Mırmır Katili:) Erol abi (sudak) nin Mordoğan liman raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Tarih : 17.08.2008 Pazar
    Yer : Mordoğan kabakum limanı
    Yem : Mamun , sardalya , biraz kalamar
    Takım : Hırsız mustad 1251c 2 numara iğneli kurşunsuz takım

Cuma günü yazlıkta havanında sıcak olmasıyla saat 11:00 suları miskin miskin otururken birden cebim çaldı birde baktım ki erol abi... Evet anlamıştım mordoğan a ava geleceğini:D uzun zamandır beklediğim andı.. ve erol abim mordoğana geliyordu... Pazar günü akşam geleceğini pazartesi sabahına kadar duracağını söyledi... Bende allah dedim tabiiki Çok mutlu olmuştum...

Pazar günü erol abi zannedersem saat 21:30 gibi gelmiş bi tane mırmırı çektikten sonra beni aradı

"ben mordoğandayım mırmırı çektim bile" deyince hemen fırladım limana ama oda ne yolun yarısında bi telefon daha baktım yine erol abi:D "bıçak getirirmisin evde unutmuşum dedi" hemen abi dedim bıçağı alıp limanda erol abiyi bir süre aradıktan sonra nihayet teknenin birinde gördüm ve buluştuk... Ben livarda mırımıra bakacakken birde baktım yaklaşık yarım kilo civarı bir de çipura alacağın olsun erol abi şu çipurayı çekerken göremedim bıçağın sırasımıydı şimdi:D

İşin şakası gerçekten ne kadar mükemmel bir insanla tanıştığımı ilerleyen saatlaerde muhabbet koyulaştıkça anladım... saat 22-23 arası misina gerildi ve erol abi "balığı aldım" deyince hemen kalktım ve misinayı bana verdi "sen çek , ben kepçelerim " dedi misinayı aldım ve gerçekten o incecik misinayla mırmırın kafa atışları hiç bir şeye değişilmez... Balık sanki kiloluk gibi geliyordu... ve balığı aldık...

ilk mırmırın boyundaydı... Ondan 1 saat sonra misina bir geriliyor bir boşalıyordu... Ama kasnağı oynatmıyordu... Bi ara gerginleşti ve erol abi eline aldı ama bişi yoktu biraz daha elinde tuttu misinayı ve 20-30 sn sonra ağzına taktırdı ve "balığı aldım" deyince ben kepçeyi kaptım ve 3. mırmırı aldık... Yine gırgır muhabet derken yine misina bir gerilip bir boşalmaya başladı erol abi o ara takımla uğraşıyordu... ve en sonunda gerginleşti ama yine kasnağı oynatmadı çok ilginçti.. erol abi "bi bakayım dedi" ve oda ne en büyük misafirimiz yoldaydı bile "erol abi çabuk kepçeyi al" dedi ve gecenin en iri mırmırını çektik... saat 03:00 gibi bir mırmır daha aldık... Ava devam ederken avlandığımız tekne ava çıkınca biraz daha sağdaki daha kıyıya yakın bir tekneye geçmek zorunda kaldık ama ordada haramiler rahat bırakmıyordu bizimde keyfimiz kaçmıştı... Tekrar yer değiştirdik ama sabaha kadar haramilerle boğuştuk... Erol abi "ezanı bekleyelim çoğu zaman sargoz yapar bu saatte buralar" dedi biraz daha bekledik ama kısmetimize razı olmak zorunda kaldık...

Hava gerçekten muhteşemdi... gün doğmasına rağmen dolunay hala parıldıyordu... Deniz çarşaf gibiydi... Gece boyunca yaklaşık 2-3 kg lık kefaller suda atlaştı...

Av bittikten sonra saat 05:30 gibi erol abiyle deniz kıyısındaki bir çorbacıya gittik... O muhteşem manzarada afiyetle çorbamızı içtik... Tekrar kesene bereket erol abi...

ve erol abiyle vedalaşma zamanı gelmişti... İyi dileklerimizle beraber ayrıldık...

Gecenin en ilginç olayı yakalanan tüm balıkların yemi aldıktan sonra yatmasıydı bi tanesi bile kasnağı oynatmadı... Bu duruma erol abi bile şaşırdı... Balık çok keyifsizdi...

Birde merak edenler için zokalı sardalyalı ve kalamarlı oltalar hiç iş yapmadı o gece... Tüm balıklar mamunla yakalandı...

