İyi akşamlar. Yarın balığa gitcem misina dolaştı kafayı yedim beyler yardım edin çözemiyorum çok dolaştı.
misinanıın ucunu bul..kalem türevi birşeye sarmıya başla..misina nerden geliyorsa kalemi ordan geçir sarmıya devam et..parmaklarının ucu ile dokun misinaya..hepden karıştırma..yavaş yavaş acele etmeden sar..
Misinanın ucu diye bişey yok maalesef. Bi eksik bişey var mı diye oltayı açtım sararken bişey oldu sonra onu düzeltiyim derken bu hale geldi 1 saat uğraştım olmadı. Makinadan birsürü ip geçiyo anlamadım gitti.Buyrun bakın ; http://imageshack.us/photo/my-images/89/img00737201210192226swn.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/820/img00738201210192227.jpg/
madem sabah baliga gideceksin, klape telini aç. misina makaradan tek kat gelene kadar sök. düzgün sarabildigin kadarini sar, gerisi kes at. öyle kaleme, cöpe çubuga sararak fantaziye girme çikamazsin içinden. 2-3 saat alir onu sökmek. uykundan olursun balik öncesi
misinanın ucu olmazmı..o kurşunlu iğneli takımın nereye bağlı makinanın altında kalama ayar yeri var..en altda..orda bir tırnak olacak..ileri geri yahut..sağa sola açılır kapanır ..onu kapat makinan geriye salın yapmasın..bu sebebden misinan dolaşmış olmalı..ucuz misinalarda bu durum sıklıkla olur.. ilk resimdeki gibi makinanın kafası açık halde iken..misinanın sarılı olduğu kafanın üstünde düğme var.ona basılı tutarak asıl.kafayı ayır makinadan..ordaki karışıklığın kabasını al.. misinayı elinle makinanın kafasına sarmıya başla yavaş yavaş..bir tarafdan da öbür ucunu bul..ordan biraz aç..misinayı gevşete gevşete..yolunu takip ederek açmaya bak..
simdi nasil karistigini bilmedigimiz için kadir abi birde gamlandirmama kirdirmama hikayesi var. nazik nazik 2 saat sürer o rekorum 5 saat. 300 metre çile 0.30
5 tl'lik misina problem o değil ucunda ağırlık iğne falan var arkadaşta hepsi yani misina problem değil onlar lazım bana misinayı komple söküp belli bi yerden kessem sonra yeni misinaya bağlasam olur mu?
Oh be, kurtardın bizi sabaha kadar karışık misina çözmekten. Bunların hepsi bir deneyim ve tecrübe olacaktır.. Sabaha bol trofen olsun.:thumb: :thumb:
Bir de güzel kardeşim, sana yardım etmeye çalışan abilerinin yaşları ortada. Sosyal medya ağzıyla ''beyler'' kelimesini bu abilerinin cevaplarına karşı daha sonra yazacağın konularda kullanmamaya özen gösterirsen yerinde olur. Geçmiş olsun. Biz de yıllardır yetkilerlerden dolaşmayan misine istiyoruz ama yapan çıkmadı daha
Hallettim,misinayı kestim kurşunu kancayı vs. tekrar bağladım.Sonuç: 1 balık(sazan) 1 tane de son anda kaçırdım.Sazan 1,5 kg var sonra yeni misina taktırdım,herşeyi değiştirdim. bu arada sazanın fotosu(Mogan gölü,Ankara) http://imageshack.us/photo/my-images/252/img00746201210201821.jpg/
makina güzelmiş ha, shina markamı acaba dolaşan mesina genelde bukle yapar. yani çift çift çekersin. bir dahakine dolaşırsa dikkat. tek çekme düğüm yaparsın. resim çizebilirsem resimle anlatırım daha iyi anlaşılır ayrıca dolaşmanın pek çok sebebi vardır, sizin başınıza ne geldi bilemiyorum