misina gam yapmaması için önerileriniz nelerdir

Konu, 'Misinalar' kısmında hakbas tarafından paylaşıldı.

1. hakbas

hakbas Harun

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster 3.90 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    sazan 5kilo
    merhaba arkadaşlar misinaların gam yapmaması için önerileriniz nelerdir birkaç yorum okudum ama yeterli gelmedi bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler reeling

2. furunotr

furunotr Haluk

Düşük hafızalı ya da hafızasız denilen misinaları kullanırsanız gam yapmaz; ancak eğer makina kullanıyorsanız makina klavuzunun düzgün çalışması gerekiyor; yoksa tüm misinalar gam yapar bu durumda...

3. hakbas

hakbas Harun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    sazan 5kilo
    teşekkürler makine kullanıyorum özellikle düşük hafızalı misina almaya çalışıyorum ama yinede yapıyor

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu durumda makine klavuzu düzgün çalışmıyor demektir. Hangi makine? diye soru olacaksa, adres, Haluk abimiz. Bir önerisi olur muhakkak.:)

5. furunotr

furunotr Haluk

Favori makinaya bakınca Trio olarak görülüyor... Muhtemelen misina sarım klavuzu su almıştır ve rulman korozyona uğradığından tam olarak işlev göremiyordur... Eğer distribütörü olan Cengiz Balıkçı'lığa makinayı gönderme imkanınız olur ise oradaki parçaları değişip gerekli bakımı yaparlar; ondan sonrası için her kullanım sonrası o bölümü söküp tuzlu sudan arıtıp kuruladıktan sonra uygun bir yağ ile yağlarsanız sanıyorum böyle bir sorun olmaz...

Sadece rulman sorunlu ise ki büyük ihtimalle öyledir piyasadan bulabileceğiniz daha kaliteli bir rulmanı (mesela Mos marka) tabii oraya uyan ölçüde alıp takar ve bakım kısmını aynen uygularsanız o da olur... Hatta bir arkadaş rulman ile beraber rulmanı aldığı yerden oraya uygun gres almış; yağ uygulamasını haftada bir yapıyor...

Okuma makinaların en zayıf noktası bu bölüm; ve misinadan v.s.den gelen su içeriye kaçıyor; tek sorun bu...

Hep tuzlu su varsaymışım ama sazan falan demişsiniz bilgilerde; tatlu su daha uzun vadede yapabilir bu problemi; ayrıca toz-toprak falan da girmiş olabilir; yani sorun yine klavuz rulmanında büyük olasılıkla...

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    bazı, daha doğrusu çoğu makine, ne yaparsan yap, gam yaptırır. baştan alırken gam yaptırmayan makine almak lazım.

7. hakbas

hakbas Harun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    sazan 5kilo
    teşekkürler bilgiler için arkadaşlar trio da öyle bi sorun yok aslında rulmanında daha yeni aldım ben bu arada tatlı su balıkçılığı yapıyorum gam yapan makinem remixon infinity surf makinesi bu arada

8. furunotr

furunotr Haluk

O halde onun klavuzuna bakım yapıp gerekirse rulman ve hasara uğramış parçaları değiştirin; hafızası düşük misina kullanyor iseniz sorun büyük ihtimalle klavuzdan kaynaklanıyor; yalnız telin pozisyonu da doğru olmayabilir tabii...