Mezgit - Merlangius merlangus

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan balikci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günün her saati alabilirmiyiz peki mezgiti yoksa belli bi saati varmı

selamlar,
eğer mezgit varsa suda,
günün her saati ve her türlü yemle alırsınız,
hatta o kadar arsızca gelirki,hedef balığınız değilse avlık bile değiştirebilirsiniz,
 
selamlar. anadolu yakasında mezgit nerelerde çıkar? bostancı fenerbahçe arasında avlanabilirmiyiz? kıyıdan nekadar açılmalıyız? teşekkürler.
 
geçen sene her ne kadar mezgit için çalışsamda bu balığı tutması pek zevl vermiyo açıkçası, bazen keyiften çok keder veriyor. Atarsın eğer ordaysa direk atlar, hani aldımı almadımı acaba muhabbeti yok. Aldı. Bi kaç tanedeaha tooplayayım kombo yapayım, 3lü 4lü çekeyim dersiniz. Bide bakmışınız beklettiğiniz için takım çileye dönmüş. Alırsın kıyıya bi bakmışın iğne yok nerdeyse dışkılama safhasına kadar sindirmiş iğneyi, sonra testere (jigsaw)nin yapmayacağı iğrençlikleri yapmak zorunda kalırsınız. Baktınız küçük geldi salayım geriye dersiniz, hemen geberir. Resmen amelelik yaptırıyor yaww. Ama ortamda balık yoksa napcan. Nefes alsın yeter biz tutarız :)
 
konu tazelenmişken sorayım acaba bu sıralar bostancı kartal hattında kıyıdan mezgit çıkabiliyormu. bizim evde en çok rağbet edilen balık oldugu için soruyorum.. bilgisi olan varsa sevinirim. rasgele..
 
Olta ile tutmaktan nefret ettiğim türler arasındadır. Oltayı berbat eder. iğneye takılır takılmaz ölür, serin yerde tutmazsanız da çabucak dağılır. Tam bir hamsi yavrusu avcisidırda. Tuttuğum mezgitlerin çoğunun ağzından 3-5 tane yavru hamsi kafası çıktığı bile olmuştur.
 
Back
Yukarı