Arkadaşlar kıyıdan rapala ile at çek için DAM 270 cm 5-25 gr atarlı iki parçalı spin bir kamış aldım. Blazer distance 55 makina ile takım yapmak istiyorum. Rapalayı uzağa atabilmek için misinada kararsız kaldım. Forumda bazı arkadaşlar örme 0.20, 023 gibi örme misina kullanıklarını yazmışlar.Satıcıda örme misinaların uzağa atış için uygun olmadığını söyledi. Takımı özellike levrek için kullanacağım. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ayrca makina için daha iyi tavsiyesi olan arkadaşların önerilerinede bekliyorum.
Örme (dynema) misinalar at-çek te pek verimli olmuyorlar..Bunun birkaç nedeni var..Birincisi deniz suyundaki tuz misinada birikerek atış esnasında rulo halınde makineden çıkmasına neden oluyor..İkincisi hafif olduklarından Rüzgarda aşırı uçarak yay çiziyorlar..Eğer herşeye rağmen kullanmak isterseniz 014 lük at-çek için en uygun çaptır
Ben atçekte 026 kullanıyorum..eğer levreğe at-çek yapıyorisem 028 kullanıyorum..Benim şahsi tercihim yumuşak,esnek ve hafızasız misinalar..
At-çek için kullanılacak makine hafif ve yüksek devirli olmalıdır..Makara kısmı geniş olanlar mesafe açısından daha iyidir.. Marka olarak benim tercihim Shimano olup ryobi,cormaran gibi markalarda oldukça kalitelidir..
0.18 ile 0.25 arasında Asso marka misina öneririm ASSO DOUBLE STRENGTH yada ASSO MAGIC RED.gercekten saglam misinalar.
Slm Bilhassa at çek için ( rapala, silikon vs.), veya ağırlıksız orta ve üstü boy bir tekeyi savururken, berkley fireline chrystal i özellikle tavsiye ederim arkadaşlar, ( 0,08 ile 0,17 arası kalınlıklarda olanlardan herhangi birini seçin). Denemesi bedava diyemeyeceğim, ama sizi çok şaşırtacak... Rasgelsin
Cüneyt abi benim en çok yaptığım av şekli bu at-çek. Kullandığım takım da seninkiyle aynı. 2.70 karbon kamış. Gerçi benim atar 20-60 gibi birşeydi ama.... Misina olarak size tavsiyem VİKİNG SİLİCON misinadır. Bu misinada esneme diğerlerine göre fazladır, kolay kopmaz ayrıca suda parladığı için dikkat çeker. Benim hep kullandığım misina budur. Ayrıca gece yemli avlarda da kullanabilirsiniz. Ay ışığında parladığı için çok işe yarıyor. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-04-USILI026-250 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-04-USILI029-250 Tavsiyem 250 likler halinde almanızdır. Ben daha ufak bir makinayla avlanmanızı öneririm. Atçek için daha kolay olur bence. Takdir sizin. Rastgele.
Her avcının bir tekniği var, bir alışıkanlığı var. Çok ilginç ben de 0.35 in üstünde misina kullanmam. İsterse balık koparsın , gitsin. İnce misina işin zevki. Limitleri zorlamak.
Anil arkadaşım gece parlayan misina balıkları ürkütmezmi? Gündüz yansıma yapmasın diye florokarbonlu misina kullanıyoruz. Geceleri ise misinanın yakomoz yapmaması için ay ışığına dikkat etmeye çalışıyoruz.
Babacım Trabucco T-force al dene Güzel misina.At-Çek için en fazla 0,20 tavsiye ederim.Kıyı sularında en fazla çeksen çeksen kaç Kg.çekeceksin bir mucize olmadıkça
hem kıyıdan hemde tekneden rapala ve slikon balık kullanan birisi olarak şunu diyebilirim: misina kalınlaştıkça balığın yeme gelmesi azalıyor. tekneden sırtı çekerken 30-35 lik misina uygun oluyor ancak kıyıdan at çek te biraz daha incesi uygun olur. ben 0.22 asso double strength kullanıyorum (discovery ya da ultra strong ta olur). iyi çalışınca her türlü balığı çekmek mümkündür. ben 0.22 ile 6 kiloluk vatosu tekneye aldım. vatos geldiyse her balık gelir bence
Merhabalar, At-çek yaparken genelde örgü misina kullanıyorum.(nadiren misina-Asso Double Strength). Avantajları,dezavantajları var tabi. Bana göre örgü ipin avantajları: - Çok ince çaplarda bile yeterince sağlam (çekeri ve kullandıkça oluşan aşınma&yıpranma dayanımı). - Gam kesinlikle yapmıyor. - Özellikle mum kalpı olanlarda ıslakken bile sürtünme düşük olduğu için atış menzilini oldukça artırıyor.(misinaya göre) - Esnemiyor (ben esnemesini tercih etmiyorum-esneme yerine kamış esnekliğini ve kalomayı kullanıyorum.) ... Bana göre dezavantajları: - Makineye sararken yapılabilecek gevşek bir sarım, sonraki atışta ipin karışmasına neden olabiliyor. - Özellikle ince çaplarda çok kolay düğüm oluyor, basit düğümler bile inatla açılmıyor, ip ziyan olabiliyor. - Atıp çekerken ipin gergin olmasına sürekli dikkat etmek gerekiyor. - Fiyatı.. Sonuçta, tercihimi ipten yana kullanıyorum. Bu şekilde yakalama veriminin arttığını gözlemledim. Bu konuda şu doğru,bu yanlış şekilde yorum yapmak da doğru değil kanımca. Herkes kendi tecübelerine göre takımını belirliyor zaten. Saygılarımla..