Mirmir avinda iyi olan butun arkadaslarin bildigi teknikleri, kullandiklari yemleri butun herseyi en ince ayrintisina kadar anlatabilecekleri, bu ise yeni baslamis olan arkadaslarimizin daha iyi bilgilenmesi icin yararli olabilecek bir konu actim, bilgilerinizi paylasirsaniz bildiklerimizi ikiye katlar diye dusunuyorum... Herkesin iyi ve iri mirimirlar tutmasi dilegiyle...
forumda zaten mırmır avı teknikleri gibi anahtar kelimelerle arama yaparsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz .forumda mevcut olan bilgiler bunlar
google a ne gereek var aşağıdaki linkte detaylı anlatımlar ve yorumlar mevcut zaten... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11043
bildiklerimi ve uyguladiklarimi kisaca anlatayim. mirmir icin bence ilk olarak en onemli esnek bir kamisin olmasi cunku mirmir yemle oynadigi sirada az da olsa cektiginde esnek kamisin geri cekerek yani kontra vermesiyle kancanin baliga gecmesi daha kolay oluyor, ikinci olarak yem, benim tercihim kum solucani biraz kancaya takmasi zor olsada mirmirin ilk tercihi olan bir yem diyebilirim, ucuncu olarak ta takim, takim da cift kostekli, ana olarak 35lik kanca icin de 20lik en fazla 22lik fluro carbon gorunmez ip dediklerinden, benim icin en onemlisi alt kancanin, kursunun altina yaklasik 1 metre dusmesi lazim, baligin kursundan urkmemesi icin, geneldede zaten hep bu alt kancada balik cikiyor kanca olarak ta ufak sinek kanca olarak tabir edilen kancalardan kullanilmasinda fayda var diye dusunuyorum, kancanin yemle daha iyi saklanabilmesi icin. ben bu sekilde cok sayida guzel mirmirlar yakaliyorum denemenizi tavsiye ederim. siz de uygularsaniz gittiginiz merada eger balik varsa baligin sizden kurtulmasi, baligin sansi olacaktir herkese iyi avlar.
selam mustafa kardeş, mırmır en iyi canlı teke ve kaya kurdu ile avlanır. takım olarak kurşun altı yaklaşık 1,1.5 kulaç bedene bir dip igne bir köstek tavsiye ederim iyi avlar
İspari oltasındaki iğneleri 2 numara büyültün yem olarak kurt+karides+mamun+sülunes+ takın özllikle yaz ve sonbahar geceleri sular sogumadan bolca yaklarsınız. o kadar teferruata gerek yok zaten