mırmır üstadlarına soru

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında matti tarafından paylaşıldı.

1. matti

matti murat

değerli arkadaşlar mırmır avı için sizden takım tavsiyesi istiyorum.kafamdaki takım şöyle aslında 25cm uzunluğunda iki köstek.köstek araları birbirlerine dolaşmayacak kadar olacak.alttaki kösteğin aşağısında yani en uç kısımda kıstırma nohut kurşun.makinadan gelen ana misinanın fırdöndüye bağlandığı yere 60 gram ağırlığında içi delikli zeytin kurşun.kurşun fırdöndünün arkasında olacak yani makinaya taraf.amacım balık yemi aldığında misina zeytin kurşunun içinden geçip balığa ağırlık hissettirmeyecek ve balık ürkmeden iğneyi yutucak.bilmiyorum mantıklımıdır.sitede araştırdım pek bi bilgi bulamadım.değişik tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum..

2. FYODOR

FYODOR KENAN

mırmır

Murat bey merhaba. Ben de bugün mırmır avı gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Dün akşam mırmır takımı hazırlamakla geçti. Yaptığım takım beden üzerine iki adet 10 cm uzunluğunda kösteklerden oluşuyor.İğne olarak 4 numara çapraz iğne ve 50 GR kurşun kullandım. İzmir de bu takımla yaptığım avlarda boş dönmüyorum. Yem olarakta boru kurdu kullanıyorum. Rasgele...

3. mesut abi

mesut abi mesut yıldız

Favori Kamış:
    dam-lineafee-
    Favori Makine:
    okuma-ORYX RXS65 okuma avensis s65
    En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    murat bey anladığım kadarı ile siz kaya ve yosunlu merada avlanıyorsun . gezer kurşun fırdöndü ve beden arasında olmalı makinanızın kalama ayarını yaparsanız balık ağırlığı hissetmeden alır .

4. matti

matti murat

ilgin için teşekkür ederim kenan bey.sizin bahsettiğiniz takım klasik dip takımı.bildiğiniz gibi mırmır yeme direk atlayan bi balık değil yemi alıp birkaç metre öteye götürüp orada yeme tam olarak saldırıyor,hal böyle olunca yemi ilk aldığı anda kurşunun ağırlığını hissedince ürküp kaçıyor ve fiyasko.içinden misina geçen zeytin kurşunla balığın yem ağzındayken ağırlık hissetmeden iğneyi yutması sağlanmaya çalışılıyor.bu anlattığımı deneyen varmı bilmiyorum ama size ve ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürler..

5. matti

matti murat

mesut abi şunumu demek istediniz,balık yeme vurup kaçmaya çalışınca gezer kurşun fırdöndüye kadar oturur ama kalama ayarı açıksa misina balığın ağzında ufak ufak boşalmaya devam eder.peki biz bu gezer kurşunu fırdöndünün arkasına takarsak avantaj ve dezavantajımız ne olur sayın abim.sabrınıza sığınıyorum.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

6. LoneLy95

LoneLy95 Mert

iki 3 numaralı iğneli dip takımı yem olarakta tavuk eti tam ideal rastgele :)

7. ismail güratay

ismail güratay İsmail Güratay

Mirmir Takimi

Ben 0,25 KÖSTEK 0,26 beden 6numara 496 mustad iğne kullanıyorum. Ancak iğnelerin üzerinde 1,5 cm boyunda 8mm çapında eva mantar koyuyorum.Köstekler böylece 20 cm deniz tabanından yukarı kalkmış oluyor.
    Ben denedim çok iyi netice aldım.Ayni takımı kefal avındada kullana bilirsiniz. İyi avlar.

İsmail Güratay

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    kumlukta avlanıyorsanız köstekleri 30 cm yapın, florocarbon veya fc kaplama misinalar ciddi fark yaratıyor. Çok özen isteyen bir balık değil, köstekleri kısa da tutsanız alırsınız, uzunluğun sebebi oltaya levrek gelme ihtimali.

9. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

özen ızteyen bır balık degıl demıssınız,bıraz daha acarmısınız?

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok özen istememesi, birçok olta düzeneği, farklı kalınlıklar, farklı iğneler ile alınabildiğinden. Şahsen bana göre en kolay balıklardan birisi ve kumluk meralarda levrek peşindeyken resmen başımızın belası. Biz normalde oltamıza gelmesini istemeyiz ancak levreğin olduğu kumluk meralarda %1000 mırmır da oluyor. Hatta bizim takım arasında lakabı tuzlusu sazanıdır. :)

11. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Kumluk merada klasik 3 lü iğne (mustad 6-7 no çapraz beyaz) yem karides 0-28 misina şeklinde iri mırmırlar yakalıyorum, aynı takıma ispendeklerde geliyor. Yücel beyin dediği gibi çok özen isteyen bir balık değil. saygılar

12. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Üstadlarım,ben İzmit körfezinin güney sahilinde Gölcükten Gonca'ya kadar olan avlaklarda avlanıyorum.Oltamız klasik dip üç iğneli olta.Ama bir artısı var.Kurşundan sonra bir iğne daha ekliyoruz.Onada sakal diyoruz.En çok sakal iş yapıyor.Yem olarak buralarda teke bolca vardı,bu sıralar azaldı ama.Yem olarak teke kaça marmara (mamun)boru kurdu,tavuk göğsü,hatta toprak solucanına bile geliyor.Bazı günlerde bir çeşit yem üzerinde ısrarlı olabiliyor.Yanlız hayvan ustalaştı.Yemi çok hafif gıdıklayarak alıyor.Öyle küt diye vurması yok.Oltanın ucu çok hafif oynuyorsa hemen tasmalıyoruz.İş tamam.
    İğne olarak 1,2,3,4 numara olabilir.Beden 0.30,köstek 0.20-0.25 olabilir.