misina ek düğümü

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Misina eki için Vedat amcanın bir videosundan öğrendiğim (sanırım şemsipaşa denilen) bir düğümü kullanıyorum. Aynı düğümü gerektiğinde köstek kasası için de kullanıyorum. Misina kalınlıkları çok farklı olması gerekiyorsa araya geçiş için başka bir misina daha koyuyorum. Doğru - yanlış böyle alıştım ve sorun yaşamıyorum.

Bu güne kadar hiç ip misina kullanmadım. Fakat bundan sonra makinalarıma ip misina sarmayı düşünüyorum. Özellikle tatlısuda trofeler hedefimde olduğundan artık ip misina kullanmak mübrem.

Lakin bu misinalar pahalı, makarayı tamamen bundan doldurmaya kalksam örneğin 250 m. misina gidecek. Onun yerine altını normal misina ile doldurup, üstüne 100 m. ip misina saracağım. Normalde yeter. Zaten ben de atsam atsam 80-100 m. atarım. Olaki hedef balık gelir de asıla asıla 100 m.yi boşaltırsa eklediğim misinanın ve yaptığım düğümün mukavemeti önem arzedecek.

Sadede gelecek olursak, normal misina ile ip misinayı eklemek için nasıl bir yöntem uygulamalı, nasıl bir düğüm atmalıyım? kılçıksız ve düzgün bir düğüm olmalı ki kamışın halkalarından takılmadan rahat geçsin.

Buyrun 100 puanlık uzman sorusu. :)

2. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Şubat 2012
  3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
  4. Aret, mantıken de sıkıntısız bir yöntem gibi. Mutlaka uygulayacağım. İnşallah beceririm. Teşekkürler.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

ultrasurf adlı programcığı kullanınız.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Abi burada mavi olan örgü ip oluyor, düğümlerin arkaya bakan tarafta kalması da bir avantaj oluyor böylece. Öne doğru incelen, uzun ince bir düğüm oluyor.

7. Aret, kesinlikle tam tersi olduğunu düşünmüştüm, hatta bu düğümü atabilmek için örgü ipi gergin tutabilmek mesele diye düşünmüştüm. İyiki uyardın teşekkürler...

8. Yok Özkan ondan değil, işyerindeki admin, youtube'u yasaklı site yapmış ondan..

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    mavi ip misina olursa makaradan gelen misinanın ip misina olması gerekir yani tam tersi olur gibi geldi bana aret yanlışmıyım!

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Tam tersi değil abi, makaraya ip sarılıyor uç kısma da 5-6 metre normal misine sarılıp şok emici yapılıyor.

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Aret abi, düğüm güzelmiş, shock leader için güzel bir seçenek gibi görünüyor, bilmediğim bir düğümdü teşekkürler.

Ama Recep abi haklı galiba, Yavuz abinin ihtiyacı olan düğümde makaraya naylon misina sarılacak, sonrasında 100 metre ip olacak. Yani bu düğümde mavi olan ipse makasla kesilen iki uç ve düğümün geniş tarafı iğneye doğru kalacak. Bu da atış sırasında takılma yapabilir gibi. Ya da atışta o kadar ip açılmazsa balık kalama alırken belki takılabilir.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yavuz abi makarayi rastgele misina ile besleyip üzerine ip sarmak istiyorsun anladigim kadari ile. Ikisinin ortasina albright dügümü kullaniyorum ben. Sok leader için semsipasa bagliyorum. Sok misinasi dügüm mukavemeti uygun misina olursa ipi gayet güzel kesilmeden tutuyor. Albrigt dügümü biraz kaba gibi durur fakat çok saglamdir

13. Bu albrigt düğümünde misinanın biri bir miktar ikiye katlanıp ucundaki halkadan diğer misina geçiriliyor ve 8-10 sarımdan sonra aynı halkadan geri alınarak sıkıştırılıyor sanırım. Yine aynı soru; burada hangi tarafta hangi misina olmalı?

14. 29519

29519

Evet örgüye şok olarak kullanılacak en iyi düğüm ama bir ayrıntı var misina dolayarak getirdikden sonra düğüm içinden geçiriyoruz ya orada misinayı düğümün halkasına bir tur dolayın şöyle bir şey birde 6 - 7 kez değil en az 10 olsun döndürme sayısı şöyle bir şey.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Abi telefondan yaziyorum su an link atamiyorum. Bir kaç çesidi var ortadan boru destekli falan olanini kullanmiyorum daha basit olani yetiyor. Aksam evden atarim linki. Hem misina hem ip ayri ayri dügümleniyor birinin ucu sag taraftan digeri sol taraftan çikiyor

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yanlis yazmisim albright dügümünü semsipasaya alternatif kullaniyorum ( örgüyü kivirip misinayi sararak ).
    Ara dügüm double uni 4-5 tur.

17. Önerdiğin düğüme (doube uni) baktım. İsmini bilmiyordum ama düğümü biliyormuşum, şemsipaşa düğümü öğrenmeden önce incelemiş, uygulamıştım da. Bu düğüm misina kalınlıkları çok farklı olsa da iş yapar gibi görünüyor, doğru mu?

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dogrudur yavuz abi. biraz kaba saba dursa da çok saglam garanti bir dugum. bende makinanin altina 0.35 mono ustune 0.18 ip ekledim araya da bu dugumu attim ne patliyor ne çatliyor zaten uzerine pek bi yuk de binmeyecegi için asinma patlama riski de yok. 0.50-0.10 arasi muhtelif metrikleri muhtelif markalar ile birlikte denedim hepsinde dugum tuttu

19. Akşam uyguladım bu düğümü. Önce yarım mt.lik misinayı kendine ekleyip halka yaptım, test ettim, zorlayınca düğümden değil başka yerden patladı. Bir daha test ettim yine aynı. İki makinemin misinalarını ip misina ile değiştirirken bu düğümü kullandım. Fakat ip misina üzerindeki normal misina düğümünün en ucunun duruşu içime sinmedi. Şöyle bir boynunu büktü garibim.