği"...
    Bu şiirden 7-8 ay sonra parasız ve sarhoş bir Ankara gecesinde karanlık bir sokakta belediyenin kazdırdığı bir çukura düştü. 36 yaşında beyin kanamasından öldü. Evine girenler diş fırçasına sarılmış bir kağıtta son şiirinin müsveddesini buldular. Aşklarını sıralıyordu:
    "Gelelim sonuncuya / Ona bağlandığım kadar / hiçbirine bağlanmadım / sade kadın değil, insan / ne kibarlık budalası / ne malda mülkte gözü var / Eşit olsak der, /hür olsak der / insanları sevmesini de bilir / yaşamayı sevdiği kadar".

Peki-bunca acıya katlanmanın gerekçesi nedir? Neden acından ölür de şair "kimselere ödünç vermez şiirini"?.. Neden "malda mülkte gözü olmayan kadınlar" arar? Neden hapse düşeceğini bile bile sıralar da en diş geçmez mısraları, sonra karısına "paran varsa eğer / bana fanile bir don al / tuttu bacağımın siyatik ağrısı / ve unutma ki / daima iyi şeyler düşünmeli / bir mahpusun karısı" diye yazar?..
    Yanıtı, yüzyıllar ötesinden Michalengelo veriyor:
    "Sanat, yaratma konusunda Tanrı ile rekabet etmektir".
    Ahmet Altan, geçenlerde bir söyleşisinde aynı bayrağı devralıyor:
    "Yazıyorum, çünkü tanrı olmak istiyorum" diyor, "ancak yazarlar, öldükten sonra da yaşarlar. Bu yüzden ölümsüzdürler".

Bundandır, Orhan Veli'nin aç kalacağını bile bile "Nazım'ı kurtaralım" kampanyasına katılması... Bundandır Nazım'ın ölüme beş kala Piraye'ye şiirden vasiyetler düzmesi:
    "Hangimiz ilk önce / nasıl / ve nerde ölürsek ölelim / seninle biz / birbirimizi / ve insanların en büyük davasını sevebildik / -dövüştük onun uğruna- / 'yaşadık' / diyebiliriz".
    O yüzden Nazım hala yaşıyor... Orhan Veli de...
    Ece Ayhan da yaşayacak.
    Çünkü yazılar susmaz... Yazarlar sussa bile...

16. sedatk

sedatk Sedat

Sevgili Doğu,
    Aramıza tekrar hoşgeldin.Bu güzel paylaşımını ve yarı şehla sevgiliye olan özlemini. Ne zor gelmiştir, senin için ebedi mutluluğun beni unut*mandan geçtiğini bilmek diyebilmek...Sanırım bunların özlemi içersinde bu raporunu hazırlamışşsın iyi de yapmışşsın.
    Ellerine Emeğine sağlık...

17. kalaycı

kalaycı Cuma

eline sağlık oltana kuvvet gardaş

18. SERKANSATI

SERKANSATI

Favori Kamış:
    Kamış olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3500gr
    Tebrikler çupi gerçekten tabak gibiymiş...Rastgele...

19. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    Doğru söze ne denir? ancak oturup alkışlanır.

20. alpperr

alpperr alper

birde avlak hakkında bilgiverirsen doğu kardeş,nasıl gideriz oralara...birde bu dalyan dediğin yer ücretlimi yoksa doğal bir dalyanmı?
    Burdan veya özelden bilgi verirsen sevinirim...