Selam Dostlar, Tarih: 28.10.2012 Yer : Marmara Denizi (Bursa) Kulanılan yem: Canlı Borukurdu Kullanılan takım: 3'lü dip oltası Makina : Shmano Bayram tatilini değerlendirip Pazar günü 4 arkadaş balığa gitme kararını aldık. Bir gün önceden 20 paket borukurdunu temin edip (sadece 10 paketi güzeldi. Diğerleri çok kötü idi) avlağımızın yolunu tuttuk. Saat 14:00 gibi avlağımıza vardık. 15 dk. sonra ilk balığı ben aldım. (yaklaşık 200gr.) Diğer arkadaşlarda tık yoktu. Ben bu sefer 2 olta atmaya karar vermiştim. İlk oltam suda iken diğer oltayı hazırlıyordum ki o ne kayanın üstündeki oltam az kaldı suya gidiyordu. Diğer oltayı bırakıp sarıldım oltaya ve başladım çekmeye, birden aklıma yanımdan atan diğer arkadaşların oltamı çektiğini düşündüm ama onlara dönüp baktığımda gayet sakin duruyor ve de oltaları hiç oynamıyordu. Her neyse başladım oltayı sarmaya, balıktı bu gelen, ama büyük bir balık diyordum kendi kendime içimden. Olta bana doğru geleceğine sağ tarafa doğru kıyı-kıyı gelmekteydi. Kepçemi de daha önceden hazırlamıştım ama kepçe benden uzaktaydı. Ya bismillah deyip balığı kayanın dibine kadar aldım ve bir elimle oltayı tutup diğer elimle de misinadan balığı kıyıya çektim. Sağ salim balığı (çok kuvvetli bir balık olduğundan ) koltuğumun altına alıp iğneyi ağzından çıkardım. Arkadaşlara gösterip şovumu da yapıp balığı hapise koydum. Balığı tartamadım ama eve geldiğimde tam 32,5cm geldi. Güzel bir balıktı ve ilk defa bu kadar büyük bir mırmır tutmuştum. Hava kararmaya başladığında diğer arkadaşlarda balık almaya başladı. Hatta bir arkadaş kalkan yavrusu yakaladı. Bana sorup bunu ne yapacağız, balık iğneyi bayağı yutmuş dedi. Balığı nazikçe iğneden çıkardım ve tekrar büyümesi için geldiği yere iade ettim. Saat 21:00 gibi babam aradı. Onu bu sefer götürmediğim için bana sitem ediyor gibi konuşuyordu. (Daha önceden arkadaşlarla sabahlayacağımıza karar verdiğimiz için ve babamın sağlık problemlerinden dolayı onu almamıştım. ) Babam bana nasıl yapıyor mu balık diye sordu. Bende geçen hafta geldiğimiz zamanki gibi olmasa da tek tük oluyor deyip bende ona BURSASPOR-TRABZONSPOR maçının ilk yarısını sordum. Maçın 0-0 berabere olduğunu öğrendim. Balıkta çok iştahlı olmadığından 2 arkadaşı oltaların başında bırakıp Nuri abi ile beraber biz maçın 2. yarısını izlemeye gittik. İyi ki de gittik BURSASPOR’umuz galip gelmişti. (0-1 Gol: Batalla) Bu durum bizi çok mutlu etti. Maç biter bitmez sevinçle hemen arkadaşların yanına gidip onlara da sevinçli haberi verip olta atmaya daha hevesli bir şekilde devam ettik. Gece saat 04:00 gibi tüm yemlerimiz bitmişti. (sabahı göremeden) Şimdi ne olacak deyip birbirimizin suratına bakıyor ve de sağda solda cıvık,bozuk yem kaldı mı diye köşe bucak arıyorduk. Bulduğumuz bozuk ve çürük yemlerle de 3 tane daha balık çektik. Balık güzelde yem yiyordu ama yemimiz kalmadığından, bizim için avın sonu görünmüştü. Günü 19 adet mırmır, 1 adet kalkan ( denize geri iade edildi.), 3 tane ispari ve 4 tane gelincikle kapadık. Hepimiz için güzel bir av olmuştu. Herkes balık çekmiş ve evine eşit şartlarda da balığını götürecekti. Bundan mutlusu yoktu bizim için. Bizim tattığımız haz ve heyecanı herkesin tatması dileğiyle herkese rast gelsin.
Tebrik ederim, çok güzel mırmırlar. Yemsiz kalmanız kötü de olsa gayet güzel balıklar tutmuşsunuz. Nicelerini dilerim.
güzel mırmırlar yakalamışsınız.epeyde zevkli geçmiş avınız.afiyet olsun:hungry: .bizim buralarda böyle iri mırmırlar nadir çıkıyor ( büyük olan ) burda parmak kadar mırmırları poşete atıyorlar..bunları tutsalar ağızları bir karış açılır sanırım
Teşekkürler Volkan kardeş, Aynen yemlerimizin bitmesi çok kötü bir durumdu. Hatta bugün bile işyerinde arkadaşlarla bunu konuştuk. Yemimiz olsa idi sabaha karşı iyi balık alırdık diye... Sağolasın daha afiyet olmadı ama olur inşaallah. Aynen dediğin gibi bizim burada da var dediğin kişilerden, hatta bir akşam sabaha kadar eşkine avı gerçekleştirdik. Sabah oldu 2 kişi geldi meraya kamışla at çek yapıyorlardı küçücük eşkinalara birde tututuklarında o kadar mutlu oluyorlardı ki sorma. Uzaktan ne kadar imalı imalı baksakta. İnsan yüzsüz olunca ne yaparsın. Gidip yanlarına kayadan aşağı atasım gelmişti o gün... Teşekkürler Sonay kardeşim...
Aynen Ruşen kardeş bu sefer Mercan yoktu. Ama olsun ondan daha iyisi kiloluk 1 tane Mırmır aldım. Teşekkürler...
harika görünüyor iri olan mırmır,borukurdu sorun olduğu zaman bildiğimiz turuncu balonu iğneye sarıp denemeni tavsiye ederim hele tekne ile akışta çok iyi iş yapar
Teşekkür ederim Fatih kardeş, Bende, bu dudakları görüpte, balık dostlarım kesin yorum yazar demiştim. Hatta kimse yorum yazmazsa ben kendi kendime yazarım diye düşünürken. Sizin dikkatinizi çekmiş. Dikkatinizden dolayı tebrik ediyorum sizi...
Teşekkür ederim Vedat abi, Sizin tuttuklarınızın yanında bizim ki çırak kalır herhalde... Genede bizim için buna şükür diyoruz. Abi madem ayırt edemedin o zaman pis kalkan yavrusu diyelim.