Akşam Zeytinburnunda lüfere yem yapmak için zargana avlamak için sahile indim ,kayakurtları ile zarganaya atçek yapmaya başladım fakat ne hikmetse ne bir vuruş nede bir takip alabildim , bende oltayı mırmır için hazırladım . Saat 17 de başlayan mırmır avımda ufak vuruşlar aldım ve oltayı çektim bu olay peşpeşe 2 kere oldu , her ikisindede kancam misinadan kopmuş vaziyette idi , zargananın hiç olmayışı ve kancaların kopması bende çinekop olabileceği çağrışımı yaptı fakat çinekop ve türleri için hiç yemliğim yoktu bu yüzden mecburen mırmıra takıklmaya devam ettim . Saat 19 da bir mırmır aldım yaklaşık 400 gram civarı , yanıma sonradan gelen bir arkadaşta hafta içi yaklaşık 2 kiloluk yakalamış , çok verimli olmasada Zeytinburnu mırmır avlamak isteyenler için şu anda en ideal yer. Mevki , askeriyenin önü ndeki iskelenin sağı ve iskelenin solundaki 200 metrelik mesafe .Şimdiden gidecek arkadaşlara bol avlar.
2006 da en büyük mırmırımı yakaladığım yerdir. Tam bu zamanlar başlıyor ekimde kesilir. İlk mırmırı da aynı yerde ekimde yakalamıştım. Bir farkla; yemli lüfer takımına atlamıştı.
yücel bir yanlışlık olmasın tamda ekim,kasım en iyi yaptığı dönem mırmırın. keza geçen senede aynı şekilde yaptı balık orada.
Kaan kardeşim , saat 14 den 18 e kadar 4 tekne çinekopa olta atıyorlardı ve sabitlenmişlerdi, ayrıca bir akşam evvel güzel zargana yapan yerde ertesi gün takip bile olmayışından bu kanaate vardım.
Ercan kardeşim, Yücel kardeşimin bilgisi doğru, Eylülde başlar kasımın sonuna kadar av veren bir noktadır.
Valla bu konuda güzel haberler varmış yav arkadaşlar hepinizi severim sayarım ama bukadar nokta atışı bilgi alenen biraz fazla olmamışmı yarın bu tarif ettiğiniz yeri bir trolcü tararsa hiç şaşmayın
Aytekin keşke öyle birşeyler yapsalarda bende onlara bakıp katıla katıla gülsem, nedenine gelince 1 askeriye müsade etmez2 balık hemen 5 . 15 . metre arası mesafade yapıyor ve kayalıklara çok yakın , trolcü neyi var neyi yok orada bırakmak isterse benim için hiç problem yok bıraksın.
Bu arada bu akşamki denememde sadece güzel ebatta 2 gelincik yakalayabildim, akşam 19.00 dan sonra 6. 7. tekne kepçelerle zargana süzüyorlardı,birde bu midyecilerin yaptıkları trolcülerden farksız , deniz tabanını aynaya çeviriyorlar, bugün yine setüstünün hemen 100 metre açığından midye çıkarıyorlardı.
Arkadaşlar Hiç unutmam. Sene 85-86 gibi. Sonbaharın başları. Ahırkapı' da fenerin hemen önünden yenikapıya doğru 100 metrelik mesafede o zamanki balıkçı abilerimiz sıralanmışlar kırmızı kurtla mırmır avındalar. Ama ne mırmır. gani gani. Ben o zamanlar acemi balıkçı Sarayburnu' nda izmarite istavrite takılıyorum. Abiler akşam saatleri , herbirinin önünde birer 50 -100 ltlik mavi bidonlar içlerini kilo ve üzeri mırmırlarla doldurmakla meşguller.(o zamanlar tebliğ hakgetire ) Aman Allahım o ne gündü sanki balıklar denizden kendi istekleri ile karaya atlıyacaklar. O kadar imrenerek seyretmeye dalmışım ki, halime acımış olsa gerek abilerden biri, şu oltaya balık vuruyor bi zahmet çekiver demez mi? Aman Allahım ! Sanki bana dünyaları bahşetti. Kamışı elime aldım ama o ne ! ucundaki gelmiyor. öyle bir kafa vuruşu var ki ( o kadar çupra tuttum kilo üzeri bu vuruşu alamadım ), kamış titriyor elimde. Neyse lafı uzatmadan, bi sağa bi sola gezdire gezdire balığı o kayalıkların üzerinden kaldırıp caddenin ortasına fırlatışımı dün gibi hatırlar ve gülmekten kendimden geçerim şimdi olduğu gibi Tabii, o halime sadece ben gülmüyordum. Ama o büyüklükte bir mırmırı bir daha ömrü hayatım boyunca da göremedim henüz. Abi sağolsun o balığı değil ama bidondan 2 tane kiloluk mırmırı çıkarıp bana Afiyet olsun diyerek verince, benim için unutulmaz hoş bir anı oldu geçmiş günlerden. Yani balon değildir neticede. Hepinize tebliğe uygun bereketli avlar dilerim.
O taraf güzel mırmır yapmasına karşın, biraz lüferin geçiş noktasında kaldığından mırmır sezonu(verimli olarak) kısa sürer. Hatta ordan bir tanede kilo üzeri levrek alıp bırakmışlığım var. Oraya bu balıkların gelme sebebi dip kırmalık ve biraz da kimi yerlerde balçığımsı kumluklar vardır. Yani kurdun bolca bulunabileceği bir yerdir. Yer afişe oluyor korkusu olmasın içinizde, halihazırda ziyaretçisi de oldukça fazla olan bir yer, bir çok sefer volicilerin ağ attığını görmüşümdür. Şu sıralar mırmır olsa da o kadar da verimli değil. En verimli haliyle bile mırmır konusunda ahırkapı fenerinin yanından geçemez.
Arkadaşım "Mevki , askeriyenin önü ndeki iskelenin sağı ve iskelenin solundaki 200 metrelik mesafe " demişsiniz ama yeri tam çıkaramadım. askeriye neredeydi.?