Merhabalar Elimde küçük bi çıkrık makina var üzerine kendinden 0.18 no misina sarılı. 5- 10 cm boyunda, oldukçada hafif. Bu makine ile mepps v.s hafif kaşık türevleri ,küçük sassy ile at çek yapabilirmiyim ? Resmini ekliyorum.
Fatih bey o resimdeki makina ile at-çek yapamazsınız.Misinayı dolarsınız.Bildiğim kadarıyla 1 mt lik ufak kamışlarda kullanılıyor o makina.
o tip makineler büyük balık avı için yapılmıştır ÇIKRIKMAK.diye geçer ben araştırmıştım satıcılar dahil herkez bunlarla at çek YAPILAMAYACAĞINI söyledi.eğer at çek için makina düşünüyorsan 30 luk hafif ve kaliteli bir mak.seçersen hem zevkli bir av yaparsın hemde yorurmazsın(ryobi4000,albastar admiral 30 luk ...vb.)
baitcasting tipi makinalar cikrik makinalar gibidirler.hatta surf kamislarla yapilan uzak atis yarislarinda boyle makinalar kullanildiginida gordum ama onemli olan kursun yada sahte suya degdiginde bas parmakla fren yapmalisin yoksa soylendigi gibi dolasiyor misina..internette baitcasting dersen orada gorebilirsin/ sendeki bu makina cikriga beziyor ama cok kusuk ve hafifse acaba baitcasting makina mi diyede dusunmedim degil
Merhaba Fatih Bey Ben shimano CATALA 401 ile at çek yapıyorum, üzerinde 300 metre 0,22 cormoran örgü misina sarılı ve gayet memnunum. Normal makinelere göre daha zor ama daha zevklidir. Sizdeki makine daha çok Beachsurf ve Surf cast avlanma tekniklerinde kollanılır. At çek avlanma yöntemi ile avlanmak için kullanarak alıştırma yapman gerek. Kalama ve makara fren ayarını bir biri ile uyum içinde olmalı. Başparmağında makaranın geriye teptiğinde durdurmak için sürekli tetikte olmalı. Makineyi Beachsurf ve Surf cast yöntemi ile avlanacaksan mutlaka başparmağına deriden bir kılıf yapmalısın.
at-çek için çok ucuz yollu bir ürün bu. atış freni vasattır ve bolca misina dolarsınız.Ben de shimano cardif ve banax ın makinaları mevcut ve çok memnunum.Bildiğim kadar lineaffe nin bir ürünü mevcut.
Bu makine tahminimce buz tutmus göllerde buzun kirilarak kücük kamislarla yapilan avlarda kulaniliyor,ice fishing diye gecer bu av türü...
Bu makineden bende var çok hoşuma gittiği için almıştım vitrinde güzel duruyor. 5 yada 6 tl ye almıştım. Balık tutulurmu bence tutulmaz. Çünkü aksamı plastik ve hemen kırılabilir.
Selim abicim. evet bu makina ve türevlerinin buzda kullanıldığını biliyorum ve buzu delmek için küçükte bi delme aparatı var yanında çoğunun (bunda yok). Murat hocam ağırlık 30- 40 gr civarı en fazla. fotoğrafı eklemeye çalışırım. Fuat ve ibrahim hocam özellikle size ve ilgilenen herkeze çok teşekkürler
Evet neredeyse anahtarlık boyutunda . Bende İstoçta bir hevesle elime aldığım bu makineden kafaya düzenli geri sarım düzeneği olmadığı için vazgeçtim,İlk başlayan bir çocuğa alıp kullanılsa bile boşalan misinayı kafaya sararken bir yere toplayacağından diğer at-çeklerde (!) sorun yaratacak daha başlamadan insanı olta düzeneğinden soğutacak bir ürün. Ha alıp bir vitrine maskot olarak koyulacaksa o ayrı... Erma yetkilileri bunu ne amaçla yaptı bilmiyorum, ama en azından satanların ürününün kullanılabilirliği ve işlevi konusunda insanları uyarması gerektiğini düşünüyorum ben, en azından amatör balıkçılıktan soğutmamak için.
Haklısınız .İlk bende hoş gözüktüğü için aldım bu makineyi. Sıradan makinelerden çok daha zor. Ama kullanıldığındada bir o kadar zevkli. Küçük ama derin havzalarda dibe doğrudan sarkıtmak için,yada (asıl amacı) akarsunun yada küçük derelerin başına geçerek bunla meppsimizi salıyoruz akıntıya. Alabalık için geliştirilmiş bir makine