Selam herkeze Bu akşam Menekşe yada Yeşilköy sahilden Mezgit denemesi yapmak istiyorum.Fakat olta takımı konusunda karar veremedim.3 köstekli klasik dip takımı diyenler var 5 köstekli diyenler var hangisinden iyi randıman alırım.Yem olarak Ne kullanmam lazım ayrıca mezgit lerin sıcak havada kovalarda başına gelenleri duydum.O konuda simdiden buzlukta yeterince su şişem varYardım Ederseniz çok sevinirim.
Mezgite 5-6 iğneli takım yapabilirsin. Benim önereğim takım: Kısa köstek (13-14 cm.) , siyah iğne (4-5 no) , 0.22-0.25 takımdır. Yem olarak midye kullanılabilir ama uzağa atarken sorun çıkarır. O yüzden istavrit kullanmanı öneririm. İğnenin ucu açıkta olsun, gizlemeye çalışma. Mezgit yemin güzel takılmasına pek bakan balık değildir. Dün biz iğneye resmen balığın derisini bile takarak verimli av gerçekleştirdik boğazda. En önemlisi ise balığı tutunca sıcakta bekletme. 2,5 ltlik donuk pet şişelerin sürekli kovanın içinde beklesin. Av süreside 5 saati geçmesin. Mümkünse buz çantası ile ava git.