Dün akşam üzeri 18.30 sularında yeni yaptığım takımların aşkına Bandırma Dutlimanı köyündeki avlağımda yerimi aldım. 24 E kadar avlaktaydım. Aşağıya yazacağım tüm takımlara ve yemlere mezgit geldi. Bu kadar çok mezgit olmasının nedenini bilen var mıdır? ne zaman bu mezgitler gidecek? Gerçi bu sefer ki mezgitler 20 cm civarında iri mezgitler di ancak yine de hedef balıklarım Eşkina ve mırmır için olta ucunda yem bırakmadılar... 5'li Beyaz tüy çapari= Tutulan balık Mezgit ==- yarım kilo civarı istavrit 5'li yeşil çapari =Tutulan balık Mezgit 2'li klasik dip oltası =Tutulan balık Mezgit Şamandıralı dip oltası = Yem Boru Kurdu = Tutulan balık Mezgit Kurşunsuz Canlı teke bırakma= Tutulan balık Mezgit Sinek olta - Yem Kalamar = Tutulan balık Mezgit Hatta bir ara kurtlar azalınca mezgiti fileto yapıp taktım ona bile mezgit geldi. dedim kendimi iğneye taksam mezgit gelecek...
Doğru söylüyorsun abi son 1 aydır her taraf mezgit. Gerçi Bandırma'da biraz azaldı galiba kendini amatör balıkçı sananlar küçücük mezgitleri avlamaya pek gitmiyolar. Ama senin tuttukların gerçekten güzelmiş 20 cm civarı İşkinez içinse sonumuz hayır olsun hala tutamadık Av için tebrik ederim.
Mezgit öyle Bir Balik Ki Iğneyi Yemsiz Takip Attiğimda Bile Gelmiştir. Yanliz Marmarada Mezgit Fazla Cikmaya Başladiğindan Beri Istavrit De Gözle Görülür Bir Azalma Olmuştur.
ustalarımız bize haber verse balığa giderken tutacağız biz de düzgün balıklar yayınlayacağız raporları sevgili Ustam....
O gece 24,00'e kadar işteyim dayı hayırlı haberlerinizi beklerim artk Serhat'cım hiç değilse yarım kg istavritle çapari sezonunu açmışsın o bile güzel,20 cm mezgitler de tavaya yakışır.Nicelerine rasgele arkadaşım
bizim burdada çok mezgit çıkıo nasıl değerlendirebilirim.yani mezgit yemle balık yakalaya bilirmiyim.
Şu şekilde değerlendirebilirsin=un,yağ,tava,ateş. Final=yarında tutacağım. (yahu darılmayın ama; mezgit lezzet olarak, bütün balıkların arasında ilk 10,a girer niye böyle zenci muamelesi görüyor anlayamadım.)
Pazar gecesi mi Birşeyler dürtüyor kaçsam mı acaba oralara Abilerim şimdiden rasgele biraz daha bekleyim bakalım buralarda bir ara kacacağım Bandırmaya