Mini Kota Akü şarj Aletimi Yoksa Black Decker Mi?

Konu, 'Genel Konular' kısmında candost1972 tarafından paylaşıldı.

1. candost1972

candost1972 Hüseyin

Favori Kamış:
    D.A.M.
    En İyi Avı:
    7 KİLO TURNA
    Merhaba Arkadaşlar;
    Benim Minn kota ENDURA 40 lık bir Elektirikli Motorum Var. Bu motor için bir adet ATABA marka şarj aleti aldım. 2 kere kullandım pek hoşuma gitmedi açıkçası. şimdi Yeni bir Akü şarj aleti almayı düşünüyorum. sizce Minn kota akü şarj eletimi yoksa Black Decker şarj aletimi. bunların fiyatları birbirine çok yakon ama Black decker biraz daha gösterişli geldi. sizce Hangisi?
    selamlar

2. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    tabiki black decker

3. bluehunter

bluehunter Ramazan

orjınal ingiliz malı bulabilirsen black decker süperdir.

4. Akünüzün kaç ah olduğunu bilmeden bir öneride bulunmak zor..Zira 30ah lik bir aküyü şarj edebilecek bir şarjır ile 60ah lik aküyü şarj edecek akünün teknik özellikleri farklıdır..Bu nedenle öneride bulunduğumuz şarjırın ihtiyacınıza az yada çok gelme olasılığı var..
    Universal şarj aletleri akü ömrü ve verimi düşünüldüğünde uygun olamayabilir..;) gerek satıcı gerek mevcut pekçok internet bilgisi şarjın zaman ile alakalı olduğunu yazsada bu bilgiler sağlıklı şarj ve akü ömrü göz önüne alındığında çok doğru değildir..

Son düzenleme: 30 Aralık 2008
  5. turna

turna

60 ah bir aküye şarz aleti ne tavsiye edilir,yerli şarz aletleri için fikri olan varmı.?

6. Minimum 100 w(kayıplar dahil) 10a.efektif ve 6a ortalama (min) özellikleri olan bir şarj aleti işinizi görür..;)

7. BAYTAR

BAYTAR Ruhan DÖNMEZ

Şarj karakteristiğini akü belirler. Eğer standart bir kurşun-asit akü kullanılıyorsa, akü 12 V'sa, ~13.5 V gerilim ve akü akımının 1/10'u kadar akımla 10 saat şarj etmek en sağlıklısıdır. (Akünüz 60 A'se, 6 A'le 10 saat gibi.) Akım düşük olursa şarj çok uzun sürer, yüksek olursa elektrolit kaynar!

Black&Decker gibi, kuru pil şarjı için tasarlanmış cihazlar, kurşun-asit aküler için uygun olmayacaktır. (Malum, daha küçük pil paketlerini doldururlar.)

Bir diğer sakınca da, akım değeri uygun olsa bile, çok uzun süre çalışacağından, ısınma sonucu korumaya geçip akımı kesebilir.

Bence en ekonomik ve pratiği, ya değerlerinize uygun bir güç kaynağı yapın ya da yaptırın (Basit bir cihazdır.) veya artık çok ucuzlayan gerilim ve akım kontrollü bir smps güç kaynağı alın. Böylece değişen akü çeşitlerini de basit bir ayarla şarj edebilirsiniz..

Kolay gelsin..

8. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr