Sitemiz girişindeki Hatıra Ormanı yazısını görünce aklıma geldi arkadaşlar. Kendimin çekirdekten yetiştirdiğim, bir çok çeşit ufak boy meyve fidanım var. Ekmekten yer kalmadı, yaklaşık 50/70 adet ufak fidan var. Ücretsiz vereceğim, Eskişehir, çevresinden isteyen arkadaşlar mesaj atabilir. Sevgiler Saygılar.
Emin merhabalar, Böylesi bir uğraş içerisinde olman ve ağaca-yeşile, doğaya hassasiyetin çok güzel. Taktir edilecek bir davranış, örnek bir incelik. Eline emeğine sağlık. İnşallah her bir fidan en olgun ve en güzel meyvelerini verir, eksiksiz bereketiyle. Teşekkür eder, selamlarımı sunarım.
Emin kardeşim sizi tebrik ederim. Hem çok değişik bir uğraş bulmuşsunuz, hem de ücretsiz dağıtarak çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Teşekkürler.
Sitede yayınlanan en güzel paylaşımlardan biri. Çok da gurur verici. Tebrik ederim hem uğraşı, hem de fidanların paylaşımı için.
Emin kardeşim bu güzel uğraşından dolayı seni kutluyorum. Toplumun bence binde biri belki bu tarz işlerle meşgul oluyor.Ama tüm insanların hayatının bir parçasının olması gerekir.Bende bir apartman dairesinde oturuyorum, ancak çiçeklere ve ağaçlara merakın çok. Ne yapalım balkonda vaziyeti idare ediyorum. Bu seferde hanımla papaz oluyorum.Ancak vazgeçmek yok. Ben az miktarda meyva ağacı yetiştiriyorum. Şu an bahçede ekili vaziyette dört tane erik ağacım var ve erik veriyorlar bunları yediğim erklerin çekirdeklerinden yetiştirdim.Bir metre olana kadar balkonda sonrasındada bahçeye ektim. Şu an yine tohumundan yetiştirdiğim kırk adet çam ağacım balkonda duruyor.Boyları 15-20 santim arasında.Bende ekecek yer bulamıyorum.Gerçi yer var ama bir müddet bakım istiyor bu ağaçlar.Tohumlarıda genelde balığa gittiğimde ormanlık alanlardan topluyorum.Tabi bu tohumları toplarken beni görenler herhalde bu adam kafayı yemiş diyorlardır. Her ağacın altında olmuyor bu tohumlar ağaçlarında dişisi erkeği oluyor. Ben öyle düşünüyorum. Sakın bu merakından, hobinden vazgeçme. Ne kadar çok ağaç yetiştirip biryerlere ekersen bu dünyada ve öbür dünyada bunun faydalarını göreceksin. Dediğim gibi bu işi yapan insanlar o kadar azki ve ekileni korumayan o kadar fazlaki.Her şeye rağmen ben yetiştirmeye ve sağa sola, oraya buraya ekmeye devam adecem.sende öyle yap. kimse bulamasanda fidanları verecek bul bir yer ve ek.Allaha emanet et.
Arkadaşımızı bu güzel düşüncesinden dolayı tebrik etmemek elde değil. Aslında yıl boyunca yediğimiz, tükettiğimiz o kadar meyvenin çekirdeklerini çöpe atmak bana çok acı geliyor. Bunları eğer mümkünse bir yoğurt kovasında bile biriktirip doğaya atmak, ya da ekimi ile ilgilenen kişilere iletmekte fayda var. Sanırım bir aralar şeftali çekirdeği üzerine böyle bir kampanya dahi yapılmıştı. Ülkemizin iklimi bile artık eskisi gibi değil. Karasal iklimin sert şehirlerinden olan Kayseri'de bile antep fıstığının ve nektarinin yetiştiğini gördümya artık hiç bir tohumu kolay kolay çöpe atamıyorum. Nihayetinde toprak hangi tohumu kabul etmedi ki?
. Hangi toprak... İstanbul'un göbeğinde gördüğüm tek toprak yol kenarında, oralarda egzos gazından kapkara olmuş ... Buralar Kayseri gibi olsa bak neler yapacağımda... neyse Emin Dostumuzu kutlarım. Selamlar...
Gdo Emin arkasaşımızı kutluyorum.Gerçekten çok güzel bir örnek davranış insanlık adına.. Ancak,malesef biz bu kadar sanşlı değiliz.gerçi benimde ufak ir bahçem var orada bende ağaç ve çok azda olsa sebze yetiştiriyorum.Fakat arkasaşımızın dediği meyva ve sebze çekirdekleri artık yediğimiz meyvaların içinde malesef yok.Çekirdek diye gördüğün seyi ek bakalım ne oluyor.Koskoca bir hiç.İsrail yıllardan beri GDO tohumları tüm ülkelere satıyor. Orada olduğum bir dönemde oradan çok az domates tohumunu almayı başarmıştım.(normalde parekende ülke çıkışları yasaktır.)3 veya 4 fide yetiştirebildim ancak belkı abartısız 150 200 kilo domates yetişti.Ancak onların tohumu malesef yok.Anlıyacağınız depozıtosuz ye ve at ve tadıda hiç bizim topraklarımızda yetiştirdiğimiz tatda değil. Allah hepimize yardımcı olsun.