istavrit fletodan şerit şeklinde parça kesip bi ters bi düz iğne geçirip kurt şeklinde taksam mırmır da iş yaparmı ?
teşekkürler cavabın için evet biliyorum o yemlerle iş yapıyor ama dediğim şekilde olurmu istavrit ile avlayan varmı diye merak ettim
daha önce hiç duymadım istavritle ama bizim burada tavuk göğüsünü ince şerit şeklinde dilimleyip bolca tuzluyoruz ve bu şekildede balık avlarken bazen mırmır denk geliyor bunuda biliyorsundur zaten ama yinede yazdım yanlış anlama
İstavrit olmaz, balığın doğal yemi değil, tesadüf olur gelmesi. Canlı teke ya da özellikle kurt kullanman lazım verimli av yapabilmen için.
Kalamar yada karides eti tavsiye ederim. Yem bulamadığım zamanlarda tavuk etiylede avlandim ama tavsiyem karides ve kalamar.
Olmaz diye birşey yok ama ben size havalar soğuduktan sonra istavrit değil sardalya yada gümüş balığı tavsiye ederim, yarım cm genişliğinde kurt şeklinde keserek kullanabilirsiniz... Yazın biraz zor onu da belirteyim, balık sular soğuduktan sonra bu tarz yemlere rağbet ediyor...
Kırmızı iğne kullanırsan belki. Ama mırmırın yemi kurttur genelde, bazen kaçamarmara vs. de iyi iş yapar. Yem sıkıntın varsa, toprak kazıp soulcan çıkar. Ava giderken bir kaba biraz maden suyu doldur, içine solucanları at, bir süre, 2-3 saat beklesinler. Genelde iş yapar o zaman solucan, bilhassa gece avında.
TOPRAK SOLUCANINI SODAYA ATMANIN ESPRİSİ NEDİR ACABA? PARLAKLIK MI ? HEMEN ÖLMEZ Mİ ZATEN ? MIRMIR DAHA ÇOK HANGİ AYDA KIYIDAN AVLANABİLİR ACABA ? BİKAÇ DEFA DENEMEME RAĞMEN MIRMIR DA DAHA SİFTAH ETMİŞ DEĞİLİM...
Solucan ve bazı kurtlarda (bildiğimiz boru kurdu değil, onun bazı türlerinde) biyoluminesans özelliği bulunur. Yani, karanlıkta parlar, ışık yayarlar. Fakat toprak solucanı suda, hele tuzlu suda ölür, iş görmez, ışık filan çıkaramaz. Tipik toprak solucanlarının çoğunda da bu özellik körelmiştir. Bu ışık çıkarma özelliği, kalsiyum iyonları tarafından tetiklenir. Maden suyunda da, bolca kalsiyum iyonu bulunur. Sanırım olayı izah ediyordur bu izahat.
Hayvan aç ise bulabildiği her yeme atlar ama etrafında yiyecek sıkıntısı yok ise illaki onun sevdiği yemi kullanmanız gerekecektir. Mırmır konusuna gelicek olursak benim kendi tecrübelerime göre en iyi iş yapan yem boru kurdudur.Gerçi boru kurdunu sevmeyen hiç bir balık görmedim şahsen.Avcı bir balık olan levrek veya deniz kabuklarını seven çipura bile bu yemi görünce dayanamıyorlar.
açıklamanız çok güzel olmuş maşallah... ilk defa böyle bilimsel açıklama yazan birine rastgelmekten helede aynı civarda ikamet etmekten onur duydum...teşekkürler. mesleğiniz nedir serdar bey ?merak ettim. birde mırmıra darıcadan hangi ayda atmalıyız ?
Mırmırın en sevdiği yem boru kurdu sonra mamun gelir bu yemler bizim buralarda mevcut bu nedenle boru kurdu ile bayağı iri mırmırlar yakalanmıştır.