ya sevgili kardeşlerim bana bi yardım edin yaaaa..... şimdi marmara ereğlisinde (tekirdağ ) güzel bi kumluk alanımız var ve mırmır avı veriyor... bilenler için yazıyorum liman içinden yani ön denizden.... yem olarak sübye kullanıyorum... olalarımı yatıyorum yani bütün yemlerin kumda olduğuna inanıyorum.... ama hiç bir vuruş alamadım 2 denemede de .... acaba bu iş te benim yaptığım bi yanlı mı vaaar yoksa balıkmı beni sevmiyo.... bi yardım ederseniz sevinirim... şimdeden teşekkürler.... klasik 3 lü dip takım ve 50 gr kurşun kullanıyorum....
Ali bey yem olarak Sübye yerine boru kurdu yada tekenin daha verimli olacağını düşünüyorum..Takım ve yöntem olarak bence uygun
kipadan alıyorum artık ne kadar taze bilemiyorum sonuçta alıp kullanıyoruz ama muhtemelen taze değildir.
yani tek sorunum yem ise sorun değil gidip denizden kurt çıkarırız ama sübye sert olduğu için özellikle tercih ediyorum... kolay kolay düşmüyor...
toplam 4 adet olta atıyorum ama 2 sinin iğneleri küçük aynı takımla yem olark karides kullanığımda ispari yakalaya biliyorum... diğerleri biraz büyük ama mırmır ı göze alınca ağzına rahatca sığabilir...
Ben en çok boru kurdunu tavsiye ederim fakat canlı olursa av daha verimli olur Beşiktaş'tan 2 kamışla bir canlı boru kurdu birde kurutulmuş boru kurdu denedim. Canlı boru kurdundan daha çok verim aldığım söylenebilir kurutulmuşa burun kıvırıyorlar ama canlısına hiç düşünmeden zıplıyorlar
teke yani fenerle taşlardan topladığımız küçük karides benzeri yem..bazı yerlerde tek tek denir..aynı zamanda tatlısuda çıkanlar içinde bu deyim kullanılır
Mırmır avında teke ve boru kurdu en iyi sonuç veren yemlerdir. Ama bu sene sülünez ile yaptığım avlarda da çok iyi sonuçlar aldım. Rastgele
Selam, 2 deneme, başarısız olduğuna karar vermek için çok az. Yine de aklıma şunlar geliyor: - Mırmır vurduğu anda tasmalanarak yakalanan balıklardan değildir, bir süre yemle oynar ve kendisi yakalanır. O yüzden kuma yatırdığın kösteği biraz uzunca (20cm kadar) bağlayabilirsin. Belki kısa gelip, beğenmediği bir yemle birleşince hayvan huylanıyordur. - Taze boru kurdu bulacağını sanmıyorum, ancak tavuk göğsü Antalya kadar olmasa da sizin oralarda gayet iyi iş yapıyor. Tuzlayıp gazete kağıdı üzerinde beklet, suyunu 2-3 kez iyice salmasını sağla. Lastik kıvamına gelir bir gecede. Kurt gibi şeritler halinde kesip takarsan mırmır gayet iştahla atlar. Kötü tarafı, gece av yapıyorsan çok mığrı alabilir, gündüz de hanosundan isparozuna bilumum antin kuntin balık atlar. - Mırmır, akşam ve gece daha iyi av verir. Güneşin yükseldiği saatlerde bulmak daha zordur. Avlandığın saatleri buna göre ayarlayabilirsin.
Açıkası o bölgelerde kurt en iyi iş yapan yem. Bence kaya yada boru kurdu ile çok işi verim alabilirsiniz. Mustad bronz 7 numara çapraz ve arkasında kısa mahmuz olan iğneleri tercih edin. Ben çok memnun kalıyorum. Kurtları da bütün takmanızı öneririm. Tekirdağ sahillerinde bu şekilde çok guzel av yapılıyor ki bu sahil şeridinde özellikle tekirdağ taraflarında kurt en iyi sonuç veren yem! Bir de benim kendi düşüncem köstekleri ben biraz uzun tutuyorum ki balık yemi aldığında ayvayı yediğini hemen anlamasın ürkmesin. Şimdiden iyi avlar... Bu konuda ayrıntılı bilgileri de sitemizde rahatça bulabilirsiniz. Özellikle mırmır ile ilgili Tekirdağ-İstanbul arası yapılan avlar ile ilgili de bolca bilgi var. İyi avlar...
