arkadaşlar ben otamatik oltama misina alacağım daha önce aldığım misina kurşunla beraber atarken koptu. kullanıp memnun kaldığınız misinalarınızı veya tavsiyelerinizi bekliyorum.tatlısuda sazan avı için(arada turna) kullanacağım makinam 40 lık bir makina. (asso düşünüyorum veya ip misina var aklımda ama ikisinide hiç kullanmadım)
ben titanic 40 Lık kullanıyorum fena değil ama meşhur ve dayanıklı bir şey istiyorsanız pelican ve asso iyi diyorlar..Birde ben bir şey soracağım örgü misina ip misinanın ne özellikleri var neye göre ayırıyorsunuz görevleri nelerdir.
emreciğim pelican 500 m bobini kullandım dip oltalarımda(0,60lık) memnumum ama ben makinamda sorun çıkarmayacak ve 6-7 kiloluk sazan veya turna geldiğinde kopmayacak bir misina arıyorum(0,35-0,40) bu pelican değil.
forumdan bir üstad berkley trilene yi tavsiye etmişti sazan için. gerçi daha denemeye fırsatım olmadı ama 0,20 kalınlıktaki olan için 7kg çekerden bahsediyor. naçizane tavsiyem berkley trilene maxx olanı seçmenizdir.
Gökhan senin takım sıralamanda buradaki gibi bir sistem yağıyorsan Hatalı sistem kuruyorsun gibi. Pelikan 600mt. bobinden 0,60 kullandım diyorsun, Dip takımında ama makinaya 0,35 0,40 ile başlayıp 0,60 ile dip takımına beden yapmak hatadır. Ancak sıralama şöyle olmalı Çeker güçleri eşit olan aynı markanın: Makinaya sarılı olan 0,35 Takıma beden........0,30, 025 yada daha ince Köstek..................0,25,020 yada daha ince bedenden 0,05 daha ince olmalı. Sazan için tam markasını hatırlamıyorum ama DELUX olması lazım Cengizbalıkçılıkta satılan ve diğer brad diye sazanda geçen ip misinadan 150mt. alıp altınada dolgu yaparak kullanırsın ve iyide randıman alırsın. Sazanın pek misina ile ilgisi olmadığından normal misinaların biraz daha kalın olanlarını kullanırsan ve her avda bedenin 3-5 metresini kesersen ( klipse yakın olan yerler dipteki ilişkenlerden sıyırma ile tahrip olur ) faydasını görürsün. Asso sazana kullanma misinaya yazık olur.
Gökhan kardeşim bende sazan ve turna tutuyorum. ismini vereceğim misinadan çok memnunum. ..Zebco topic specialine .. sazan misinasıdır sıyah renkte yanı sadece bedene kullanabılırsın. gayet yumusak ve duğum mukavemetı harıka dıyebılırım. bugun ıkı oltamda kullandım dıpte ne dal kaldı nede tırıvırı sokup alıyor yanı gayet kalıtelı . birde unutmadan bır makarası " 0,35 mm" 315 mt ve fıyatı 10 tl yanı fıyat /performans olarak gayet ıyı. burdan göndereyım dıyeceğim ama son 7 makarayı ben aldım rastgelsin...
bu arada yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyım .tırıvırıları ben kullanmıyorum . dıpte takılmıs olanlar benım oltama takıldı...
evet sevgili Gökhan kullanıyorum turabukko'nun sazan misinaları var son derece mükemmel tavsi ediyorum
Size lazım olan misina, korokodil çile misina, 0.30 olanından.. Yada paraya kıyıp viking ultra silicone alabilirsiniz, gene 0.30.. Anladığım kadarıyla, sizin sorununuz sağlam misinadan ziyade, sağlam düğüm, sağlam kalama ayarı gibi sorunlar. 6-7 kg'luk sazan için, 10lb, yani 5 kg çekerli misina kafi gelir.. Eğer gelmiyorsa, başka bir yerde bir yanlış var demektir. Eğer o yanlışı bulup gidermezseniz, alacağınız her misina pıt pıt kopan çürük misina olacaktır.. Hatalara en dayanıklı misina, ip misinadır, dyneema.. Hata yaparsanız, kendisi kopmaz, kamışınızı kırar vs. vs. Ama dyneema pahalı.. 100m'si 15 TL'den başlıyor. Gerçi, verdiğinzi parayı hakedecek pek çok üstün özellikte getiriyor..
hamit bey bir yanlış anlama var,ben pelican ın bobinin kullandım 060 lık kasnaklı dip oltamda ama pelican misinasının çok kaliteli olmadığı için düşünmüyorum çünkü ben 030-035 alacağım ince olduğu için dayanıklı olmalı .yardımınız için teşekkürler
bu trabucco'nun hangisidir sazan için olan? bende sazan için takım kuruyorum da, hangi misinayı kullanayım şaşırdım kaldım. pelican'ın 0,40 lık makaraya, 0,28 likte olta için almayı düşünüyorum ama sağlamlığı konusunda hala tereddütlerim var. bu ikisi bana iyi geldi: http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=12947 http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=12945
sevgili Volkan trabukko'nun sazan için olanının üzerinde sazan resmi var hakikaten çok mükemmel misidadır kendim' de bu misinadan kullanıyorum ben 0,30 kullanıyorum bununla 6,750 gr lık bir sazanı rahatlıkla kıyıya aldım yinede dünce senin
benim olta takımım bu markalardan oluşuyor kamış:ef&fe adventure makina:suzumi misina:titanium gerçekten çok memnunum çünkü bu malzemelerle avlayamayacağım balık yok.
Bende size bu misinayı önereyim, Trabucco nun benden 100 üzerinden 99 alan misinasıdır. Uzun atış ve büyük balık için kullanacaksanız bu tam size göre. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=37-058-81-300