Tatli suda istedigimiz verimi alamadik ve bizde denizlere yelken acmaya karar verdikmrsparkle Benim sorum su:midye topluyucam o kesin ama midyeyi acmada sıkıntı yasiyorum oncelikle kendisinin acmasini istiyorum o yuzden guneste kurutuyorum agzi aciliyor ama ici cok yumusak ve avciligi cok zor oluyor resmen baliklari doyuruyorum sonuc alamiyorum midyenin icini sertlestirebilrmiyim?Ve avciligini artirabilir miyim?İsin ustalarindan yardim bekliyorum...Ayrica sülina toplama sansim ne kadar?Nasil toplayabilirim?
Midye içini gazete kağıdı veya bez üzerine serip üzerini tuzlayıp "gölgede" bekletirseniz sertleşecektir ve iğneden kolay çıkmayacaktır.. çok fazla bekletmemek gerekir, bir de güneşte bekletirseniz kurur ve kırılgan bir hal alır.. Ayrıca midyeyi püsküllerinin dışarı çıktığı çukur kısımdan bıçağı sokmak suretiyle bıçakla da açabilirsiniz..
Söyleyeceklerim kelimesi kelimesine buydu Yazacaklarımın tek farklı yanı cümlelerin yerinin değişikliği olacaktı
Berkan Bey cevap icin tesekkurler ben simdi midyeyi sudan cikarttim ondan sonra icini acamiyorum cok zor aciliyor ben agzinin acilmasi icin gunese koyuyorum sudan cikardiktan sonra gunese koyunca kendi aciliyor baska turlu agzini nasil acicam ondan sonra dediklerinizi yaparim...
midyenin içe bakan kenar dip kısmı hafif çukurdur, o çukura bıçağı sokup yukarı doğru çektiğinizde midyenin ağzını açıp kapatmaya yarayan beyaz kasları kesmiş olursunuz, böylece ağzı kolayca açılır.. resmini bulursam buraya eklerim.
Midye Nasıl Açılır Bir görsel hazırladım, umarım faydalı olur. Midyenin düz olan yani çukur bölgesine bıçağın sivri ucu batırılır ve midyenin ağazına doğru keser gibi kabuk aralanır. Püskül de bu bölgede bulunur. Tutunduğu yerdir aynı zamanda burası ve tutunduğu yerden alınırken çoğu zaman kopar. O yüzden göremiyorsunuzdur. Daha sonra içerisindeki eti yine bıçak yardımı ile kabuğundan sıyrılır. Devamında Berkan abinin anlattığı işlem yapılır ve kullanılmak üzere hazır hale gelir.
Öyle zaten mor renkte cok guzel gorunumlu farkli midyeler cikiyor ama bence acilisi ve kullanilisi aynidir…