Merhaba arkadaşlar genelde ava gittigimizde yapmış olduğumuz bir taktigi sizinle paylaşmak istedim, belki aranızda bilenler vardır. Bize gerekli olan malzemeler bir Adet Aluminyum Folyo Temizlenmiş 1,2,3 vb. balık ve köz haline gelmiş güzel bir ateş Temizlemesi yapılmış olan balıklarımızı ve domates biber vs. büyükce kesilmiş olan aliuminyum folyolara güzelce sıkı bir şekilde yerleştiriyoruz ve muhafaza ediyoruz. bulundugunuz yerde illaki toprak mevcuttur torağı mırık haline getirin ve bu hazırlanan balık folyolarının mırık ile bezeyin sonra, folyoya sardıgımız balıklarımızı köz haline gelmiş ateşin icerisine gömüyoruz (ateş kor halinde olmasın) balıkların büyüklüğü ve icerisine konulan malzemenin çeşidine göre en az 15 dk bekleyin , piştigine eminseniz çıkarıp folyoları açıp afiyetle yiyin tadı ve lezzetin hiç bir yere gitmedigini tadacak ve göreceksiniz.
Arkadaşlar gülmezseniz bişey sorucam(gülmediğinizi varsayıyorum ) Mırık ne demek anlamadım.Folyoyu bezediğimize göre çamur mu oluyor... Başta peşin peşin gülmeyin dedim
Balık ta denemedim ama biz bunu metodu oğlak ta kullanıyoruz. Bahar gelince bulabılırsek oğlak şahane oluyor, ama tek fark la mangal kömür ile değil makbulu odun kömürüdür. Hoşçakalın.
Afiyet olsun. Pratik ve tam avcı işi sayılabilecek bir yöntem. Fazla pişti, (yandı) az pişti (çiğ kaldı) durumuna nasıl karar veririz. "Göz kararı"ndan başka bir ipucu verilebilir mi? Teşekkürler, selamlar.
Abi zaten mırıkla buladığımız folyolar iyice kurur anlaşılır dedigim gibi tahminen 15 dk içinde oluyo .yanma şansı yok balık yanındaki malzemelerin belki cig kalabilir onunda kararını vermek size kalır belki incedir cabuk pişer kalın doğranmıştır zor pişer vs.