yarın akşam kıyıdan şehir merkezi çevresinde balığa gideceğim tavsiyesi olan varmı ben genelde yeni marinanın kayalıklarına gidiyorum.ama tavsiyelere sevinirim belkide karşılaşırız...herkese rasgele...
merkezde hiç balık yok. atatürk parkında var, limanda, orasıda çok pis. bir de marinanın ... özelden atsam daha iyi. ömer33 kardeşin dediği gibi avlağı söylersen akşama ağlarlar orayı. Malesef ağ atanları durduramıyoruz. güneş battıktan sonra, kıyıya 10 metre mesafeden her akşam dipten ağ gezdiriyorlar. Ne balıkların yaşam alanı kaldı, ne üreme, ne yumurta, NE BESLENME kaldı, ne de habitatı kaldı. hepsini silip süpürdüler. bu konuya daha sonra değineceğim... kıyıdan sargoz, çatal kuyruk, sokar, kaya balığı, kefal alabilirsin ama biraz seyrek. at-çek atan var ama levrek çeken görmedim.
Arkadaşlar, av için marina kayalıklarına gittiğinizi yazmışsınız. Kışın bu kayalıklar yasaklanmıştı, şimdi serbest mi?
mersinden ses çıkmıyor. Hala balık yok. vatandaş akşamdan sabaha kadar olta atıyor kupezden başka bir şey alamadım diyor. Mersinde balık tutabilen var mı? (şehir merkezinde)
yasak hala devam ediyor ama ben buyasağa karşıyım.yanılmıyorsam.marinayı özel sektöre satmışlar adamlar denız kenarını duvarla örmüşler buna hakları var ama duvarın deniz tarafındaki kayalıkları yasaklamaya hakları yok.birde kayalıklara girişide demir parmaklarla kapatmışlar.insanlar yaralanma riskini göze almak zorunda kalıyor.çok önemliyse mülkleri duvarın üstünü demir parmaklıkla çevirsinler.ben bu yasağa uymam.o deniz mersin halkınındır.
o yasak öyle böyle bir yerden değil. inşaattan önce kapısında demiryolu rayı kaynatmışlardı. biz açıkken teknemizi oradan rahat rahat indiriyoruduk şimdi nafile, açıldıktan sonra daha da zorlaşıcak galiba
selam arkadaşlar , marina deyince ekleyeyeim dedim ; bırakın kayalıklara çıkmayı , teknenizle marinaya giriş dahi yapamıyorsunuz . Oraya bir albay mı bakıyormuş neymiş , kesin emri varmış , marinaya kayıtlı değilsen giriş yasak. Dün öğleden sonra çok dalga yaptı , marinaya girelim , hem sakindir biraz dinlenelim dedik , iskeleye yanaşmadan görevli korumalar koşmaya başladılar . geri çıktık tabi ... çok saçma olmuş ama yapacak birşey yok . bu ara temiz balık yok sanırım ama T iskele kuppes , kefal yapıyor . öyle tatminkar değil ama hiç yoktan iyidir . geçen gene gittim 1,5 - 2 kilo kadar kuppes , melanur aldım . akşam hava kararmadan 1-1,5 saat önce yapmaya başlıyor , hava karardımı kesiyor .