Mezgit paramparça oldu ??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

Geçenlerde ilk defa mezgit tuttum suyunu avlaga gelir gelmez koymustum saat 9 bucuk yada 10da saat 5e kadar hiç değiiştirmedim eve bi geldim kovayı bosalttım hepsinin kafaları kopmus gövdeleri ortadan 2 ye ayrılmış bildiğiniz bayatlamıs balık gibi kokuyolardı bende çöpe attım . // bi daha gitmeyi planlıyorum ama yine aynısı olcak sonra balıklara yazık olcak o yüzden kararsız kaldım. 5litrelik suyu buzluga atmayı planlıyorum 3 gün falan kalsın buzlukta balıga giderken cıkarıcam. ama güneşte 1 saatte çözülür ben sabah 8de yola cıksam 2de avı bitirsem 3te evde olurum .. Ne yaparsam bu balıklar eve gelene kadar paramparça olmazlar lütfen yardım edin ben tuttugum balıgı eve saglam getirmek isterim banghead idk banghead

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bunlardan al bir tane uzuncada bir saglam ip ..balıkların taze kalsın

3. kale124

kale124 dursun

mufi abi ben köprüde avlanıyorum . bu işime yaramaz :S mezgitlerin bozulmaması için yapmam gereken başka bişi yok mu bu mezgitler sadece bende mi böyle oluyo yoksa herkeste mi böle bi çaresi var mı bu işin :))

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Kendi yaptığımı anlatayım.
    16.30 gibi av yerinde oluyorum. Balıkların suyunu sık sık değiştiriyorum. 20.45 e kadar avlanıp balıkları yanımda getirdiğim pastacıların kullandığı köpük kutuya koyuyorum.
    Tabii evden gelirken bu köpük kutunun içine 2 tane buz kalıbı yerleştiriyorum. Dönüşte o buzları kırıp buzdolabı poşetine yerleştirip poşetin ağzına düğüm atıyorum. Balıklar tatlısuya değmesin diye.
    Buzları kutunun altına yerleştirip üzerlerine de balıkları koyup kutuyu kapatıyorum.
    Sonuç: Av süresini kısa tut, sık sık suyunu değiştir. Dönüşte buz içinde eve götür. Evde varsa buz çantası kullanmak ta uygun olur.

5. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    1. Eğer vaktiniz varsa avı akşam saatlerinde yapın ve kısa tutmaya çalışın. (Saat 6'dan sonra)
    2. Livarınız yoksa kovanızın suyunu sürekli değiştirin. (20 dakikada bir)
    3. Livarınız varsa bile avı 3-4 saat içinde sonlandırın. Mezgit mevsim koşulları itibariyle buzdolabı dışında 3-4 saatten fazla tutulacak balık değil.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    galata köprüsündenmi?? orası sorun..bişi diyemem en uygun yöntem aynı kovadan 2 tane alıcaksın birinde balıklar olacak digerinde arkadaşuın dediği gibi sıkça su değiştiricen.. balık bayatlarsa farketmezsin hasta eder insanı...

7. kale124

kale124 dursun

öncelikle saol abide ben şu köpük kutuyu anlamadım o nedir nerden bulabilirim . Cünkü yanımda buz getircem 5-6 saat av yapıcam buz eriyip gider . Köpük kutu buzun erimemesini mi saglıyo :confused:

8. kale124

kale124 dursun

malesef aksam balııga gitmeye vaktim olmuo :) tamam dediğinizi yaparım o zaman suyu sık sık degiştiricem . 5litrelik buzu poşetle baglarım balıkların oldugu kovaya koyarım suyunu sık sık degiştiririm av süresi 5 yada 6 saatlik bi süre belirledim kendime en son oltaları topladıktan sonra degiştiririm suyunu o zaman bayatlama gibi bi sorun ortaya cıkar mı ki ?

9. kale124

kale124 dursun

Tamam abi anladımda bu mezgitin nasıl bir özelliği var böyle hemen bayatlıo suyun içinde ben istavriti sabah 7den aksam 8de eve gelene kadar aynı suda bekletmiştim ( su cekcek kovayı evde unutmustum :rolleyes: ) hiç bişi olmamıstı bu mezgitler 5 saat dayanamadı aynı suda :D

