Mezgit ve adalar çevresi avlanma

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında mehmetsamsa tarafından paylaşıldı.

1. mehmetsamsa

mehmetsamsa mehmet

merhabalar
    2008- 2009 mayıstan itibaren bostancı adalar kıyı arasında derinlik 15 20 metre arası 3-4 saatlik zaman diliminde tekne ile midye yada tavuk göğsü ile avlanarak 2 kişi her seferinde 5-7 kğ arası mezgit aldık.
    bu senede inş mezgit almayı planlıyoruz bunun dışında alabileceğimiz balık yada gidebileceğimiz yer önerilerinizi bir acemi balıkçı olarak beklerim..:D

gittiğimiz bölge genelde kınalı ile bostancı arasında fenerin güney batı çaprazında 300-400metre ilerisi idi...
    herkese rastgele....

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu sene geçen seneki kadar mezgit olacağını sanmıyorum, mezgit böyle 3-4 yılda bir patlama yapıp ortadan kaybolur. Mezgitin bol olduğu zamanlar bu etobur canlı yüzünden asıl istediğimiz balıklar pek kıyıya yanaşmıyorlar. Arasıra kırlangıçlar da mezgitlerle beslense de daha çok köpekbalığı ve vatoz kıyıya çok yanaştığından mezgit olan yerlerde mezgit harici balık çıkmıyor. Umarım bu sene o kadar mezgit olmaz ve farklı türler de avlanabilir.

3. mehmetsamsa

mehmetsamsa mehmet

:D

biz öyle tek büyükleri yakalyamadığımız için küçük mezgitlerler uğraşıyoruz inş büyükleri tutmayı sizlerden burda öğreneceğiz... :D;)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Geçtiğimiz sene eşim eğlensin diye bir defa mezgit avlamaya götürdüm. Büyük mezgitleri alabilmeniz için kullandığınız iğnelerin büyük olması yeterli. Bir de tekneden avlanıyorsanız tekneyi akıntıya bırakıp takımınızın dipte gezmesini sağlamanız daha çok alan taramanız açısından çok önemli. Eşim geçen sene kendisine yaptığım iki köstekli dip takımı 75gr kurşun ve 2 no mustad 496 iğnelerle 1 saatte tahmini 2 kilo üzeri iri mezgit yakalamıştı.

5. bitli_pire

bitli_pire Uğur ÖNER

En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    selamlar

Arkadaslar merhabalar ismim Uğur gectıgımız 2009 yılında ozellıkle temmuz ayı ıcınde poyrazın guclu oldugu gunlerde Kartal- Koçtaş ın oradan ve kıyıdan bende epeyce mezgit tuttum hatta arkadaslarla gıdınce bu mıktar daha da artıyordu o cevrede bolca kıralık sandal var ve sandal ıle acılan arkadaslardan acıkta daha ırı mezgıt ve kırlangıc cektıklerını ogrendım ınsallah bu yıl da aynı yerde aynı sekılde balık tutabılırız...