Selamlar.Kıyıdan mırmır avlamayı düşünüyorum.Acaba aşağıda vereceğim linkte resimdeki olta takımına eşkina avında olduğu gibi şamandıra taksam nasıl olur ? Şamandıra takarsam avı olumsuz etkiler mi? Mırmır avı için en uygun en verimli zaman nedir? Fırdöndü rengi illa ki siyah mı olmalı? http://img444.imageshack.us/my.php?image=adszji4.jpg
Okan, aşağıdaki linki bir okursan senin için faydalı olur. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11043&highlight=m%FDrm%FDr
Sen şamandıralı takım yapmak istersen, derinliği biliyorsan elbette yaparsın ama mırmırda verim alacağını sanmıyorum. Mırmır avında yemlerin kumun üzerinde olması gerek. Yemlenme alışkanlıkları böyle olmasını gerektiriyor çünkü. Konuyu okuduğuna göre, davranışları ile ilgili bilgileri de okumuşsundur. Buna istinaden, şamandralı takım kullanılmamalı bence.
Mırmır kum balığıdır.Bana göre 21.00-01.00 ' a kadar en verimli zamanıdır.Siyah fırdöndü kullanılması gibi bir şart duymadım daha önce.Takım mümkün olduğunca kuma yatmalıdır.Takımı görememesi lazım,hatta dalgalı havalarda takımı yatırmak için fırdöndü önüne 10 gr bir zeytin takarım. Bu nedenle şamandıra bana göre iş yapmaz.Boru kurdu ve sülünez en iyi yemleridir.İğne olarak 3-4-5-6 no ları kullanabilirsin beyaz çapraz iş yapar.
Denizde Balık avında şamandıra kullanılmasının sebebi kayalık yerlerde kösteklerin ve kurşunun takılmasını engellemektir.Mırmır kumluk alanlarda yaşayan bir balıktır.Bu bakımdan şamandra kullamanıza gerek yoktur bu balığın avında.Saat olarak Barış'a katılıyorum mevsim olarak ise denizler karalara oranla daha geç ısınıp daha geç soğuduğu kanısından yola çıkarsak en verimli av döneminin Marmara için Ağustos sonu Eylül ayı ve Ekim başları olabileceğini tahmin etmekteyim.Siyah yada beyaz fırdöndü olmasının bir önemi yoktur ama tavsiyem şu ki beden ve kösteklerinizde özellikle fluoro carbon misina tercih ediniz,zira mırmır akıllı bir balıktır ve en ufacık bir şeyden işkillenir. Rastgele.
Şamandırayla mırmır avı olmaz.. Eğer gunduz avlanacaksan tek iğne VMC 3-4 numara iğne ve gezerkursunlu takıma madya gibi dayanıklı yem(kıyı için..) Akşam avlanacaksan iki köstekli klasik dip takımına mutlaka boru kurdu oneririm.. Ben aksam avlanmayı tercih ediyorum..Kuçuk balıklar olmadığı için boru kurdunun fosfor avantajından faydalanabiliyorum..
Bende fluro carbon misina kullanma konusunda Boraya katılıyorum bir defasında 0,26 siyah renkte b ir misina ile beden yapmıştım.Tüm gece vuruş bile alamadım.Misina dışında her şey öncekilerle ayni idi. Bu arada bu sıralar narlıda hiç bir hareket yok sanırım evvelsi hafta gittiğimde Güvenç ve benden başka bir kimse yoktu.Bora ne zaman açarız mırmırı?
Valla barış son bir iki aydır o kadar uzak kaldım ki herşeyden nerde ne var nasıl var hiç bilmiyorum.Ama aldığım haberlere göre mırmır konusunda herkesde bir hüsran sözkonusuymuş.Ama en kısa zamanda bir hüsranada bizim uğramamış lazım Havalar yeni tam gaz ısınmaya başladı yavaş yavaş başlar artık inşallah.
Resimdeki takımla ve yem olarak kurt kullanarak şamandırasız mırmır avlayabilirsin Fırdöndü rengi önemli değil
Ah Bayram ahh. O misineyi eline tutuşturmadık adam bırakmamış. Aslında ben dolunaylı bir gecede oldukça iyi verim aldım o misineden ama bir daha da ses vermedi hiç... Mırmır konusuna gelince yem olarak kumun ıslandığı yerleri karıştırarak kum solucanlarından bulabilirseniz 1 numaralı yemi odur benim bildiğim. Özellikle şiddetli dalga olan zamanda sabah erken saatte sahilden 2-3 metre mesafeden bile inanılmaz mırmırlar yakalayabilirsiniz. Zira mırmır şiddetli dalganın karıştırdığı kumdan çıkan solucanları yemeye gelir.
tek köstekli dip takımı yeterli bence en iiy yemde boru kurdu ammma kurdu takmakta bir okadar önemli mırmır avında igneye uzunlamasına hortum gibi geçir ve baş kısmı birkaç santim dışarıda hareket eder şekilde kalsın bak nasıl geliyor mırmırlar