Merhaba forum üyeleri; Kafamda bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim. 1-)elimde bir makinem var ve bu makinenin 0.28 lik kaç metre misina alabileceğini hesaplayamadım.Diğer mm/M oranları elimde var fakat doğru orantı olmadığından sonucu bulamıyorum.(okuma trio rc55) 2-)Ben tuzlu suda avlanıyorum.Akşam balıktan gelince misinama veya makineme nasıl bir bakım yapmalıyım? http://www.avmarketi.com/asp/product/6344/OSKAR-KEVLON-MAKARA-MISINA-500M http://www.avmarketi.com/asp/product/160541/0-28-SUFIX-ELITE-MISINA-300mt Surf oltam var ve uzağa atış için kafamda da bu misinalar var.Umarım tercihlerim iyidir.cevaplarınızı bekliyorum
sufix elit misina kullandım, gerçektende kullandığım mono misinalar arasında en kalitelerinden biriydi, gam yapmaz, formunu çabuk yitirmıez, yanlız biraz esnek misinadır. en hoşuma giden yönü hava kararmak üzereyken sanki fosforlu gibi parlıyor bayılıryorum. en son aldığım sufix ya son kullanım tarihi geçmiş, yada düzgün depolanamadığı için raf ömrü dolmuş bimiyorum catır catır kopuyordu. elimde 270metre sıfır elit misina var çöp,
Bu tür, naylon tabir edilen, klasik misinaları alırken bolca almak iyi olur. Mesela 500 m bir top olarak. Bu yüzden almadan önce iyi karar vermek gerekir, parayı boşa atmamak için. En iyisi ise, nerde, nasıl ve ne zaman avlandığına göre değişir. En iyisi olduğunu düşündüğün veya buradaki tavsiyelere göre belirlediğin misinadan, bolca al. Makine dolana kadar sar. Sonra, bir miktar kullandıktan sonra üstteki 100m kadar kısmı sök, at ve ekleyip yeniden sar. Bir miktar kullanım için: Ağır, 100gr ve üstü takımlarla çalışırken, yaklaşık 500 atış ve geri sarım. Hafif, spin vs. işlerinde 1500 atış ve geri sarış. Kayalık vs. yerlerde, sağa sola sürtme ihtimali varsa, bu değerleri yarısı kadar alın. Güneş altında beklemeli avlarda, bu değerleri %20 azaltın. 100m içinse, aslen atışlarınızda ortalama ne kadar misina boşaldığını referans almak kafi gelecektir. Eğer böyle yaparsanız, bu misinalar sizi pek fazla üzmez. Eskiyip edip, av alanında elinizde kalmadan, keyfe keder vermeden kullanırsınız. Bu belki biraz maliyetli yöntem gibi görünebilir. Ama konuyu kalite yönünden değerlendirirsek, bu şekilde kullanım elzem olacaktır. Kalan misinayı ise, bir kutu içine koyup, bir poşete koyun. Poşeti sımsıkı bağlayın, pek hava almasın. Sonra da karanlık, serin bir yerde saklayın.
Hakan, elindeki misinanın tamamı çürük olmayabilir. Son 150 m.sini ayrıca kontrol etmende fayda olabilir.