Merhaba arkadaşlar. Ben yazın kıbrıs sarma ile minanur avlıyorum.Bunu kışında devam ettirmek istiyorum. Ama biliyosunuzki minanur da misanasız olan sarmaya geliyor. Yazın sarmayı yüzerek alabiliyoruz. Benim öğrenmek istediğim kıbrıs sarmaya kaç mm misina bağlarsam sonuç alabilirim. Mesela Asso nun 0.8 mm iş görürmü??yada tavsiye edebileceğiniz kalınlık ve marka ne olurdu? Yardımlarınızı bekliyorum. Sevgi ve Saygılarımla.
allah allah, misinalı da atınca gelio sizin ordakiler mi huy edindi yoksa? Bu arada telafuzda hata var balığın adı melanur, önce yemleme yap ortalık ekmekten görünmeyince hiç bakmıyo balıklar misina var mı yok mu diye
Evet doğru ama Yücel burada biz minanur diyoruz.Böyle alışmışız. Burada misinalı oldumu gelmiyo.Boş ekmekleri alıyo ama misinalıya gelmiyor.Önce ekmekle yemleyip 1 kaç dakika sonra ortasına atıyorum ama nafile olmuyor. Misinasıza geliyo.İrileri var. Tekniği tutturursam güzel balıklar alıcağıma inanıyorum. Sen kaçlık kullanıyosun misinayı? Birde yemlede farklı yöntemmi kullanıyosun? Takım.iğne vs bilgi verirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler..
ben antalya kemerde 3 günde yüzlerce yakaladım, hepside misinalıydı, klasik ekmekli sarmayı ekmekle yemlediğim yere atıyodum yavaş yavaş çekmeye başlıyosun dehşet geliyolardı, artık abartmıştım 2-3 tane birarada almaya çalışıyodum, misina 0.20, iğneler 4-5numara, benim yakaladıklarımın en ufağı 300gr dı, yer Antalya/kemer eski magiclife iskelesi şimdi wow olmuş
Peki Yücel senden ricam kullanmış olduğun sarmayı detaylı olarak anlatabilirmisin? Sarmanın misinası.iğneler çaprazmı kaçtane bağlıydı şimdiden teşekkürler..
iğneler çelik, çapraz değildi ama olsa eminim daha iyi olurdu, ben orda iğne sıkıntısından ne bulduysam ondan yaptım, kösteksiz tek sıra 15 tane iğne iğnelerden önce bi şarap mantarı, ekmeği kabuğuyla beraber kare şeklinde mantarı kapatıcak kadar kesiyosun, ekmeğin kabuğu mantara gelicek beyaz tarafı dışa bakıcak, üstüne iğneli gövdeyi bi güzel sarıyosun(iğnelerin dağılımına dikkat) önce bi güzel yemleyip melanurları suyun üstüne çekiyosun kaynamaya başlayınca sarmayı atıyosun zaten ilk balık çarptığı anda ekmeğin ömrü 5-10 sn o arada ne yakaladın yakaladın, ekmek göz açıp kapayana kadar biter, o yüzden hafif hafif çekmek lazım, iğneler -4-5 numara misina 0.20mm ,mantar klasik şarap şişesi mantarı.Ancak belirteyim orada turistler ekmek ata ata balığı çok alıştırmışlardı o kadar çok yakaladımki 3 günde bıktım dip oltası atmaya başladım orada çeşit çok boldu bayada çok balık aldım, barbun,karagöz,dil,sokar,domuz balığı 1-2 tane adını bilmediğim yassı kağıt gibi yeşil balık, akşam saatlerinde de kiloluk kefaller yani attığın yerdeki balığın alışkanlığı da çok önemli, benim attığım yerde su 5-6 metre kadardı ve attığım yer yüksekti
kışın denizin dalgalı olduğu zaman karayolu parkından 020 lik misinaya kurşun takmadan siyah 03 çapraz iğnene bağlayıp ucunada teke(yaneç) takıp dalga içersine atıp iri melanür tutuyorduk şimdi balıklar huymu değiştirmiş.
Valla Ozan aynı Dayım gibi konuştun. Dayım kış oldumu Fatih dutlar ersinde balığa gidelim der hep. Yani sonbahardadamı olmaz ekim kasım aralık gibi..
Yücel verdiğin bilgiler için teşekkürler.İnşallah dediğin gibi olur misinalıyada gelir.Zaten 20 mm elimde mevcut tekrar deneyeyim.Yakalarsam rapor ederim..
Cahit amca balıkların huy değiştirdiği falan yok. Zaten melanur dalgalı ve köpük yapan bir kayadan görüntü vermeden yakalanabiliyo. Köpükte misinayı göremiyor.Ben bunu beceremediğim için kıbrıs yapıyorum.Genelde de deniz sakin oluyo..
Fatih kardeş ben minanır , ya da melanur her neyse Antalya yat limanında kayalıklardan çok avladım zamanında . Dediğin gibi misana kullandığın zaman çok zor oltaya geliyor. Ben en fazla 15' lik misina kullandım ve yöntem olarak tek oltaya irisinden yanıç ( teke ) takıp ; 1 kulaç kadar yukarısına ekmek bağlayıp ( kolay çözülecek şekilde ) liman çıkışına atıyordum. Akıntı ile ekmek kıyıdan uzaklaştığı zaman zaten martılar ekmeğe hücum edip parçalıyorlar ve yemli olta boşa çıkıyordu. Martıların şıpırtısına gelen minanur yemi kapıyordu. Ancak bu şekilde avlamak için denizin biraz çırpıntılı olması gerekiyor, balığın misinayı görmemesi için. Rasgele
Teşekkürler Osman. Senin sistemide duymuştum ama denedim akın olmadığı için yem kenarda kaldı. Benim olduğum kayadan en fazla 10 mt ileride alıyo ekmeği. Bu sefer daha dikkatli davranıp yakalıcam inşallah. Pazar günü teyzeoğluyla dipten birkaç sokar aldıktan sonra elimde tek kıbrıs vardı. Onu misinasız attık 1tane 300 gr civarı 1 tane 200 gr civarı ve irili ufaklı kefal ve mimamur aldık..
isinize yarayacaktir... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10533&page=2&highlight=melanur