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Buzdolabında 2 tane 2,5 litrelik pet şişeyi donduruyorum . Onları plastik buzluğun içine koyuyorum . Hem içeceklerimi (malum , yaz günü) hemde tuttuğum balıkları koyduğum poşeti plastik buzlukta muhafaza ediyorum . Akşam eve gittiğimde bile şişeler tamamen erimemiş oluyor . balıkların bozulma olasılığı hiç kalmıyor.
    Bahsetmiş olduğum plastik buzluk muhtemelen sizde vardır , yoksa da hemen heryerde satılıyor ve pahalı birşeyde değil . Balık harici piknik olur vs.. heryerde işinize de yarar . Yanlız , alırken çok küçük almamaya dikkat edin , en az 2 tane 2,5 litrelik pet şişe girebilsin içine .
    (içi buz tutmuş pet şişeleri kesip içindeki buzu buzluğa yayabilir yer kazanabilirsiniz. ama şişe olarak kalırsa erime olayı çok daha geç oluyor )

11. kale124

kale124 dursun

İlginiz için teşekkürler . En yakın zamanda bi plastik buzluk alıcam böylece avın süresinide sınırlandırmamıs olurum istediğim kadar kalabilirim tekrardan teşekkürler :) ( plastik buzlugun adı ney olarak geçio internette )

12. balikoltasi

balikoltasi Birol

Şu çipura levrek koydukları beyaz köpük kutular var ya Karaköyde görmüşsündür balık satanlarda. Onun ufakları oluyor bazı pastanelerde. Köpük buzun erimeden çok uzun süre dayanmasını sağlıyor. Tabii balıklarda soğuk kalıyor.
    Tabii en güzeli buz çantası almak. Balıklar sıkışmadan ezilmeden taze kalırlar.

Son düzenleme: 15 Temmuz 2011
  13. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    ben 1 ay önce köprüde istavrit avlarken tek tük mezgit gelmisti neyse ki bilmeden de olsa yarım saatte bi suyunu degstiriyordum ve üstüne bez örtmüstüm balıklar fırlamasın diye :) eve geldigimde mezgitler biraz sararmıstı buzluga attım 2 gün sonra yedik yerken mezgitleri yememeye özen gösterdim :) kimseye bişy olmadı :) ama bir daha gittigimde köpükten alıp buz koyacağım bende.

14. kale124

kale124 dursun

Şimdi hatırladım abi saolasın. Buz şişesini direk cektiğim deniz suyunun içine koyayım dimi ? sık sık suyunu değiştireyim ( tabi buz içinde kalcak hep ) avı sonlandırcagım zamanda kovaya yeni bir su çekip balıkları onun içine koyup agzını kapatayım 1.5 sat sonra evde buzlukta olur balıklar bozulmamıssa tabi :)

15. kale124

kale124 dursun

:)) şimdi mezgitler büyümüş baya en kısa zamanda git derim. yem olarakta ordaki kurda verecegin paraya git tavuk göğsü al daha uzun av yaparsın hemde o kurtlarla ugraşmazsın hook

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Öyle yap ama eve deniz suyu içinde götürme balıkları:D
    Aslında buzu kovanın içine koyarsan kovanın suyunu değiştirmesen daha iyi olabilir. Zira suyu sık sık değiştirirsen buz çabucak erir gider:)
    En iyisi sen buz çantası edin. Balıkları tutunca direk çantanın içine at buzun üstüne. Su koymana bile gerek kalmaz. Çakı gibide mezgitlerin olur eve döndüğünde.

17. kale124

kale124 dursun

buz çantaları 100-200-50 tl civarlarında :D bana göre pahalı yani o yüzden olmaz :) Balıkları niye deniz suyu içinde getirmeyeyimki öle daha cabuk mu bayatlar nolur ?

18. kale124

kale124 dursun

Bide bu mezgitler için bakkaldan jelibon alcam 25 krşluk :D bide tavuk göğsünü alıcam zaten :D bakalım jelibona geliolar mı oda kurt gibi parçalıoz zaten :D hem kokusu suda yaılır erir falan blki balıkların dikkatini çeker :D

19. omurakgun

omurakgun Ömür

Favori Makine:
    CORMORAN UK CARP Big Ben 7Pi 5000 Mina
    En İyi Avı:
    Kolyoz - Boyu 32 cm
    Balık avlayacaksan bir tane buzluğun olacak. Madem hayvanı avlayıp öldürüyorsun. O zaman ziyan etmeden eve götürmelisin.
    Hipermarketler de 25-30 Tl civarında satılan 25 litrelik buzluklar var. İşini fazlasıyla görür.
    Ben öğrenciyim alamam diyorsan. Babanı veya varsa abini, (piknik, buz, soğuk içecek ayaklarıyla) ikna edersin olur biter.

20. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Termos çanta almanızı öneririm.10 tl civarı.Buz dolabında 1,5 lt lik 2 tane suyu dondur.Şişeleri çantanın zemine yerleştir.Şayet çanta güneş görmez ise 12 saat balıkların taze kalacaktır.Şayet termos çanta alırsan ,çantanın tam olarak kapanıp kapanmadığını kontrol et.