Tüm balık tutkulusu arkadaşlara merhabalar, Çok uzun zaman oldu ne balığa çıkabildim,hatta ne de doğru dürüst forum okuyabildim.. Mırmır sevdası düştü içime , ki daha avına bile gitmişliğim yok,oltama vurmuşluğu var mı onu da bilmem.. İzmir'li veya İzmir'de ki arkadaşlardan bir ricam var, yakınlarımızda mırmır avına nereye gideyim ? Tutsam da tutamasamda beni bütün gece meşgul etsinler yeter.. Bir de mırmır avında Owner'ın mutu serisi çember iğneleri ne kadar verimlidir ?Verimi yüksekse gezer kurşunlu takım mı yoksa 2-3 köstekli dip kurşunlu takım mı tavsiye edersiniz ? NOT:yer derken elbette ki nokta atışı mera demiyorum, verilmesine de karşıyım açıkçası-malum kem gözlerde okuyabilir-bulunması muhtemel semt-yöre manasına.. Teşekkürler, Herkese bol adrenalinli,bol balıklı avlar dilerim
takım konusunda pek bilgim yok, bende acemilerin acemisiyim ancak yer olarak ben mırmırı sadece kumluk yerlerde alabildim. 2 hafta önce urlada insanların denize girdiği bir plajda sabah 8-10 arası deneme atışı yaptım, amaç denize girmek olduğu için çok erken gitmemiştik ama insanlar denize girmeye başlayana kadar bir kaç tane güzel mırmır aldık. denize girmeler başlayınca tabi balıklar kaçtı. umarım faydası olur. rastgele...
Hocam ben Çandarlı sahilden gece epey mırmır almıştım. Mordoğan'da mendirekten içeri doğru atarsanız -tercihen boru kurduyla- yine şansınız yüksek. Kullanmanız gereken takımla ilgili zerre bilgim yok rastgele
Bahsettiğim yere bu hafta da gittim hocam bu sefer sabah 04.00- öğle 12.00 arası boru kurdu, mamun, sülünez vs. elime geçen her yemle farklı denemeler yaptım lakin tek bir vuruş bile alamadan arkama baka baka geri döndüm. Hava biraz rüzgarlıydı dalga vardı belki ondan olabilir diye kendimi avutuyorum. Blgilendirmiş olayım sonra benim gibi bucadan çıkıp urlaya kadar gidip boş dönünce hakkımda kötü düşünmeyin şaka bir yana bu hafta ya ben çok şanssızdım ya da o bölgede olan bir kaç balığı da önceki hafta ben yakalamışım
hocam Urla'ya kadar gitmişken aracınız da varsa mordoğan ya da karaburun'a giderseniz daha keyifli avlar yapabilirsiniz. ÖZellikle gece avlanma imkanınız varsa köstekli dip oltasını mordoğandaki mendirekten içe doğru boru kurduyla atın ve bırakın. Çok sık vuruş almayabilirsiniz ama hava karardıktan sonra çok iri mırmırlar gelebiliyor. Hayatımın en büyük mırmırını bu şekilde almıştım. Aynı bölgeden batarlı sahtelerle yine mırmır ve levrek alanlar da oluyor. Ben hiç sahte kullanmadığım için pek bir fikrim yok. Bir de çeşmealtındaki büyük mendirekte hava kararırken ve gün doğarken hamsi veya sardalya taktığınız oltanızı dibe batırmadan taşların 3 4 metre ilerisinde bırakarak liman içinde haraket ederseniz yani yemi gezdirirseniz çok iri levrek yahut kefal alabilirsiniz. Rastgele
Yasin Bey ; bende geçtiğimiz pazar günü saat 16.00 - 20.00 arası urla da adalar civarına gittim bot ile... 4 saat boyunca hiç durmadan yer deiştirmeme rağmen balık yoktu...ben hariç en az 10 kadar daha tekne vardı... ne doğru dürüst bir vuruş aldım , ne de etrafımdaki onca tekneden bir tek balık dahi alındığını görmedim...
hocam demek ki dediğim gibi orda olan 3-4 tane balığı da ben tutmuşum 2 hafta önce. Ya bu sene Foça, Ildır, Urla, Sahil evleri ve İncir altında gitmediğim yer kalmadı diyebilirim. Sirküler dahilinde olan yakaladığım balık sayısı 5'i geçmez yüzlerce liralık masrafa rağmen balık tutmanın o hazzını bir türlü yaşayamadım. Küçük balıklar gelmedimi evet geldi onları da inşallah seneye büyüyünce yakalarız umuduyla incitmeden deniz anaya teslim ettik. Anlayacağınız bu sene yine inşallah seneye diyerek yaz sezonunu kapattık 2 senedir olduğu gibi...