herşeyden önce yem olarak bulunduğun avlakta olan yemleri kullanmanı tavsiye ederim kürekle kumdan çıkarabileceğin kurtlar vede liman içi bölgelerden toplayabileceğin tekeler yem konusunda yeterlidir bence herşeyden önce en verimli avı avlağında balığın yediği yemlerle gerçekleştirirsin
bunca üstad ve ciddi prof lardan özür diliyerek bende ufak tefek bazı fikirler vermek isterim, * mırmır inanılmaz meraklı bir balık,onun merakını çekecek objeler köstekde kullanılabilir,birbirine çarpıp ses yapan boncuklar gibi, * tasmalama yapmak için çapraz iğne kullanılabilinir, * eğer tasmala yapılmak istenmiyor ve bek avı tarzı var ise,çipralarda da çok verim verim alınan palasız 5 veya 6 numara iğne kullanılabilinir,iğnelerin kaliteli markalardan şeçilmesinde fayda var. * bek avı tarzlı mırmır avında yem kumluğa düşürüldükten sonra aradan geçen 5-10 dak sonra tek tasmalama sonrası oltanın geri çekilmesi başarılı olabilir, * köstek boyları kısa geliyor olabilir,ilk kösteği 35 cm,2. kösteği 50 cm deniyebilirsiniz, * siz farkında olmasanız bile avlığınızda dip akıntısı olabilir.bu yeterli düşündüğünüz kurşun ağırlığının yetersiz kalmasına yol açabilir, * kösteklerde fc misina kullanabilir av yapma olasılığınızı arttırabilirsiniz, * dondurulmuş yem kullanıyor iseniz,yeminizin doğal şartlarda tamamen çözülmüş olduğundan emin olmalısınız,dondurulmuş ürünler daha uzun süreli dayanması için bazı kimyasal içermektedir,bu koku ve veya tat avı bozabilir, * eğer avlık verimli ise ekmek bile koysanız mırmır alabilirsiniz * en verimli yemler canlı yemler,canlı yem denizde hareket edeceğinden meraklı mırmırlarımızı harekete geçirecektir.ben taze boru kurdu ve kaya kurdundan çok verim aldım ama standart lüfer yemi olan yaprak istavrite bile atlayan mırmırlar olduğu bir gerçektir. * avınızı gece gün batımından sonra yaparsanız çok verim alırsınız, şimdilik bu kadar inş ufakda olsa yardımım olmuştur, bu arada benden daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı bilgi verirler sanırım, rastgele
Bende bir kaç bilgi vereyim.Şu günlerde izmit muhteşem derecede mırmır vermekte.Her boyunu avlamak mümkün.Yaklaşık olarak 1999 yılından bu yana izmit körfezinin bazı yerleri mırmır yapmakta.Bu geçen sekiz yıllık dönemde bu balık hakkında da tecrübe sahibi olduk. Birinci konu yem bu balığın ilk tercihi Mamun (kaça marmara ) asla hayır demez.Doğru yerde ve doğru takımla seri olarak yakalarsınız.Hatta sizi yorar.Mamun eğer birde taze canlı ise ve iğneye doğru bir şekilde takılmış ise olta attığınız yerde yemi bozacak başka balıklar yok ise şansınız daha da fazlalaşır.Ancak mırmır ile beraber çok çeşitli balıklarda orada olacağından ( ispari,izmarit,istavrit,lapin,çırçır vb. ) oltayı attıktan sonra en fazla beş dakika bekleyip tekrar çekmekte ve yemleri tazelemekte fayda var. İkinci sırada tabiki yine canlı,taze teke gelir.Tekeyede hayır demez.Tabi tekeyide yine doğru şekilde iğneye takmak gerekir. Tekeyi ve mamunu iğne boyuna göre ayarlamak avı kolaylaştırır.Küçük iğneye büyük yem problem demektir. Hava da önemli bu balık izmit için söylüyorum hafif çalkantılı ve güneşli ortamı seviyor.Yani böyle zamanlarda avı daha bereketli oluyor. Bazen çok nazlı bazende çok iştahlı saldırır yeme.İzmit için sabahtan öğlen saatleri arasında ve akşam üzeri 3 ile 5 arası çok hızlı av veriyor.Kumluk sığ yerlerde ot ve yosunun olmadığı zeminlerde kıyıya her mesafede olabiliyor. Çok nazlı olduğu zamanlarda olta atıldıktan sonra hafif hafif çekilirse kıskandırma usulü avlanması kolaylaşıyor.Ben kısa köstek ile daha iyi verim alıyorum.Her boy kösteği denedim. Uzun kösteğin daha avcı olduğun kabul ediyoru. ancak genelde yemi emerek yediğinden uzun köstek balığın bu hareketlerini anlamayı engelliyor.Fc misina fikrine sonuna kadar katılıyorum.Gerçi fc misinalar çekeri az oluyor ancak gerçek bir fc iyi iş görecektir.Diğer bir sistem gezer kurşun önüne fırdöndü ve 30 cm köstek. Bu sistemde bu balık için ideal.Alıp götürmesi açısından çok elverişli denenmesinde yarar var.