Minekop musunuz?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Uploaded with ImageShack.us

BABASININ OĞLU :D

Videolar Anlatsın :

Pazar günü İzmir'e dönerken av yapacağımdan takım bağlıyorum, bu arada oğlanla sohbet ediyoruz. :)

Kocaman Olta Al :)

http://youtu.be/vIy6tLS31hM

Olta İstiyorum, Lütfen

http://youtu.be/95yZx2UXaBU

Ben Balık Tutcam (Oğlan Pepee izliyor, Pepee dedesiyle balık tutuyor, bizimki eksik kalır mı? :D)

http://youtu.be/zAUTh6gDB9w

21/06/2013 saat 22:00 civarları.

Bergama'ya giderken yolumun üzerindeki avlaktayım. Yemli av yapacağım. Yasin (Fztyasin) 'in Minekop tuttuğu yerdeyim ve tek başımayım. Deli bir rüzgar kuzey doğudan esiyor. Benim olduğum tarafta denizi pek tutmasa da atışı çok zorlaştırıyor. Amacım başta minekop, mırmır ve çipura.
    Gerçi minekop raporu görmediğimden epeydir zamanı değil biliyorum ama ya tutarsa. Minekop zamanı da maalesef levrekte oluyoruz. :(

Tek başıma tek olta hazırlıyorum. Kamış Lineaffe Sprit Surf 3,90
    Makine : Daiwa Emcast Plus 5000 (Dolgu üstüne 100 metre 0,14 ip misina sarılı. Sanırım captain marka ucuz bişey. :)

Köstek boncuklu 2'li.

Yem : Sülünez, boru kurdu, mamun

Yemler cezbediciyle kokutulmuş. (sülünez ve boru kurdu)

İlk yarım saat vuruş pek yok, cılız vuruşlar.
    Saat 23:00 sıralarında oltayı atmış tam ucuna fosforlu zil takarken küt, küt.... Hemen kamışı elime alıyorum 2 adım hızlıca geri gidiyorum ki balık takımda. Başlıyorum çekmeye, Makine zorlanmıyor ama arada küt küt balık vuruyor, anlıyorum ki güzel bir boy. Keyfim yerinde ilk tahminim böyle güzel kafa atan balık çipura olmalı diyorum ama aldığımda güzel bir mırmır olduğunu görüyorum. Cezbedici işe yarayacak mı ne?

Mamuna daha fazla talep gelince sunumu açık büfeden direk mamuna çeviriyorum.
    15 dakka sonra Sprit Surf'un aldığı en baba, en güzel vuruş geliyor, hatta vuruş demek haksızlık olur, çekip götürme, sürükleme. Hani kamış selam verdi derler ya, kamış selam vermiyor adeta secde ediyor : Büyüksün baba... :D

İlk aklımdan geçen, belki de saniseler içinde; Allah'ım minekop olsun bu, lütfen....
    Lakin vuruş tecrübeme göre balık çipura, sargoz, mırmır vuruşu değil, levrek vuruşu....
    Minekop vuruşu hiç görmediğimden bilmiyorum ama vücut formunu düşününce minekopta sürüklercesine vuruş yapıyor olabilir.

Neyse oltayı alıp, vuruyorum tasmayı, oda ne balık yok.... :(:(:(
    Nasıl bir üzüntü....
    Levreksen hiç üzülmüyorum ama minekopsan bittiğimin resmidir diyorum.

Yapacak bişey yok, henüz yaşayacak günün bitmemiş, selametle diyorum ve yarım saat sonra eşimden gelen telefonla o güzel zamanda avlağı bırakıp Bergama'ya doğru neydi acaba diye düşünerek hareket ediyorum.

Bergama'dan dönüşte 3 saatliğine gene avlaktayım. Rüzgar yönü ve şiddeti değişmiş tabi.
    Ayrıca Beraat kandili. Bugün can almak olmaz deyip, bol bol balık besliyorum.
    Balık tutmaya çalışırken cennetlik olan tek insan ben olacağım sanırım. :):):)

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım, güzel rapor olmuş :)
    mırmırın Maşallahı var, minekopuda inşallah yakalarsın, bana hiç nasip olmadı :)
    Allah bağışlasın efeyide yanaklarından öpüver,
    Afiyet olsun :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Önder.

Bana da hiç nasip olmadı. Fırsat buldukça daha önce Yasin'in yakaladığı o yeri denemek istiyorum bakalım. Umarım her ikimizde tecrübelerimize birer minekop ekleriz. :) Rastgelsin...

4. rastgele05

rastgele05 BÜLENT TOSMAK

Favori Kamış:
    micthell privilege 4.30
    Favori Makine:
    balzer metallica 760 br
    En İyi Avı:
    1 1,5 palamut
    tebrikler güzel mırmır

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.

6. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler Volkan abi.çok yakışıklı :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Murat, sana da nasip olsun her iki tür de. :D

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    öncelikle avınızı tebrik ederim o cantadaki seffaf samandra gözüme carptı, neden , bugün denıze indim bu seefer oltalarımıda götürdüm zargana cekiyordumki samandra ortadan acıldı gitti balıkta, o samandralar ortadan yapıştırılmaymıs ve cok dandıkmıs sizinki içinden misina geciyor gerci benimki öyle değildi balıgı kacırdım sınır oldum 2-*3 vurus daha aldım sonra ama nafile canlıyı aldılar cekemedim kactılar kücükler heralde o yüzden söledim :) dikkat edin aman diyim balık cekerken kacırmayın sızde :D

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Levrektir o Levrek. Tuzak olduğunu anlayıp bırakmıştır yemi. Circle iğne kullan. Tasma atmaya gerek bırakmıyormuş. Ben hiç kullanmadım daha önce ama:D Sen kullan gerçekten tasma atmaya gerek bırakmıyorsa bende alırım:D Alışverişte izinden gidiyorum ne de olsa.

Her ne kadar yanında takımı olmasa da sezonu da olmasa da silikonlar çantanın vazgeçilmez ekipmanları arasında:D

Tabiri caizse Pabuç gibi Mırmır almışsın. Maşallah. Önümüzdeki hafta Çandarlı Dikili arasında biryerde tatile çıkıyorum. Kısmetse hedef balık mırmır. Ama kaç adet olta takımı iiçin arabada yer açacağım bilemiyorum.

Görüşmek üzere.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D :D

Bende o şamandıralardan 3 tane vardı. Biri içine su koymuşken elimden kaydı 50 cm yüksekten yere düştü ortadan ikiye ayrıldı. O gün gülmüştüm. Baktım diğeri de aynı yapıda. Kullanmadan emekliye ayırdım. Bu türünü bir yerde bulup almıştım, henüz bir kere kullandım. İçine su koymadan kullandım. İçine minicik çakıl taşları koydum 5-6 tane. Çok az bir ses çıkartıyorlar, birkaç av daha denerim ama şamandırayla avlanmak hoşuma gitmedi. :D

Teşekkür ederim uyarı için. :) Zargana için üzülme bence, ya levrek olaydı. :eek: :p ;)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bana da levrek gibi geldi, havasıydı zaten. :D Serhat abi de levrektir dedi ama benim gönlümden minekop geçti açıkçası.
    Mırmırın vuruşta kamışın hareketiyle o balığın kamıştaki hareketine bakınca en az 2 kilo vardı gibime geliyor balık. Sprit surfu her balık eğemez öyle. :D:D:D İp misinayla zor hissediyorum vuruşları, düşün gari. :D:D:D

Çandarlı dikili arasındaki gideceğin yerden çipura duyumu aldım ama gitmedim. İri çipura ve mırmır denk gelebiliyor ona göre hazırlıklı git.
    Mevsimi değil ama yakın bir yerden levrek çıkıyor, günü birlik araç varsa gidip dönebilirsin. Hafta sonu ben gitiim, palaz ve ispendek aldılar. Bize bişey denk gelmedi, çıkan balıkları görünce avı bıraktım zaten. :rolleyes:
    30 cm'lik ispendekler çıkıyor.
    Geçen hafta kilo üstü 2 balık çıkmış, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama denemeye değer. Sık takılan biryer, küçük slikon veya küçük sert sahteye atlıyor balık, gerçi ebatları da tatminkar değil, benim gördüğüm. Hani gitmek istersen, atçekle bir balık tutayım dersen diye yazayım dedim. :)

Bu arada circle iğnem var ama 6 numara çok küçük, ayrıca mamun takarken büyük sıkıntı circle iğne.
    O tip iğneye en iyi yem sülünez ve boru kurdu. Ben daha çok mamun kullanmayı sevdiğimden pek randıman alamadım. 1-2 çipurada kaçırdık circle iğnelerden, o yüzden vazgeçtik. Eskiden sarı renkli çapraz, sağlam yapılı iğneler vardı. Onlar güzel balık alıyordu. Onlardan bir bulsak 50 tane alıcaz da bulamıyoruz.

12. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Tebrikler.Daha irilerine ve özellikle minekoplara RASTGELEsin :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, sizlere de rastgelsin. :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Neydi acaba ?
    Kedidir o kedi :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

16. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler Volkan, yine keyifle okudum raporunu :)

O kaçan minakoptu minakop :laughing: :laughing: Tüh tühh, vah vahh :D :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing:

Teşekkürler İnan, bence de minakoptur, az daha yakalıyordum. Tühhh beeee...hihi :p :eek:

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Kaçan balık bi türlü unutulmuyor kendimden biliyorum:D. Bu arada atçekle uğraşan birinin yemli ava sabretmeside büyük beceri bence çünkü çoğu yemli av yapamıyor:D Mırmırda güzelmiş tebrikler. Devamını dilerim Volkan Abi...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, yemliyle yakaladığım en büyük balık olacaktı sanırım.
    Kısmet işte, balık ta cevvalmiş, kıvrak bir hamleyle hem yemi kaptı hem yakalanmadı. :)

Ben aslen yemli olarak başlamıştım balık avına, çoğu kişi gibi. Yaklaşık 2 senedir atçek te yapıyorum. 2 stilden de az biraz hareketli olduktan sonra, çok keyif alıyorum. :)
    Kendimi geliştirmek ve bunun farkına varabilmek te ayrıca keyifli. :)

20. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Volkan Abi İnşallah trofe minokoplarla buluşursun,bizim buralarda minareyle takoz gibi mırmır tutuyorlar,minareyi kırıp içindeki istilacı yengeci takıyorlar,kıpır kıpır,süper bir yem,hem bedava,kumda çıkıyor.