benim zargana avında en çok verim aldıgım yemdir midye . midyenin kenarı o siyah kısmını uzun bir şekilde kesip takarım ve çok iyi verim aldım
Hayatımda bir kere Zargana yakaladım onuda midye ile yakaladım.Hakanın dediği gibi midyenin kenarında ki uzun parçayı iğneye tak ve at rast gelsin
midye ile uğraşmayın arkadaşlar. alın 11-13cm ince yapılı bir az batarlı rapala bakın keyfinize. bkz : http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=48417
Arkadaslae cok tesekkur ederim hepinize benim sormaktaki amacim zargana su ustunde yasadigi icin acaba midyeye vurur mu diye merak etmem...İlginize tesekkur ederim yanliz bir soru daha soruyum midyenin yanindaki o siyah kismini demissin Hakan acaba resmi varmi onun???
O siyah kısım kesilince kurta benzer, zargana da kurt zannederek yiyor. Ayrıca Midye'nin en sert yeridir ve iğneden kolay kolay düşmez.
Midyenin içini zedelemeden çıkardıktan sonra ince ve yumuşak kısımlarını bir tahta üzerinde falçata/maket bıçağı ile özenle ayır ve kurta benzeyen kalın kısmını bir süre tahtanın üzerinde beklet, böylece suyunu bırakır ve iğneye daha rahat takılır. Yaz dönemini bilmem ama sonbaharın güneşli havalarında verimli avlar yaparsın. Profil resmindeki av yıllar önce kasım başında midye ile yapılmıştı. Ancak midyeyi denizden çıkarmamış kadıköy balıkçılarından midye tava yapmak için satılan ayıklanmış midyelerden bir torba almıştım. Rastgele
arkadaşlar bu arada zarganadan haber alan var mı? bu hafta sonu zeytinburnu sahilde deneme yapmak istiyorum ama erken sanırım daha?
Tesekkurler arkadaslar ve Serkan resim icin de saol zaten tatile daha var ama meragimi gidermis oldum
İskenderun körfezinde zarganalar her zaman silikon ile tutulmaktadır. Rapala denenmiştir ama sadece turna ve levrek yakalanabilmektedir. Silikon ile de turna yakalanamamaktadır. Turna için→Ya kaşık, ya da rapala.