Mevcut kamış ve makinem işime yarar mı acaba? ALBA Star 60 3.9:1 makinem var. Daha önceleri makine makinedir ne farkeder diyordum ama bu forum bana çok şey kattı. Artık neyin ne işe yaradığını az buçuk anlamaya başladım. Nasip olursa bu haftasonu keşana turna veya eş ebatlarda balık avlamaya gitmek istiyorum. (Artık büyük balık avlamanın zamanı geldi ) Acaba mevcut makinem bu iş için yeteli olur mu? Bu arada kamışım da yine ALBA Star Lucky 2770 350 model 100-150 gr atarlı 3,5 metrelik kamış. Sizce takımımı yenilemeli miyim?
Turna için kamışın oldukça ağır kaçar. At çek yaparak avlanacağını düşünürsek, kamış makina ikilisinin ağırlığı 500gr dan aşağı değildir, bu da seni yarım saatte pes ettirmeye fazlasıyla yeter. Daha hafif bir takımın olursa daha çok at-çek yapar daha çok alanı tararsın.
Evet abi biraz ağır. Aslında bugün av malzemeleri satan bi mağazaya gittim adam benim ilk baktığım kamışı bana satmaya çalıştı. Bi de en janjan lısından makine çıkardı. özellik soruyorum en son çıkanlar dedi bi de ben de kıllandım almadım. Şimdi siz ustalarımdan makine ve kamış tavsiyesi istiyorum. ama ikisi 100 ü geçmezse çok memnun olurum...
davut eğer turna için at-çek istersen sana tavsiyem 240 lık teleskopik karbon kamış (remixon lar 40 lira ) buna 25-30 luk bir makina al (ryobi 4000,dam vb. markalar var)oda 60-70 lira tutar turna için 025 lik ip misina da alırsan takım tamam fakat bu kamışlar at çekte kullanılır eğer aynı kamışıla birden çok balık türü avlayacaksan (hem sazan hem turna vb)karbon yerine normal teleskopik kamış at çekte biraz yolar ama tüm balıklarda iş görür.
Abi benim istediğim en az 7-8 kglık(10 da olabilir) bi balık yakaladığımda balığı çekebilecek bi makina ve kıralmayacak bi kamış. ve bir devirde (ortalama ne kadar sarıyor bilmiyorum) oldukça fazla saran bi makina olsa çok iyi olur sanırım.
Neiiii? 7-8 hatta 10 da olabilir mi? Davutum nereye gidiyon sen, tüyo mu aldın??? daiwa crossfire spin makine bir incele, shakespeare ugly stick kamış, bunuda bir incele, fishfounder Özgür online olunca yapış yakasına
Bence de Daiwa Crossfire iyi tercih olur fiyatı da uygundur. Yine Remixon un kamışları fiyat/performans olarak iyidirler. İstediğin fiyat aralığında güzel bir set oluşturabilirsin yani.
Kamış olarak Albastar matrix 1.80 hem sahte hem kaşık atabilirsin, Makina olarak Ermanın 30 luk veya 40 lik makinaları bütçen için en uygun ekipman, Standart olarak kamış beklentilerinin ötesinde gelecektir. Bu kamışı bende kullanıyorum "hafif sert" sınıfında bir kamış ama gayet sağlam. Ama ilerleyen zamanda makinanı değiştireceksin... Bütçen biraz daha iyi olsaydı farklı şeyler önerebilirdik sana, Şimdiden rastgele...
öneriler için çok teşekkür ederim. Araştırmalarımı sizin önerileriniz üzerinde yoğunlaştırdım ama yelpazenin bu kadar daralmasına rağmen tercih yapmak çok zor. Bu siteyle tanışmadan önceki halimi düşünüyorum da giderdim tahtakalede av malzemesi satan bi yere "bana bi makina bi de kamış" derdim. Sanki lokanta da pilav üstü kuru söylüyormuş gibi...