mrb ben mezgit hakkında forumdan bişeler öğrendim ama bu mezgit takımını ne kadar ileri atmak gerekiyo yani balık kıyıdamı oluo yoksa atldiğim kadar açığamı atmalıyım ve birde şu an mezgit varmı boşuna gitmiyelim
Şu an mezgit varmı orasını bilmem ama ,yakalaması en kolay balık mezgittir. Atabildiğin kadar ileri at
mezgit olduktan sonra yakalarsın rahat ol. Kendi tecrubelerime göre yemli oldugu için önüne bırakman yeterli Mezgit güzel balıktır ama vıcık bi kıvamda olduğu için sürekli suyu değiştir yoksa iğrenç bi hal alıyor.oltaya gelincede çırpınmaz öyle yatar geldiğini anlaman için elinden geldigince hafif olta kullan.
Şu sıralar burada (kdz. Ereğli) mezgit çıkıyor. Hatta epeydir istavrit kayboldu, oltaya sadece mezgit geliyor. Fakat sanırım biraz daha büyümeleri gerek
Furkancım sizin tarafı bilmiyorumfakat, ben cumartesi akşamı boğazda sabahladım ve çok güzel izmarit ve mezgit vardı. yakalaması çok kolay fakat iğneyi ağzından çıkarması berbat. İğneyi bir yutuyor sapını bile görmüyorsun. yem olarak karides ve midye şahane, ayrıca oltanın ucuna vurduğunu görünce biraz bekle sonra oltayı yokla sonra çek gelsin. acayip obur bir hayvan..
mrb yunus kardeşim boğazın neresinde sabahladın acaba yer belirtmen mümkünmüdür.istersen özelden belirt sevgiyle kal
furkancım ben bugun bebekteydim baya mezgit ve izmarit tutuyolardı ben istavrite attım çıktıda ama mezgit takımım yoktu atamadım ilerleyen haftalarda mutlaka gidecem ama çok tutuyolar işallah küçükyalıda da çıkıyodur bi deneyecem bakalım çıkacakmı
Furkan kartalda çıkıyor karides ve midyeyle tutarsın. Biraz ileri atıyorsun, orda dip temiz olmadığından takılmaması için kurşun dibe inmeden çekmeye başlaman gerekiyor. Oltayı at, biraz bekle, sonra makarayı çevirmeden kamışı usul usul çek, o çekiş esnasında balığın vurduğunu hissediyorsun, hissettiğin anda sert bir tasma at. Balık vurmadığı sürece kamışı usul usul çek çekemediğin yere geldiğinde makarayı hızlı hızlı çevir ve tekrar kamışı çek sonra yine makara. Yöntem bu rastgele
Evet abim haklısın bizde geçenlerde arkadaşlarla kartalda sandal kiraladık ve attık oltalarımızı denize.Balıklar atar atmaz vurmaya başladı yakalaması çok kolay bir balık ama seninde dediğin gibi iğneyi olduğu gibi yutuyor iğneyi çıkarmak çok zor
ustalar bu mezgit hakkında bi sorum var size günün her saati çıkıyomu acaba gündüz 3 gibi gitsem balık olurmu?
var usta var yani en azından o bölgedeki ustalar olduğunu söylüyo hemde baya bi balık varmış kısmetse yarın veya cumartesi raporu yazarım
sevgili Furkan, eğer avlağında mezgit varsa,ne takımın ne yemin ne zamanın hiçbir önemi yok. bahsedildiği üzere tek sorunun iğneyi komple yutması güzel mezgit raporunu bekliyoruz, haydi rastgele
bundan 1-2 hafta önce daha boldu mezgit (istanbul boğazı). Ama balık yinede var sadece biraz fazla bekletiyo o kadar. Yem olarakda istavrit kullanıyorum güzel de oluyor. İğne olarakda normal çapari ye takıyom yemleri (istavrit çaparisi). Fazla uğraşı olmayan güzel bi balık ancak can sıkıcı noktası yemi boğazına kadar yutması. Bide yemleri hazırlamak takmak pek sevmediğim iş ouyor o kadar Hee bide balık vurduğunda hemen sarmıyom bekliyom biraz daha vursun diye
01 kanca kullanın balık kancayı yutmasın büyük kancada böyle bir şey olmaz.yem olarakta tavuk göğsü iyi iş görür saat fark etmez ne zaman isteresen ozaman yapar