Sonuçta 5 adet mırmır 1 adet çipurayla balığı belki bol olmasa da çok zevkli bol muhabbetli güzel bir gece geçirdik... Teknemizin balığa çıkması birz koral bozsada erol abi zaten kısmetini almıştı...Bu gece için çok teşekkür ederim erol abicim... O gün de dediğim gibi buralara geleceğin zaman bir telefon yeterli... Ama bu sefer ikimizde av yapacağız.. Takımları hazırlamaya başladım bile:D İnşallah daha sonra başka yerlerdede görüşürüz...

İşte gecenin ayrıntıları iyi seyirler.................

işte hasılat:D

gecenin mırmırı

muhteşem yedili

sahilin en tatlı anne köpeği

ve 06:00 manzarası

gün ağırırken dolunay

Son düzenleme: 19 Ağustos 2008
  2. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    tebrikler,
    3-4 hafta once erol abiyle didimde bırlıkte balık sansını kacıran ben bu raporları okuyunca daha da uzuluyorum. cok ıyı av olmus. erol abının muhabbetıne kısa surelıde olsa tanık olan bırı olarak balık az olsa bıle sabah kadar nasıl keyifli vakıt gecırebıldıgınızı tahmın edıyorum.
    rastgelsın

3. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Tebrikler..Mırmırlar super..

İnciraltında henuz buyukleri gorunmedi ama eli kulagındadır..bende sabırsızlıkla bekliyorum..;)

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Daha irileri senin olsun hakan abi:D
    Valla erol abi bunların daha büyüklerinin de avlandığımız yerde olduğunu söyledi... İnşallah birgün bizede denk gelir:D
    Herkese rastgele dileklerimle...

Erol abi benden bu kadar artık söz sende.... Her zaman internete girme şansım yok burda... Keşke laptop ımı alsaydım... Neyse artık...

5. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bence borukurdunu da deneyin..

Gece kucuk balık az oldugundan mukemmel av veriyor..

Fosforu sayesinde cok iş yapıyor.Gecen sene beni az coşturmadı..;)

6. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

tebrikler erol bey ve şafak kardeşim daha nice nice mırmırlara inşallah. bu balıkları kabakumdan açılmadan limana bağlı teknenin içinden mi attınız.

7. hurriyet

hurriyet Hürriyet

En İyi Avı:
    eşkina 1.950gr
    lütfen başlığa dikkat

arkadaşlar avınız çok güzel geçmiş ama bize yakışmayan başlık olmuş mırmır katili biz katil değil amatör ruhlu avcıyız dikkat etsek iyi olur:p

8. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Aynı şeyi ben soracaktım vallahi :)

Merak ettim makine çok profesyonel olmalı.

9. themad2

themad2 Serdar

Bu sitede benden başka herkez birşeyler tutuyor :D
    Birinizin başına çok kötü musallat olucam yapışıcam balık tutana kadar :D
    Bu arada karzimatik balıklar afiyet 0lsun.

10. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Maşşallah maşşallah.Bakıyorum coşmuşun gene:D

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş

12. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler valla, cok guzel baliklar. Afiyet olsun! :)

13. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    saolasında Burağım kefallerden sonra bi icraatını görmedim.:p taht gitti gidiyo haberin olsun:D :D

14. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    turan kardeşim sıkma canını egede bu balık sende izmirde olduktan sonra elbet beraber avlanırız.;)

15. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    :) sağolasın abi,
    inşallah onumuzdkı gunlerde bir av organızasyonu yaparız. dörtgözle bekliyorum.
    tekrar tebrikler

16. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    şafağım sözü bana verdinde o kadar güzel ve detaylı anlatmışsınki ben sözün bittiği kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyim.yüreğine sağlık

17. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    nadir bey temennileriniz için teşekkür ederim. sorunuza gelince evet mordoğan eski liman içinden yakaladık .

18. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    tamamen sizlere katılıyorum.birinci önceliğimizin çevre ve doğaya karşı saygı olmanın bilincindeyiz.Bu bilincin bütün site üyelerinde de olduğuna kaniyim ama Şafak kardeşimin o başlığı atmasını tamamen heyecanına bağlıyorum.dediğiniz gibi sonuçta bizler katil değil amatör ruhlu balık sevdalılarıyız.Saygılarımla

19. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    valla arkadaşlar bu konu beni aşıyor .Şafağın cevaplıyacağına eminim.Ama oldukça profesyonel bi makine olduğu gerçek.

20. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    serdarım her zaman bekleriz ne demek musallat olmak olsan olsan misafirimiz olursun:) :)