Arkadaşlar Bandırma bölgesinde avlanmaktayım, bana minekop hakkında bilgi verir misiniz? ...Ne zaman (ay,saat olarak) , hangi yöntemlerle tutulur? ...Eşkina avı oltası ile minekop oltası aynı mı? ...Eşkina tutulur gibi mi tutulur yani kayalık arasına mı atılır olta vs. vs. Cevaplayanlara teşekkürler
Eylülde mendirekte canlı tekeyle saat 07:15 de tutabilirsin kaya ile kumun birleştiği hatta çok dolaşır..klasik dip atılır..yem teke ve sülünez
Slm , Ben kıyıdan levrek aldığım takımla yaklaşık bir kiloluk minokop aldım.Bildiğim kadarıyla pek eşkina tarzında bir balık değil yani kumluk zeminlerde yemlenen bir balık olabilir.Banada gelmesi tesadüf değilmiş çünkü kıyıdan avlandığımız yerde minekop alan çok olmuş.Mırmır ve levrek olan yerlerde minekobunda olması normal diye düşünüyorum....
okan kardeşim yeni yapılan sahil bandından takarsın sülünezini veya kurdunu başlarsın beklemeye oltana ne takılırsa koyarsın livarına ... hazirandan sonra başlar minokop ve mırmır saat olarak (şimdi bişey şöyliyecem ama gençsin )balığın saati belli olmaz bazen erken yapar bazen öğle sıcağında yapar mühim olan senin sabrın ..aynı mırmır takımlarınla minokop ve karagöz levrek tutabilirsin yarın al yemini bi dene bakalım kısmetine ne gelecek
bandırmada minekopun saati günü hiç belli olmuyor şansına takılırsa alıyorsun bana hiç denk gelmedi ama yanımda minekop tutan gördüm ve ilk kez gördüm minekopu genellikle aksam üstü gibi denk geldim ben ama yinede tam bilemem