Arkadaşlar benim avından ençok hoşlandığım ve sabırsızlıkla zamanını beklediğim balık minekop bizim buralarda karakulak diyoruz.ben minekopu avlarken iki köstekli ve hırsız tabir ettiğimiz yani gezer kurşunlu takımla avliyoruz minekop genelde dipteki yemlerle beslendiği için alttaki iğneye geliyor.yem olarakta boru kurdu kullanıyoruz.minekop veya karakulak avında bizim bilmediğimiz önerileri ve bilgileri olan ustalarda yeni bilgiler bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim....:brick: :fencing:
karakulağın minekop olduğunu yeni öğrendim ben melanur diye biliyordum melanur burda zaten yok ama feribot iskelesinde canlı tekeyle şeytan oltasıyla iyi minekop alındığını biliyorum avını yapmadım ama
o sair, karagöz olması lazım karakulağı önceki sene karaduvarda tekneyle açıldık, çupra takımıyla çok çekmiştik yem olarak karediste vardı ama kurdu çok seviyor. yöntem olarak söylemiyorum sadece denk gelmişti.
hayır melenur deyil melenur yassı ve nispeten küçük balık. karakulak 10 kg.üzerine çıkan bir balık bu konuda emin oabilirsin
hilali diye bir balık var. O da çok benziyor karakulak a, aralarındaki fark nedir bilmiyorum. Bazı akşamlar akşam 8 de kumluk yerde alıyoruz
minokopun en sevdiği yem canlı iri tekedir taze sülünezede asla hayır demez bu aralar çok verimli avları oluyor ama ekim kasım ayları en verimli avların yapılacağı aylar
var, var da bize denk gelmiyor. Esas türkiyenin en güzel balıkları mersinde ve kıbrısta, fakat biz avlanmayı bilmiyoruz (bilenler, söz meclisten dışarı)
Hasan bu bilenlerle tanışsak ikimiz. Çok ağ atıyolar hemde kıyının dibine. Millet arıyo sahil güvenliği teknenin boyu ne kadar ellemi atıyolar bilmem ne.. Kıyıda balık kalmıyorki..